Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Algı operasyonlarında şikayet eden ve sorumlusu olarak İnan Kıraç'ı gösteren Turgay Kıran çok iddialı - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR / ERHAN TELLİ

        "İnan Kıraç, Ünal Aysal'ı paraşütle getirmişti, şimdi de Dursun Özbek üzerinden algı operasyonu yapıyor. Bu anlayışa, statükoya karşı çıkıyoruz. Üyelerin yüzde 40’ı kararsız. Yüzde 55 gibi çok farklı bir şekilde öndeyiz. 5 bin üyenin katılacağına, 3 bin 500 oyla başkan olacağıma inanıyorum”

        23 Mayıs’taki seçime artık sayılı günler kaldı... G.Saray’ın 36. başkanı olmak için kıyasıya yarışa giren üç adaydan biri olan Turgay Kıran, düşüncelerini, hedeflerini ve projelerini HABERTÜRK’e anlattı.

        Söze ‘Algı yönetimiyle seçim olmadan birilerini başkan yapmaya çalışıyorlar’ diyerek başlayan Kıran, G.Saray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç ile aynı zamanda liseden sınıf arkadaşı da olan Dursun Özbek’i hedef aldı. Şimdi söz Turgay Kıran’da...

        - Seçim yarışını nasıl değerlendiriyorsunuz?

        Bir algı yönetimi yapıyorlar. Ünal Aysal’ı da böyle paraşütle getirdiler. Bu operasyonun başındaki İnan Kıraç beyefendiyi kutlamak lazım. Şimdiden herkes, daha 4 aydır tanıdığı Dursun Özbek’i başkan yaptı! Ancak artık genel kurul bu algı operasyonu ile uğraşmıyor. Bugün bir gazetede gördüm, Dursun’un propogandasını yapıyorlar. Divan toplantısında üç aday konuştuk. Gazeteniz aynı ölçülerde verip, yorumu okuyucuya bırakmış. Ama o gazeteyi görünce şaşırdım. Benle Ahmet’e küçük, Dursun’a kocaman bir yer. Bu algı operasyonlarını kıracağız.

        GELENEĞİ KIRAÇ BOZDU

        25 senedir yönetimlerdeyim. Ben liseli olmaktan gurur duyarım. Kıraç’ın yönettiği biat kültürüne yönelmiş bir grup var. Onun dışında G.Saray’da bir bölünmüşlük yok. Dursun sınıf arkadaşımdır. Ama bizim sınıf bile ikiye ayrıldı şimdi. Çok garip. Niye ayrıldı? Çünkü 25 sene G.Saray’da yöneticilik yapmış, spor adamlığı belli bir Turgay Kıran ile 6 ay öncesine kadar G.Saray’la hiç ilgisi olmayan bir Dursun Özbek’i aynı yerde karşılaştıramazsınız. G.Saray’da gelenek bozuldu. Bunun başlangıcını bile sevgili İnan Kıraç yapmıştır. Zamanında Alp Yalman’dan sonra Faruk Süren’in gelmesini, Özhan Canaydın’ın başkan olmasını isteyen ve yöneten hep Kıraç’tır. 30 seneyi aşkın böyle. Ama son yıllarda paraşütle indirilmiş insanlarla yönetiyor G.Saray’ı... Bunun arkasında anlayamadığım bir amaç var.

        BİAT KÜLTÜRÜNÜ KIRACAĞIZ

        Bu biat kültürü ile hareket eden 1000- 1500 kişi var. Ama 8000 hazerun varsa, bunun 6500’ü bu iradeye karşı gelecek nitelikte olmalı. Herkesin oy kullanmasını bekliyoruz. Üyelerimizi her gün arıyoruz seçim merkezimizden... Yüzde 40’ı hala kararsız. Ama onun dışında yüzde 55 gibi çok farklı bir şekilde öndeyiz. 5 bin üyenin seçime geleceğini düşünüyoruz. 3500’ünü alıp başkan olacağıma inanıyorum.

        NEYİ BEKLİYORUZ G.SARAY’IN BATMASINI MI ?

        - Bu seçimdeki yönetim listelerini yetersiz görenlerin de olduğunu görüyoruz. Bir yıl sonra yeni bir seçim olur mu sizce ?

        Onlar gerçekten G.Saray’ın başarısını istemeyen art niyetli insanlar. 6 ay önce Ali Dürüst de söyledi bunu bana ‘Abi bekleriz bir dahaki seçimi’ diye. Neyi bekliyoruz? G.Saray’ın batmasını mı! Veya yeni algı operasyonu ile G.Saray Sportif AŞ’nin çökmesini, o hisseleri tahmin ettiğim birinin almasını ve G.Saray’ın sahibi olmasını mı? Onun için de Kıraç Vakfı’na karşı mücadele etmeye karar verdik.

        DEVLET BİZE ALT YAPI YATIRIM ORTAKLIĞI ÖNERDİ

        - Sporcu yetiştirme konusundaki projeleriniz neler?

        Devletle olan sohbetlerimizde de bize bir öneride bulundular. Alt yapı gayrimenkul yatırım ortaklığı. Diyorlar ki ‘22 olimpik branşta sporcu yetiştirmek zorundayız. Gelin, siz markanızı koyun ve eğitimi üstlenin. 7 bölgede akademi kuralım. Arazi, para verelim, siz de sporcu yetiştirin’... Akademi zinciri kuracağız. Bir de futbol projemiz var. Brezilya ve Afrika’dan da gençleri alıp, yetiştirip satma şansımız olacak.

        ABDURRAHİM’LE ALİ’Yİ ALKIŞLARIZ

        - Başkan olup şampiyonluk da gelirse ilk yapacağınız şey ne olur?

        Elbette emeği geçen Ali’yi, Abdurrahim’i ve bu yönetimi ön plana çıkarıp, alkışlayacağız. İdari anlamda çok fazla insan çalıştırıldığını ve fuzuli para verildiğini düşünüyoruz. Yaklaşık 250-300 kişiyi düşünüyoruz. 550 kişi çalışıyor.

        3 SENEDE 150 MİLYON DOLAR GELİR

        Ödemesi ertelenmiş milyonlarca borç var. Mal varlığı veya borsada hisse satarak borç kapanmaz. Ekibimde 7 ekonomist var. Çin ve Körfez bankaları ile çalışmalarımız var. İki yönetici arkadaşımız zaten bu bankaların Türkiye’deki temsilcileri. 3 senede 150 milyon dolar gibi getiri bekliyoruz. Artı, elimizde olan asetlerimizi bir gayrimenkul yatırım ortaklığına koyacağız. 850 villalık Riva arazisi ve bir otel projemiz var orada, belki de bir akademi projesi... Florya ve Mecidiyeköy’deki yeri de içine koymayı planlıyoruz. Çok önemli 6 yeni arazi daha kazandırmaya çalışıyoruz.

        BREZİLYA-ÇİN’LE İŞBİRLİĞİ

        Brezilya’da çok önemli bir kulüple anlaştık. Kendi 20’ye almadığı oyuncuları ve bizim istediğimiz oyuncuları bize sadece oyuncunun yıllık ücretini karşılamamız koşulu ile verecekler. Çin ve körfez sermayeleri bizim için önemli. Çin 1 milyar 700 milyonu aşan bir pazar. Onlarla bir anlaşmamız olacak. Pazarlama dükkanları açacağız. Hatta bize teklifleri var. Çin’den bir iki düzgün futbolcu almamızı öneriyorlar. Belki de Hamza hoca ile konuşup alacağız. Onların burada oynaması ilginin buraya dönmesi demek.

        KAYBEDERSEM YİNE ADAY OLURUM!

        - Daha önce 2 kere seçim kaybettiniz. Kaybederseniz bir daha aday olacak mısınız ?

        Belki geçen sene bu soruyu sorsanız ‘girmem’ derdim ama 78-75 yaşında başkanlarımız olduğuna göre, daha 10 senem var. Statükoyu kırana kadar mücadeleye devam.

        4 AYDA ÇATIYI KAPATACAĞIZ

        - Arena’nın tapusu alınamadı. Bu tapuyu alabilmek için stadın çatısını kapatmayı planlıyor musunuz ?

        Stadın zaten alınamamasının nedeni, söz verilen çatının yapılmaması. Yöneticilerimiz stadın mimari yapısının çatıyı kaldıramayacağını iddia ediyorlardı ama bu yanlış. Sevgili Adnan Öztürk bir proje yaptırmış, benimle paylaştı. Daha şeffaf ve 4 ay gibi kısa sürede yapılabilecek ve toplam maliyeti 7 milyon dolar olan bir proje... Sağolsun Adnan’dan bu projeyi aldık. Eski mimarlarımız inceliyor. Stadın yan tarafındaki iki dönüm yeri geri alıp kapalı salonlar yapacağız.

        MECİDİYEKÖY’E OTEL YAPMAK YANLIŞ

        -Siz de otelcilik yapıyorsunuz Dursun bey gibi. Ama Mecidiyeköy’deki yerin otel yapılmasını uygun bulmuyorsunuz...

        Mecidiyeköy’deki arazinin etrafında, birçok otel var. Biz orayı G.Saray spor kulübünün merkezi, bir Ali Sami Yen Heykeli ve bir iş merkezi olarak düşünüyoruz. Altında restoranlarla, ticari ünitelerle, taraftarın alışmış olduğu düzeni getirip, oradan da maça gitmelerini sağlamak istiyoruz.

        HAMZA ÇOK BAŞARILI

        -Hamza hoca hakkındaki düşünceleriniz ?

        Çok başarılı. Zor bir dönemde G.Saray’ı şampiyonluğa götürüyor. İstiyoruz ki uzun yıllar G.Saray’da kalsın. Ona ağabeylik yapması bakımından idari direktör olarak Bülent Ünder’i getireceğiz. Futbolu tamamen Sportif AŞ ile yönetmek istiyoruz. Bunun için de çok önemli bir iki isimle görüşüyoruz.

        AKILLI TRANSFERLER YAPACAĞIZ

        - Taraftar her zaman yıldız futbolcu görmek ister. Sizin bir hazırlığınız var mı?

        Gelecek gidecek olacak ama G.Saray artık boşa para harcamayacak. Aysal’ın zamanında 3 senede 123 milyon Euro gitmiş sadece bonservise. Faizlerle 170 milyon Euro’ya çıkmış. O yüzden biz akıllı transfer yapacağız.

        ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPASI NEDEN OLMASIN

        - Başkan olursanız en büyük hayaliniz nedir?

        Şampiyonlar ligi şampiyonu olmak. Yapabiliriz, inanıyorum. Real Madrid ve Barcelona’yı yenebilen takımlardan birisiyiz, doğru bir ekonomik yapı ile neden olmasın?

        İBRAHİMOVİC HAYALDEN ÖTE GEÇMEZ

        - İbrahimovic gelir mi ?

        İbrahimovic 18 milyon istiyormuş. PSG ile konuştuk 14 milyon Euro istiyorlar. Üstüne menajer ücretini koyunca bu transfer hayalden öteye geçmez. Biz pastanın üzerine çilek değil, çilekleri içinde pasta oluşturacağız.

        GENÇLERE BIRAKACAĞIZ

        - Son olarak vermek istediğiniz bir mesaj var mı ?

        G.Saray taraftarı rahat olsun. G.Saray markasını çok daha büyük bir ivmelerle yönetmek zorundayız. Genel kurulda bu mücadelemizde destek olsunlar. Kazanırsak. ki eminiz, arkadaşlarımızla Ali Sami Yen’i ve arkadaşlarını G.Saray kulübünü kurduğu sınıfta anacağız ve sonra bu emaneti gençlere bırakacağımızın sözünü vereceğiz.

        TURGAY KIRAN KİMDİR?

        1948 Aydın doğumlu. G.Saray Lisesi’nden sonra İstanbul Ünv. Fransız Roman Dilleri ve Edebiyatı’nı bitirdi. Otelcilik ve turizm sektöründe işletmecilik yapıyor. G.Saray’da 2’şer yıl yöneticilik ve başkan vekilliği yaptı. Evli ve bir çocuk babası.

        YARIN: DURSUN ÖZBEK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ