Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Habertürk Gazetesi Spor Müdürü Halil Özer yazdı: FIFA bitmiş - Futbol Haberleri

        HTSPOR / Halil ÖZER

        Aklıselim kazanmadı, FİFA’nın içine her türlü ahlaksızlığı sokan Sepp Blatter seçimi kazandı.

        Tamam Blatter çok güçlü. Yıllardır burada oy kullanan 209 ülkenin çoğuna ve özellikle 3. Dünya ülkelerine büyük yatırım yaptı. Tabii ki bu paraların alt yapı, çim sahalar ya da eğitime gitmediğini herkes biliyor. FIFA’nın adı Güney Afrika’da yapılan dünya kupası öncesi Afrika’da silah kaçakçılığına bile karıştı. Bazı Afrika ülkelerinde FIFA üyelerinin hiçbir zenginlikleri yokken binlerce kilometrelik safari alanlarına sahip olduğu ortaya çıktı. Daha bunun gibi nice usulsüz harcamalar ve rüşvetler tespit edildi. Son operasyonun sadece buzdağının üstü olduğunu herkes biliyor.

        Dün Blatter’in aldığı oylarla, FIFA çetesinin ağlarının ne kadar korkunç olduğu ortaya daha iyi çıkıyor. Ama şimdi sıkıntı büyük. FIFA’da çarklar artık eskisi gibi dönecek mi? UEFA ile işler nasıl yürüyecek? Çünkü iki kurum arasındaki durum küçük bir anlaşmazlık boyutunu geçti ve düşmanlık boyutuna ulaştı. Dün Blatter ile Platini birbirlerinin yüzüne dahi bakmadı. Kutlamalarda birkaç Rus’un dışında Avrupa’dan kimse Blatter’in yanına bile yanaşmadı. Benim tahminim futbolun en güçlü ülkeleri net bir şekilde Blatter’in karşısında yer alırken, FIFA’da hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı kesin. Şimdi Platini bile Blatter’in yanında süt gibi beyaz duruyor ve ben en fazla bir yıl sonra FIFA’da yeni başkanın Platini olacağını düşünüyorum. Blatter’in bu şartlarda dört yıl daha başkanlığı götürmesi mümkün değil.

        Ayrıca bir de yürüyen soruşturma var ve bu soruşturmanın nerelere kadar gideceği, Blatter’e dokunup dokunmayacağı da soru işareti olarak duruyor. Blatter’in sabah “Benim her şeyden haberim nasıl olsun” derken akşam “Mükemmel değilim. Kimse değildir” diye pür neşe kürsüden ayrılması ve FIFA’nın olanca kirliliği ile kalması futbol adına gercekten çok üzücü. Peki FIFA böyleyken futbol nasıl temizlenec ek? Bence asıl soru bu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ