Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Avrupa Ligi'nde Dnipro'yu 3-2 yenen Sevilla UEFA Kupası'nı 4. kez kazandı - Futbol Haberleri
        UEFA AVRUPA LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... DNİPRO - SEVİLLA MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        UEFA Avrupa Ligi final maçında Ukrayna temsilcisi Dnipro ile İspanyol ekibi Sevilla, Polonya'nın başkenti Varşova'da karşılaştı. Mücadeleye finale kadar yükselerek büyük bir sürpriz yapan Dnipro adeta golle başladı. 7. dakikada Kalinic'in attığı golle Ukrayna temsilcisi 1-0 öne geçti. Sevilla'nın gu gole cevabı 28. dakikada Krychowiak ile geldi: 1-1. Bu golden 3 dakika sonra Carlos Bacca çıktı sahneye ve Sevilla'yı 2-1 öne geçiren golü kaydetti. İlk yarı bu skrola bitecek derken 44. dakikada tehlikeli noktada kazanılan frikikde Rotan müthiş bir vuruşla skora denge getirdi.

        İkinci yarıda ise takımlar ilk yarıyla oranla daha kontrollü bir oyun tercih ettiler. Ancak Sevilla rakibine göre daha atak bir oyun oynuyordu. Dakika 73'te Bacca bir kez daha sahneye çıktı ve Sevilla 3-2 öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Sevilla tarihinde 4. kez UEFA Kupası'nı müzesine götürmüş oldu. İspanyol ekibi geçen sezon da bu kupayı kazanmıştı.

        NOTLAR

        - Sevillalı Carlos Bacca, son altı Avrupa Ligi maçında dört gol atıp üç asist yaptı.

        - Avrupa Ligi finalinde 11 farklı ülkeden 22 oyuncu mücadele etti.

        - Dnipro Avrupa'da finalist olan 3. Ukrayna takımı. Ukrayna ekipleri bugüne dek hiç final kaybetmemişti.

        - Dnipro bu sezon Avrupa Ligi'ndeki 52. sarı kartını görerek rekor kırdı - Parma, 2004-05 UEFA Kupası'nda 51 sarı kart görmüştü.

        - Polonyalı Grzegorz Krychowiak, Pierre Van Hooijdonk'tan beri (2002) kendi ülkesindeki bir UEFA/Avrupa Ligi finalinde gol atan ilk oyuncu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ