Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş: 2 - Gençlerbirliği: 1 | MAÇ SONUCU - Beşiktaş Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ - GENÇLERBİRLİĞİ MAÇININ TÜM AYRINTILARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Süper Lig'in son haftasında Beşiktaş, Osmanlı Stadı'nda Gençlerbirliği'ni 2-1 yendi.

        Slaven Bilic'in son kez teknik direktörlük kulübesinde yer aldığı maçta Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golleri 42. dakikada Cenk Tosun ve 83. dakikada Oğuzhan Özyakup kaydederken, konuk ekibin tek sayısı 90. dakikada Çağrı Bülbül'den geldi.

        Bu sonucun ardından Beşiktaş, sezonu 69 puanla tamamlarken, Gençlerbirliği ise 40 puanla tamamladı.

        Öte yandan Slaven Bilic bu sezon 55. maçına çıktı ve Beşiktaş tarihinde bir sezonda en çok resmi maça çıkan teknik adam unvanını aldı.

        BEŞİKTAŞ: 2 - GENÇLERBİRLİĞİ: 1

        STAT: Osmanlı

        HAKEMLER: Yunus Yıldırım, Adil Sinem, Serkan Gençerler

        BEŞİKTAŞ: Günay Güvenç, Olcay Şahan, Sivok (Dk 87 Milosevic), Atınç Nukan, Opare, Necip Uysal, Tolgay Arslan, Kerim Frei (Dk. 77 Serdar Kurtuluş), Oğuzhan Özyakup, Mustafa Pektemek (Dk. 65 Uğur Boral), Cenk Tosun

        GALATASARAY: Ferhat Kaplan, Hakan Aslantaş, Sedat Bayrak, Ahmet Çalık (Dk. 53 Ferhat Görgülü), Halil İbrahim Pehlivan, Gosso (Dk. 28 Çağrı Bülbül), Landel, Tomic (Dk. 77 Berat Tosun), İrfan Can Kahveci, Stancu, El Kabir

        GOLLER: Dk. 42 Cenk Tosun, Dk. 84 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Dk. 89 Çağrı Bülbül (Gençlerbirliği)

        SARI KARTLAR: Dk. 39 Çağrı Bülbül (Gençlerbirliği), Dk. 71 Atınç Nukan (Beşiktaş)

        MAÇTAN NOTLAR

        Gençlerbirliği'nde takımın başında sahaya altyapı antrenörü Kürşad Koca çıktı.

        Başkent temsilcisi, teknik direktör Mesut Bakkal ile yolların ayrılmasının ardından Beşiktaş maçına Mustafa Kaplan yönetiminde hazırlandı. Ancak Kaplan bir sezonda iki takım çalıştırdığı için Beşiktaş ile oynanan sezonun son maçında altyapı antrenörü Kürşad Koca görev yaptı.

        Kırmızı-siyahlı takımda sakatlıkları bulunan Doğa Kaya, Nizamettin Çalışkan, Tosic, Uğur Çiftçi ve Özgür İleri ile Dinamo Kiev'e transfer olan sarı kart cezalısı Petrovic son maçta forma giyemedi. Öte yandan, Gençlerbirliği'nin görüştüğü İskoç teknik direktör Stuart Baxter da karşılaşmayı izledi.

        YUNUS YILDIRIM SON MAÇINA ÇIKTI

        Hakem Yunus Yıldırım, Beşiktaş-Gençlerbirliği karşılaşmasıyla kariyerindeki son maçını yönetti. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı, karşılaşma öncesi 45 yaşındaki Yıldırım'a plaket takdim etti.

        Manisa bölgesi hakemi Yıldırım, Süper Lig'de ilk kez 2003-2004 sezonunda görev almıştı. Bu sezon daha önce 8 maçta düdük çalan Yıldırım, 38 sarı, 1 kırmızı kart gösterdi, 2 kez de penaltı kararı verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ