Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Wesley Sneijder: "Asla Fenerbahçe'de oynamam" - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR / Erhan TELLİ

        Kariyerinde ilk kez aynı takımla 2 kez lig şampiyonluğu yaşayan Wesley Sneijder, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şampiyonluğun baş aktörlerinden olan Hollandalı 10 numara, çarpıcı açıklamalar yaptı:

        "ASLA FENERBAHÇE'YE GİTMEM"

        - Şöyle bir senaryo olsa; sana F.Bahçe’den bir teklif gelirse, gider misin? İleride G.Saray’a teknik direktör olmak ister miydin?

        İlk gelişimde basın toplantısında, ‘Bu kulübün tarihine adımı yazdırmak istiyorum’ demiştim... İlk hedefim bu. Çok önemli bir şampiyonluk kazandık... Sezon sonunda böyle bir senaryoyu düşünürsek, kesinlikle F.Bahçe’ye gitmem. Aradaki rekabeti biliyorum. Asla böyle bir şey düşünmem.

        "GALATASARAY'DA HOCALIK YAPMAK İSTERİM"

        İkinci soruya gelirsek... G.Saray camiasında mutlaka görev almak isterim... Bu hocalık olur, başka bir sorumluluk olur... Bakarsınız Mert de (Tercüme eden idari menajer yardımcısı) antrenörüm olur ( Gülerek).

        "BURADA EVİMDE GİBİYİM"

        - Sözleşmen konuşuldu mu?

        Burada çok mutluyum. Evimde gibİyim. Hiç gitme taraftarı değilim. Şu anda kontratımı konuşmanın yeri ve zamanı değil. Türkiye Kupası finaline odaklanıyorum. Milli maçlarım var. Bunlar sonrası kontrat işi belki düşünülebilir.

        "ARENA’DAKİ ATMOSFERİ NEREDE BULABİLİRSİNİZ Kİ..."

        Sokakta ilgiden bunalıyor musun?

        İlgiden kesinlikle hiç sıkılmıyorum. Hollanda ve İtalya’dakinden biraz farklı. Çünkü resim çektirirken, sevgilerinden dokunma, sarılma, yakın temas burada daha fazla (gülerek). Ama bu beni mutlu ediyor. En son stattaki o atmosferi, başka hangi ülkede, hangi takımda görebilirsiniz? O yüzden buna alıştım.

        "BURADAKİ ARKADAŞLIĞI HİÇBİR YERDE GÖRMEDİM"

        - Hiç umutsuzluğa kapıldınız mı?

        Hamzaoğlu’nun gelişi nasıl etkiledi? Hayır... Prandelli zamanı sıkıntılı zamanlar oldu ama bu anlarda bile ümitsizliğe kapılmadım. Tabii ki sezon içinde hoca değiştirmek kolay değildir. Ama çok büyük bir değişiklik yapıldığını gördüm. Hamza hocanın gelişiyle performansımız yukarıya doğru çıkmaya başladı. Daha takım olup, kenetlendik... Birçok spekülasyon çıkmıştı. Yok gruplaşmalar var, yerliler yabancılar gibi... Tecrübeme inanın. Birçok takımda oynadım. Ama buradaki arkadaşlığı daha önce hiçbir takımda görmedim. Çok kalabalık bir grubuz. Bir kişi, başka birileriyle daha yakın olabilir. Ama G.Saray’da kesinlikle gruplaşma, yerli-yabancı ayrımı yok. Zaten şampiyonlukla bunu ispatladığımızı düşünüyorum

        "FORMANIN HAKKINI VERDİM"

        - Hagi sonrası en sevilen 10 numara oldun. Fener’e gollerin çok konuşuldu...

        Taraftardan inanılmaz destek alıyorum... Hatta başka takım taraftarlarından da... Bunlar çok güzel... Bu sezon bana gösterilen desteğin hakkını sonuna kadar verdiğimi düşünüyorum. 4. yıldızı alıp tarihe adımızı yazdırdık. Takım olarak çok iyi kenetlendik. Son iki ayda hiç gol yenmemiş. Defansı, Muslera’yı tebrik ediyorum. Zorlandığımız anlarda birlik olduk. Kariyerimin en önemli şampiyonluklardan biri bu oldu. Neredeyse tüm maçlarda oynadım. Çok önemli işler başardım.

        "DEVLER LİGİ KUPASI YOLUNDA BAŞKANIMIZLA BERABERİM"

        - G.Saray’la Avrupa’da hedefin ne?

        G.Saray gibi büyük bir camiada hedefim, Avrupa’da daha büyük işler başarmak. Ne yazık ki bu sene 4-0, 4-0 gibi üst üste kötü skorlar aldık. Gerçekten utandığım, üzüldüğüm maçlar oldu... Bu formanın hak etmediği maçlar oynadık. Ama yeni başkanımızdan duyduğuma göre, Şampiyonlar Ligi’ni kazanma gibi hedefi varmış. Bu konuda kesinlikle onunla beraberim. Daha önce bu kupayı kazandım. Ve G.Saray forması ile Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak rüya gibi olur. Kazanırsak, kaç gün kutlayacağımızı hayal bile edemiyorum (Gülerek).

        "FAİR PLAY KUPASINI DA KAZANDIK DESENİZE..."

        - G.Saray’ın hiç kırmızı kart görmemesi çok tartışıldı...

        Kırmızı kart gördük de o kadar çok görmedik herhalde... - Hayır. Ligde hiç görmediniz... Ligde hiç görmedik mi? Fair Play kupasını da kazandık o zaman desenize (gülüyor). - Muslera rakip takımın kalecisi olsa ona da gol atabilir miydin? İnter’deyken Lazio’ya karşı ve milli takımda iki tane gol attım ona (gülerek).

        "VOLKAN’A İLK GOLÜM DAHA İYİYDİ"

        - Bu sezon içinde attığın en güzel gol hangisiydi?

        Fenerbahçe maçlarında Volkan’a attığım ilk gol, ikincisinden daha iyiydi. -Şampiyonluğun geldiğine hangi maçta inandın? Mersin İdman Yurdu maçında...

        "YASİN BENİ DİNLESİN..."

        - Yasin performansını senin sayende artırdığını söylüyor. Ne dersin?

        Sadece beni dinlesin. Her şey çok daha mükemmel olacak (gülerek).

        "DROGBA YAŞLI AMA GELEBİLİR"

        - Drogba geri gelsin ister miydin? Neden olmasın! - Yaşlı değil mi artık sence?

        Evet, yaşlı. Ama gelebilir yani (gülüyor).

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ