Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Hakan Şükür: Türk futbolu vesayetten kurtulmalı - Futbol Haberleri

        Galatasaray Lisesi'nde yapılan Galatasaray Başkanlık seçimi toplantısına gelen İstanbul 3. bölge bağımsız milletvekili adayı Hakan Şükür, oy atmadığını ortamı paylaşmak için geldiğini ifade etti.

        Türk futbolunun vesayet altında olduğunu kaydeden Hakan Şükür, "Türkiye'nin en önemli sivil toplum kuruluşları arasında gösterilen Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Bursaspor vesayet altındalar. Takımlarımız uzun yıllar borçlar altına girdi. Bu borçların büyük bir bölümü de devlete ait borçlardır. Ne yazık ki bu borçlar bilerek denetlenmemiş. Devleti de siyasetin kazananı yönetiyor. Böyle olunca da mutlaka birine bağlı olarak hareket ediyorsunuz. Aslında bağımsız olması gereken Futbol Federasyonu da bir yerlere bağımlı yönetiliyor. Eskiden de ben bu işlerin yanlış olduğunu söylüyordum şimdi bunun doğru olduğunu görüyorum. Futbolda maalesef böyle kullanılınca zevkinin bereketinin gitmesini bunu bağlıyorum. Futbolumuzun vesayetin altından siyasetin gölgesinden çıkarılması gerekiyor." dedi.

        Futbol kulüplerinin fotoğraf karelerinde kullanıldığını kaydeden Hakan Şükür, "Maalesef kulüplerimize statları veya yolları yapılırken bu yapılmazsa yapmayız denmemeli. Kulüpler siyasi fotoğraf karelerinde kullanılmamalı. Kulüplerin bu vesayetten kurtulması lazım." şeklinde konuştu.

        Yarın akşam Galatasaray ile Beşiktaş arasına oynanacak derbinin sorulması üzerine ise Hakan Şükür, "Ben Galatasaraylıyım, herkesin takım tutma özgürlüğü var. Ben Galatasaray'da oynamak için çok büyük paraları geri tepip Galatasaray'da oynadım. Profesyonellikte bu yok ama ben Galatasaraylıyım. Galatasaray şampiyon olursa tabii ki mutlu olurum." cevabını verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ