Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Avrupa kupalarına katılacak takımlar - Trabzonspor Haberleri

        HTSPOR.COM

        x Spor Toto Süper Lig'i şampiyon olarak bitiren Galatasaray, 2015-2016 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne gruplardan katılacak.

        x Lig ikincisi Fenerbahçe de Şampiyonlar Ligi'ne 3. Ön Eleme Eleme Turu'ndan dahil olacak.

        x Ligi üçüncü sırada tamamlayan Beşiktaş, Avrupa Ligi'ne gruplardan katılacak.

        x Ligi dördüncü sırada bitiren İstanbul Başakşehir, Avrupa Ligi'ne 3. Ön Eleme Eleme Turu'ndan dahil olacak.

        AVRUPA LİGİ'NE SON BİLET KİMİN OLACAK?

        BURSASPOR CEPHESİ

        İkili averajda Trabzonspor'un altına düşerek sezonu 6. sırada bitireren Bursaspor, çarşamba günü Galatasaray ile karşılaşacağı Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde kupayı alması durumunda, UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde edebilir.

        Ancak Bursaspor'un UEFA'dan 1 yıl men cezasını bulunuyor. CAS'ın Bursaspor'un aldığı bu cezayı bozması halinde, Yeşil-beyazlı ekip kupayı alıp Avrupa'ya gidebilir.

        Ancak CAS, bu cezayı onarsa Bursaspor'un Avrupa hakkı elde etmesi yine çok önemli. Çünkü Bursaspor'un cezası, ilk Avrupa kupalarına katılma hakkı elde ettiği sezon geçerli olarak. Dolayısıyla Bursaspor, en kötü ihtimalde kupayı kazanıp cezasını bu yıl çekmek peşinde.

        TRABZONSPOR CEPHESİ

        Trabzonspor, Sivasspor deplasmanında 1-1 berabere kalarak, son Avrupa Ligi bileti için beklemeye başladı. Bordo-mavili ekibin Avrupa'ya gidebilmesi için Bursaspor'un Avrupa Ligi'ne katılma hakkını alamaması gerekiyor.

        CAS, Bursa'nın cezasını onarsa, Bordo-mavililer Ziraat Türkiye Kupası Finali'nin sonucuna bakmaksızın Avrupa Ligi'ne gidecek.

        Ancak Bursaspor kupayı kazanırsa, Trabzonspor'un Avrupa'ya gidebilmesi için tek yol CAS'tan Bursaspor aleyhine bir karar çıkması olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ