Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu UEFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik'in yolsuzluk soruşturması kapsamında ifade vereceği iddia edildi - Futbol Haberleri

        İsviçre'nin Zürih kentinde bu sabah düzenlenen ve FIFA'nın üst düzey yöneticilerinin gözaltına alındığı operasyonun ardından Şenes Erzik'in de aralarında yer aldığı bazı FIFA İcra Kurulu üyelerinin bilgisine başvurulacağı öne sürüldü.

        İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan haberde, daha önce çeşitli finans kuruluşlarından banka detayları toplayan İsviçre makamlarının operasyon çerçevesinde FIFA merkezindeki elektronik bilgi ve dokümanlara el koyduğu bilgisine yer verildi.

        Gazete, soruşturma kapsamında halihazırda FIFA İcra Kurulu üyeliğini sürdüren, 2018 ve 2022 Dünya Kupalarının evsahiplerinin belirlenmesinde oy kullanan Şenes Erzik'in de aralarında yer aldığı 10 kişinin bilgisine başvurulacağını aktardı.

        İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Issa Hayatou (Kamerun), 2018 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı ve Rusya'nın Spor Bakanı Vitaly Mutko, Angel Maria Villar Llona (İspanya), Michel D'Hooghe (Belçika), Worawi Makudi (Tayland), Marios Lefkaritis (GKRY), Jacques Anouma (Fildişi Sahilleri), Rafael Salguero (Guatemala) ve Hany Abo Rida da (Mısır) polisin sorularını yanıtlayacak isimler arasında bulunuyor.

        İsviçre'nin Zürih kentinde bu sabah yapılan yolsuzluk operasyonunda FIFA başkan yardımcıları Jeffrey Webb ve Eugenio Figueredo'nun yanı sıra üst düzey yöneticiler Rafael Esquivel, Nicolas Leoz, Jack Warner, Eduardo Li ve Jose Maria Marin gözaltına alınmıştı.

        FIFA yetkililerinin 150 milyon doların üzerinde rüşvet aldığı iddia edilirken, operasyon FIFA'da başkanlık seçiminin yapılacağı 65. FIFA Kongresi öncesinde gerçekleştirildi. Cuma günü yapılacak kongrede mevcut başkan Sepp Blatter ile Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin yarışacak.

        (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ