Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Karşıyaka Karşıyaka'da Tuncay Şanlı, Michael Eneramo ve Aatif Chahechouhe sesleri - Futbol Haberleri

        Karşıyaka'nın yarın yapılacak genel kurul öncesi başkan adaylarından Ali Erten'i destekleyeceğini açıklayan Erdal Acar'ın iyi niyet göstergesi olarak yeşil-kırmızılı kulübün 1 milyon 350 bin lira tutarındaki transfer yasağını kaldırması camiayı heyecanlandırdı.

        Acar'ın bu somut adımı, 'Karşıyaka'yı Süper Lig'e çıkaracağız' söylemlerinin ardından yeşil-kırmızılı kulübün transfer piyasasının en renkli kulüplerinden birisi olabileceğinin de sinyallerini verdi.

        Kulübe yakın çevreler Ali Erten'in başkanlığa gelmesi halinde Erdal Acar'ın futbol şubesine sponsor olacağını ve yıldız transferler yaptıracağını iddia etti.

        Yeşil-kırmızılılarda Tuncay Şanlı, Sivassporlu Aatif Chahechouhe ve Michael Eneramo gibi isimleri anılmaya başlandı.

        Türkiye'de Sakaryaspor, Fenerbahçe ve Bursa'da forma giyen 33 yaşındaki Tuncay, Middlesbrough, Stoke City, Wolfsbourg ve Bolton gibi kulüplerde görev yaptı. Yıldız oyuncu şimdi Katar Lig ekiplerinden Umm-Salal forma giyiyor. Tuncay kariyerinde 417 maçta 125 gol attı.

        Fransız oyuncu Aatif Chahechouhe'da Süper Lig'de 93 maçta 36 gol attı. Ülkemizde Sivas, Başakşehir, Beşiktaş ve Karabük'te görev yapan Nijerlayı Michael Eneroma ise Süper Lig'de 105 maçta 34 gol kaydetti. Erdal Acar'ın yarın yapılacak genel kurulla birlikte, cumartesi günkü stat temel atma törenine katılacağı öğrenildi.

        ERTEN İDDİALI GELİYOR

        Karşıyaka'nın başkan adaylarından Ali Erten, taraftar, camia ve kulübün tüm kurullarının omuz omuza büyük hedeflere yürüyeceğini söyledi. Listesinin tamamını genel kurulda açıklayacağını belirten Erten, "İki yılda 10 yılın işini yapacak bir ekip oluşturuyoruz. Sonuca odaklı, iş üreten, camiada kimsenin hayır diyemeyeceği isimler ile yola çıkıyoruz. Hazır sponsorlar var diye kimse oturmayacak. Kısa sürede hem sportif hemde tesisleşme adına büyük işler yapmak istiyoruz. Sponsorumuz ile de atılan her adımlar objektif olarak camia ile paylaşılacak" dedi.

        ALTUĞ'DAN CAMİAYA MESAJ

        Karşıyaka'nın yarın yapılacak genel kurulda başkanlığa aday olan Mutlu Altuğ'da dün düzenlediği toplantıda açıklamalarda bulundu. Altuğu, "Yarın yoldan geçen biri: '75 milyon liram var' dediğinde kulübü bu kez ona mı vereceğiz? Bu işler bir hukuki çerçeve içinde yapılmalı. Bu kulübün organları, kurulları var. 50 yıllık bir sponsoru var. Hiçbiri ile görüşülmedi, konuşulmadı. Bu olay KSK'nin itibarını zedelemiştir. Kulüp başkanımız Fatih Diniz'e sesleniyorum. Lütfen kongre öncesinde bağış makbuzunu kesip Erdal Acar'a verin. Gelecek yönetimi bu tip sorunlarla uğraştırmayın" diye konuştu.

        (Yeniasır)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ