Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Tümosan Konyaspor Bursaspor: 0 - Torku Konyaspor: 0 - Tümosan Konyaspor Haberleri

        HTSPOR.COM

        Süper Lig'in son haftasında Bursaspor evinde konuk ettiği Torku Konyaspor ile 0-0 berabere kaldı.

        Bu sonucun ardından puanını 57'ye yükselten Bursaspor ligi 6. sırada, 46 puana yükselen Torku Konyaspor ise 8. sırada bitirdi. Bu arada karşılaşmanın 43. dakikasında Serdar Aziz'in Rangelov'a yaptığı sert müdahale sonrasında Serdar Aziz ikinci sarıdan, Dimitar Rangelov ise direkt kırmızı kartla oyundan atıldı. İki takım da maçın geri kalan kısmında mücadelelerini 10'ar kişi sürdürdü.

        AVRUPA'YA KİM GİDECEK?

        Ligi 5. sırada bitiren Trabzonspor, kupa finalisti olan Bursaspor'un da Avrupa cezası olması nedeniyle UEFA Avrupa Ligi'ne ön eleme turundan katılmaya hak kazandı.

        Timsah ise Avrupa Ligi'ne gidebilmek için CAS'ın kararını bekleyecek. Yeşil-beyazlılar, UEFA Finansal Kontrol Kurulu tarafından 2012 yılında verilen ve CAS tarafından ertelenen 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası kararının yürürlüğe konulmaması için yapılan itiraz kararının açıklanmasını bekliyor.

        x Bursaspor, Türkiye Kupası'nı kazanır ve CAS'a yaptığı başvuru olumlu sonuçlanırsa; UEFA Avrupa Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılacak. Ancak CAS, bu cezayı onarsa Bursaspor'un Avrupa hakkı elde etmesi yine çok önemli. Çünkü Bursaspor'un cezası, ilk Avrupa kupalarına katılma hakkı elde ettiği sezon geçerli olarak.

        x Bursapor kupayı kazanır ancak CAS'tan olumsuz bir karar çıkarsa; Avrupa Ligi'ne gidecek olan takım Trabzonspor olacak.

        x Galatasaray, Türkiye Kupası finalinde Bursaspor'u yenerse; Fırtına, Avrupa biletini cebine koyacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ