Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Çaykur Rizespor Çaykur Rizespor - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, nerede oynanacak? - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray ve Çaykur Rizespor, hafta sonu oynayacakları maçın İstanbul'da oynanması isteğiyle TFF'ye başvurdular...

        Fenerbahçe'nin İstanbul Başakşehir karşısında puan kaybetmesiyle ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray'ın kupasını kaldıracağı Çaykur Rizespor karşılaşmasını evinde oynama talebinin kabulünün mümkün görünmediği ortaya çıktı.

        Sporx'te yer alan haber şöyle: Çaykur Rizespor ile Galatasaray arasında Rize'de oynanması gereken karşılaşmanın İstanbul'da oynanmasının Futbol Müsabaka Talimatı'na aykırı olduğu ve bugüne kadar benzer yönde yapılan tüm taleplerin bu çerçevede reddedildiği kaydedildi.

        DAHA ÖNCEKİ TALEPLER REDDEDİLDİ

        TFF'nin bu sezon Galatasaray gibi aynı şekilde rakipleriyle anlaşarak şampiyonluk kupalarını evlerinde kaldırmak isteyen Göztepe ile Eyüpspor'un taleplerini reddettiği ortaya çıktı.

        TFF'NİN TAVRI NET

        Galatasaray'ın benzer talebininin bu sezon ilk olarak, ligin bitimine bir hafta kala Kırıklarelispor'u mağlup ederek şampiyonluğunu ilan eden ve son maçını Nazilli Belediyespor ile deplasmanda oynayacak olan 2. Lig Kırmızı Grup şampiyonu Göztepe'den geldiği ancak TFF'nin bugüne kadar yapılan benzer taleplerin de kabul görmediğini ve bu durumun müsabaka talimatına aykırı olduğu gerekçesiyle veto ettiği belirlendi.

        EYÜPSPOR ÖRNEĞİ: ONLARDA ANLAŞMIŞTI

        Yine aynı süreçte 3. Lig 2. Grupta şampiyon olan Eyüpspor'un da rakibi Sancaktepe ile anlaşarak şampiyonluk kupasının kaldırılacağı son maçın Eyüp Stadı'nda oynama talebinin TFF tarafından red edilmesi Galatasaray'ın planlarını alt üst etti.

        TFF'NİN RET GEREKÇESİ BELLİ

        Futbol Federasyonu'nun Galatasaray'dan resmi talep gelmesi halinde bu emsalleri de ortaya koyarak Çaykur Rizespor - Galatasaray maçının İstanbul'da oynanma talebini reddedeceği öğrenildi.

        GEÇ KALDILAR

        Öte yandan AMK'nın haberine göre ise; TFF’nin hazırladığı 2014-2015 Spor Toto Süper Lig Statüsü’nde belirtilen kurala göre takımlar oynanacak stadyumu değiştirmek için, maçın oynanacağı günden en geç 15 gün önce TFF’ye başvurmaları gerekiyor. Bu nedenle hafta sonu oynanacak olan karşılaşma için Galatasaray da Çaykur Rizespor da geç kalmış durumda!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ