Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray, şampiyonluk kutlamaları için yola çıktı - Galatasaray Haberleri

        1 UEFA Kupası, 1 UEFA Süper Kupası, 15 Türkiye Kupası, 3 TFF Süper Kupası, 10 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandı G.Saray... Türkiye’de ilklerin takımı olan ve kupa rekoru kıran Cimbom dün Arena’da 20. şampiyonluk tacını da taktı... Kupa kaptan Selçuk’un ellerinde göğe yükseldiğinde yer yerinden oynadı

        Türk futbolunun tarih yazarı dün şampiyonluk kupasını kucaklayıp 4. yıldızı takmanın haklı mutluluğunu yaşadı... Avrupa’da iki kupa kaldırarak, takım sporlarında tarihe geçen Cimbom, kuruluşundan bu yana futbolda en çok kupa kaldıran kulüp oldu... Ligde 20 şampiyonluğun yanı sıra Türkiye Kupası’nda 15, TFF Süper Kupa’da 3, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda da 3 kez mutlu son ulaşan Sarı-Kırmızılılar, ezeli rakiplerine fark attı. Kupa kolleksiyonu en zengin kulüp olan G.Saray dün Arena’daki muhteşem gecede tacını taktı. Kupa töreni sırasında sahneye çıkış için kırmızının üzerine sarı işlenmiş 4 yıldızlı ışıklı kırmızı bir zemin oluşturuldu. Kürsüye çıkarken futbolcuların isimleri buraya yansıdı. Önce Florya’daki emekçiler, teknik ekip kürsüye davet edildi... Daha sonra Hamza Hamzaoğlu ve oyuncular geldi. TFF Başkanvekili Servet Yardımcı, tüm sezona bedel kupayı kaptan Selçuk İnan’a verdiğinde Türk Telekom Arena’daki herkes kendisinden geçti.

        HAVAİ FİŞEK ŞÖLENİ

        Havai fişek gösterileri nefes keserken, meşaleler ve konfetilerle rengarenk bir atmosfer oluşturuldu. Futbolcular kupayla sahada tur atıp tribünlere koştu. Hepsi hatıra fotoğrafı çektirdi.

        BURAK DÖKTÜRDÜ

        Burak podyuma çıkarken tribünleri coşturdu. Sneijder’la birlikte pistte döktüren Kral, daha sonra mikrofonu alıp “Gerçekleri tarih yazar...” tezahüratını yaptırdı. Olcan Adın, Ahmet Kaya’nın “Kum gibi” şarkısını seçerken, buna taraftarlar da eşlik etti. Umut, Ankara’nan bağlarını tercih etti. Emre Çolak, podyuma selfie çubuğuyla gelerek, bu anı ölümsüzleştirdi ve ardından dua etti.

        SABRİ ÜÇLÜ ÇEKTİRDİ

        Şampiyonluklar tek tek sayılırken, sıra 20.’ye geldiğinde dev ekranda Sabri’nin 3’lü çektiren fotoğrafı belirdi. Tribünler hemen eşlik etti. Sabri, kürsüye “Haddini bilicen” şarkısıyla çıkarken, taraftar 3’lü istedi. Reyiz kırmadı. Usta oyuncunun oğlu Sarp’ın tişörtü de ilgi çekti.

        SELÇUK’U KRAL ÇAĞIRDI: KİM GELİYOR, ADAM...

        Futbolculardan son kalan isim, kupayı kaldıracak olan Selçuk İnan’dı... Kaptan’ı yakın arkadaşı Burak anons etti. Kral, “Kim geliyor. Adam geliyor. Sarı ile kırmızının çocuğu geliyor.. İnan... Selçuk” diye haykırdı. Selçuk, Barış Manço’nun “Sarı Çizmeli Mehmet Ağa” şarkısı eşliğinde dans etti.

        BU ŞEREF ŞEREN’İN

        Berlin Panteri lakaplı, efsane oyuncu Turgay Şeren, altyapının en küçük kaptanı Umut’la sahneye çıktı. 3 yıldızın öyküsü anlatılırken, 4. yıldızı tamamlama görevi, en yaşlı kaptana bırakıldı. Umut’un elini öptüğü 83 yaşındaki Şeren, “Beni tekrar hayata bağladınız. En kısa zamanda sizlerin arasında G.Saray ve Muslera’nın başarısını yürekten alkışlayacağım” dedi.

        ÖZEL ŞARKILAR VE DANS ŞOV

        Sarı-Kırmızılılar, seçtikleri şarkılar eşliğinde, şovlarla, danslarla platforma geldi. Çocukları da kendilerine eşlik etti. Chedjou’nun kızıyla, emzikli bir şekilde sahneye çıkması dikkat çekti.

        TERİM’E ALKIŞ DEMİRÖREN’E TEPKİ

        Kulübün şampiyonluklarında emeği geçen başkanlar ve teknik direktörler dev ekrandan gösterilirken, 6 şampiyonluğu olan Fatih Terim en büyük alkışı aldı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in Saracoğlu’ndaki şampiyonluk kupasını verdiği görüntüyü ise tribünler ıslıkladı.

        HAMZAOĞLU ÇOCUKLARIYLA ÇIKTI

        Futbolculuktan sonra teknik direktör olarak da G.Saray’da bu onuru yaşayan Hamza Hamzaoğlu tarihe geçti. Genç hoca, alkışlar arasında kızı ve oğluyla birlikte platforma çıktı. Hamzaoğlu ve oyunculara madalyalarını, başkan Dursun Özbek taktim etti. Hamzaoğlu, “Hayatımızın en güzel, en mutlu anlarıydı. Tüm camiamıza hayırlı olsun” diye konuştu.

        WESLEY’DEN FENER AĞLAMA!

        Hollanda bayrağını beline dolayan Sneijder, dev bir ultrAslan bayrağını dalgalandırarak sahneye çıktı. Danslarıyla tribünleri ayağa kaldıran, çığlıklar atan Sneijder daha sonra üçlü çektirerek taraftarları mest etti. Altın Portakal hiç kuşkusuz gecenin yıldızıydı. Bununla da kalmadı ve mikrofonu alıp “Fener ağlama” şarkısını söyletti. Platformdaki herkes ve tribünler, bu şarkıya eşlik etti. Sneijder, son çıkan Selçuk anons edilmeden önce bir kez daha “Fener ağlama” şarkısını tekrarlattı. Bu şarkı gece boyunca Arena’da en çok söylenen beste oldu.

        BENİM GÖNLÜM SARHOŞTUR 4. YILDIZIN ALTINDA

        Re re re ra ra ra G.Saray G.Saray şampiyon... Göklerde yıldız, gönüllerde ay, şampiyonsun G.Saray... Türk Telekom Arena’da saat 19.05’te startı verilen kutlamalar tam bir görsel şölene dönüştü. Görkemli kutlama DJ Hopdedik Ayhan’ın sunumuyla başladı. Saha içindeki 4 yıldızlı platforma ilk olarak coşkulu müzikler eşliğinde alt kategoriler ve amatör branşlarda başarılı sonuçlar alan sporcular geldi. Kupalarıyla ve Sarı-Kırmızılı bayraklarla sahneye çıkan sporcular ayakta alkışlandı... Platforma asansörle çıkan engelli sporcular en çok alkışı alanlardı... Daha sonra DJ Suat Ateşdağlı’nın ışık ve konfeti şovu nefesleri kesti. Meşale ve konfetilerin yakılması, sarıkırmızı ışık ve lazer gösterilerinin başlamasıyla statta tam bir görsel şölen yaşandı. TT Arena cehennemi, ateşten bir alev topu gibi yandı. Tribünlerdeki renk cümbüşü karnaval rüzgarı yarattı. Daha sonra G.Saraylı sanatçılar Altay, İrem Derici, Gribin grubu ve Gökhan Keser şarkılarıyla tribünleri coşturdu. Şarkılara eşlik eden tribünler, yerinde duramadı.

        "AZİZ BAŞKAN ASLAN ŞAMPİYON"

        Taraftarlar, F.Bahçe’de yeniden başkan seçilen Aziz Yıldırım’a gönderme yaptı. Tribünlerde “Aziz Yıldırım başkan, G.Saray şampiyon” tezahüratları yapıldı. Ayrıca Yıldırım’ın fotoğraflarının olduğu 4 yıldızlı “Sensiz asla olmaz!!” pankartı asıldı. Cimbom, Yıldırım döneminde 9 lig kupası kazandı.

        'DİL'LERE DESTAN!

        Felipe Melo sevinci dilini çıkarak yaşama akımı başlattı... Futbolcular, tur atarken dillerini çıkartarak poz verdi. Brezilyalı yıldız, kupa töreninde çocuklarıyla Pitbull gösterisi yaptı. Bu arada Arena’ya kırmızı pantolonla gelen Melo’nun karısı Roberta, “G.Saray’ın kırmızı rengi, hayatımda en sevdiğim rengi” dedi.

        ŞARKILI TAŞLAMA

        Statta çalınan şarkılarla, rakiplere taş atıldı. Fener ağlama, Rütbeni bileceksin, Kıskananlar çatlasın, Şereftir seni sevmek, Şişt şişt sakin ol, Telgrafın tellerine kuşlar mı konar şarkıları çalındı. Ayrıca stat “Ararım seni her yerde, sorarım, Kanaryam nerede?” tezahüratlarıyla inlerken, tepkilerden Emre Belözoğlu da nasibini aldı.

        DERİCİ AĞLADI

        Şölende İrem Derici, Altay, Grup Gribin ve Gökhan Keser sahne aldı. Koneser öncesi “Geberiyorum, titriyorum” diyen Derici, taraftarlara üçlü çektirdi, daha sonra da sevinç gözyaşları döktü.

        "BURASI SAMİ YEN BURADAN ÇIKIŞ YOK"

        Otobüsle Mecidiyeköy’de eski Ali Sami Yen Stadı’nın bulunduğu yerden geçerken futbolcuların coşkusu katlandı. Sarı- Kırmızılılar, “Burası Sami Yen, buradan çıkış yok” diye bağırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ