Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Şampiyonluğa koşan Galatasaray son 6 haftada gol yemedi - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR

        Yok böyle tesadüf... Galatasaray, 2001-02 sezonunda 78 puanla şampiyon olmuş ve 3. yıldızı takmıştı. Cimbom, son 7 maçta ise kalesini gole kapamıştı. Bu sezon 4. yıldıza koşan Aslan, son 6 haftada gol yemedi. Son hafta da gol yemezse, ilginç bir tesadüfle benzer bir şekilde mutlu sona ulaşacak.

        DERBİLERİN EFENDİSİ GALATASARAY

        Cimbom, son 3 sezonda Arena’da Fenerbahçe ve Beşiktaş’a puan bile vermedi. 6 maçın tümünü kazanan Aslan, 3 yıldır ezeli rakiplerini evlerine eli boş gönderdi.

        MELO VE MUSLERA’NIN BEŞİKTAŞ’A YENİLGİSİ YOK!

        G.Saray’ın Uruguaylı kalecisi Muslera ile Brezilyalı yıldızı Felipe Melo, Beşiktaş’a karşı yenilgi yüzü görmediler. İki futbolcu da 10’ar maça çıktı. Muslera 10 maçta 9 gol yedi; Melo ise 10 karşılaşmada Kartal’a 4 gol attı.

        SON SÖZÜ SNEİJ'DER!

        Fenerbahçe maçında Volkan Demirel’i avlayarak iki gol atan Sneijder, dün Kartal karşısında da son sözü söyledi ve 80’de skoru belirledi. Geçen hafta G.Birliği maçında takımını zafere taşıyan golü atan Hollandalı, “Beşiktaş’a hiç golün yok. Atacak mısın?” sorusuna “Gelecek hafta görürsünüz” cevabını vermişti. Aslan’ın 10 numarası, verdiği sözü dün yerine getirdi. 80’de sol ayağı ile harika bir gol Sniper, maç sonu basın mensuplarının o sözleri hatırlatması üzerine “Size gol atacağımı söylemiştim. Sözümü tuttum. İşlem tamam” dedi.

        ELDE VAR SIFIR

        Beşiktaş’ın Arena’ya giderken şampiyonluk şansı yoktu. SiyahBeyazlı ekip için amaç hem Şampiyonlar Ligi şansını devam ettirmek hem de bu sezon ezeli rakipleri karşısında ilk puanını almaktı. Kartal, bu sezon Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynadığı 3 maçı da kaybetmiş, büyük bir ‘ayıbın’ eşiğine gelmişti. Arena’da da alınacak mağlubiyet, Beşiktaş’ı lig tarihinde ilk kez derbi maçlardan puan alamadan tamamlamış ayıbıyla karşı karşıya bırakacaktı. Öyle de oldu. Yasin ve Sneijder’ın gollerine karşılık veremeyen Kartal, ezeli rakiplerine karşı puan alamadan sezonu noktaladı. Puanın dışında Beşiktaş, bu sezon yaptığı 4 derbi maçında gol de atamadı.

        G.SARAY’I TEKRARLADI

        Beşiktaş daha önce 5 kez sezonu (1964-65, 1977-78, 1993-94, 1999-00 ve 2005-06) derbi maçlarını toplamda 1 puan alarak tamamlamıştı. 3 büyükler arasında daha önce Galatasaray 1991-1992 sezonunda aynı başarısız performansı göstermiş, 4 derbiyi ‘0’ çekerek kapatmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ