Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Hasan Ruhani: "Yanlış anons olayının sorumlularını cezalandıracağız" - Futbol Haberleri

        Eyalet gezileri kapsamında Doğu Azerbaycan'ın Tebriz kentine giden Ruhani, Tahti Stadı'nda yaptığı konuşmada, "Tractor Sazi sadece Azerbaycan ve Tebriz'e değil, tüm İran halkına ait bir takım. Hepimizin şampiyon olarak görmek istediği bir takım. Kimse yüce İran halkının, hele ki kahraman Azerbaycan ve Tebriz halkının hisleriyle oynayamaz. Bu olayda suçlu varsa, hiç şüpheniz olmasın ki hükümet onu cezalandırma noktasında tereddüt etmeyecektir" ifadelerini kullandı.

        ŞAMPİYON OLDUKLARINI ZANNETTİLER

        Ruhani, hükümetin olayın sorumlularını ciddi biçimde cezalandıracağını da vurguladı.

        İran Ligi'nin son haftasında Naft Tahran ile şampiyonluk maçına çıkan Tractor Sazi'nin, 3-1 önde götürdüğü mücadeleyi 3-3 beraberlikle tamamlamasının ardından 3. sıradaki Sepehan takımının maçının da 2-2 bittiği duyurulmuştu. Anonsla beraber Tractor Sazili oyuncular, teknik heyet ve sahaya giren taraftarlar büyük sevinç yaşamış fakat Tractor Sazi'nin 1 puan gerisindeki Sepehan'ın rakibini 2-0 yenerek şampiyonluğa ulaştığı ortaya çıkmıştı.

        Anonsun yanlış yapıldığının anlaşılmasıyla stat bir anda savaş alanına dönmüş, yaşanan gerginlikler ve polisin müdahalesi sonucu çok sayıda taraftar yaralanmıştı. Yaşanan gerginliğin basına yansımasının ardından Ruhani, Spor Bakanı'na konuyu inceleme talimatı vermişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ