Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Serdal Adalı: "Beşiktaş için her zaman göreve hazırım" - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş Kulübü'nde başkan Fikret Orman'ın olağanüstü seçim kararı alacağını açıklamasından sonra kongre rüzgarları esmeye başladı.

        Kongrenin hemen ardından yurt dışına giden ve bu hafta yönetim kurulunu toplantıya çağırmayan Fikret Orman'ın, konu ile ilgili kararı ne zaman vereceği de heyecanla beklenmeye başlandı. Yapılması muhtemel erken seçim için camiada hareketlilik hemen başlarken, gözler geçen seçimde Fikret Orman ile yarışan Serdal Adalı'ya çevrildi.

        ''YÖNETİM KONGRE KARARI ALMADAN 'ADAYIM' DEMEK ETİK BİR DAVRANIŞ OLMAZ''

        Aday olup olmayacağı tartışılan Serdar Adalı ise bu konuda kesin kararını henüz vermiş değil. Resmi olarak açıklanmış olağanüstü kongre kararı olmadan konuşmanın doğru bir hareket olmadığı açıklayan Adalı, yaşanan ortamı şöyle anlattı:

        ''Şu an beklemedeyiz. Yönetim kurulu ve başkan hangi kararı alacak henüz belli değil. Açıklanmamış bir karar üzerinden aday olacağım veya olmayacağım diye konuşmak çok yanlış bir tavır olur. Her zaman söylüyorum, söz konusu Beşiktaş ise ben her zaman göreve hazır birisiyim. Ama mevcut bir başkan ve yönetim varken çıkıp 'ben adayım' demek etik bir davranış olmaz. Bekleyelim, Fikret Orman yönetimi toplansın, konuşsunlar, bir karar alsınlar. Biz de çıkacak karara göre tavrımızı belirleriz."

        ''GERÇEK HEDEFİM 2016 SEÇİMLERİ''

        Serdal Adalı, seçim ortamının çok iyi analiz edilmesi gerektiğini ve aceleci karar almayacağını belirterek, "2016'da olağan seçim var, şimdi de erken seçim kararı alınırsa bir yılda iki seçim olacak. Benim gerçek hedefim 2016 seçimleri. Bir yıl sonrasına hazırlandığımız doğrudur ve herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Bunları enine boyuna düşünüp çok iyi bir analiz yapıp, ona göre karar vermek lazım. Öncelikle olağanüstü seçimin ortamını ve oluşacak şartlarını değerlendirmemiz lazım. Dediğim gibi kesin kararımı 'Serdal Adalı aday olacak veya olmayacak' diye henüz açıklamadım, çünkü ortada bir seçim yok. Beklemek lazım'' dedi.

        ''GİDİŞAT İYİ DEĞİL''

        Mali kongrede yaşanan olayların hoş olmadığını sözlerine ekleyen Adalı, düşüncelerini, ''Yaşanan ortam hiç hoş değildi. Başkana yapılan eleştirilerin dozu, belden aşağı vurmalar, başkanın çıkıp 'el mi yaman bey mi yaman' diye konuşması hoş görüntüler değildi. Beşiktaş'ın kongre ortamı bunlar olmamalı. Kavgalar, bağırmalar, hakaretler, çok kötü bir ortam yaratılmıştı. İnanılmaz bir gerginlik vardı. Önce bunların bir düzeltilmesi lazım. Gidişat iyi değil'' şeklinde açıkladı.

        (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ