Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Avcı: Fenerbahçe maçını kazanıp, lig 4'üncülüğünü son haftaya girmeden garantilemek istiyoruz - Rams Başakşehir Haberleri

        İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Fenerbahçe'yi yenerek lig 4'üncülüğünü garantilemek istediklerini söyledi.

        İstanbul Başakşehir, Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü. Antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Avcı, Fenerbahçe ile oynayacakları karşılaşmanın şampiyonluğu belirleyecek bir maç olacağının hatırlatılması üzerine, "Ben öyle bakmıyorum. Bizim tarafımızdan da bakılmasını rica ediyorum. Biz bugün lig 4'üncüsüyüz. Altımızdaki takımlardan dört puan öndeyiz. Bir maç kazanmak, bizim adımıza ligi dördüncü bitirmek olacak. Kendi adımıza bir şampiyonluk. Bu ülkenin lokomotiflerinden Trabzonspor, Türk futbolunun çok önemli bir takımı. Bursaspor da bu şampiyonluğu tatmış bir takım. Bizim de bu 6 takım içinde olmamız güzel bir şey. O yüzden biz ligi değil, kendi durumumuzu belirleyeceğiz. Fenerbahçe maçını kazanıp, lig 4'üncülüğünü son haftaya girmeden garantilemek istiyoruz. Bu ligin en iyi takımlarından bir tanesi ile oynayacağız. Umarım bunun karşılığını biz alırız. Ligi 4'üncü bitirmek, bizim adına büyük bir prestij olacak. Artı olarak da kulübe ekonomik olarak büyük bir katkı sağlayacak" diye konuştu.

        "Önümüzdeki sene şampiyonluk hedefiniz var mı" sorusuna ise Abdullah Avcı, "Böyle bir şey olma ihtimali var mı? Ulaşılabilir, gerçekçi hedefler koymak daha doğru olur. Biz gelişen bir takımız. Evet sezon başında böyle bir yol haritamız yoktu, ama yol haritamız böyle çıktı. Şampiyonluk, gerçekçi ve ulaşılabilir bir hedef değil. Bizim için önemli olan buralarda seyretmemiz, Avrupa kupalarına katıldığımızda uluslararası seviyede bir takım tecrübeler kazanmaktır. Bunlar ligimizde bir sonraki oynayacağımız oyunlara olumlu yansıyacaktır diye düşünüyorum" yanıtını verdi.

        Yakın bir zamanda da Anadolu takımları içinden şampiyon çıkmayacağını iddia eden Avcı, "Umarım bu yarışın ilerisinde takım sayısı fazlalaşır ve rekabet ortamı artarsa, bu da Türk futboluna olumlu yansıyacaktır" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ