Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi 38 yaşındaki Cüneyt Çakır (23 Kasım 1976), UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde finalde düdük çalan en genç ikinci hakem unvanına sahip oldu. - Futbol Haberleri
        1

        Cüneyt Çakır, Şampiyonlar Ligi finali yöneten en genç 2. hakem oldu.

        2

        38 yaşındaki Cüneyt Çakır (23 Kasım 1976), UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde finalde düdük çalan en genç ikinci hakem unvanına sahip oldu.

        3

        2010-11 sezonunda Barcelona ile Manchester United arasında oynanan finali yöneten Macar hakem Viktor Kassai bu alanda ilk sırada yer alıyor.

        4

        28 Mayıs 2011’de oynanan maçta düdük çalan Macar hakem, o gün 35 yaşındaydı. Cüneyt Çakır ile birlikte Howard Webb’de 38 yaşında final yönetti ancak doğum gününe yaklaşık 2 ay kalmıştı. Cüneyt Çakır da final yönetirken 38 yaşında ancak yeni doğum gününe 5 aydan fazla var.

        5

        Cüneyt Çakır finaldeki ilk faulü 1. dakikada çaldı, ilk sarı kartını 11. dakikada gösterdi.

        6

        Cüneyt Çakır final maçında ilk faulü Juventus takımından Evra’ya çaldı. Evra ilk faulü Rakitic’e yaparken ilk sarı kartı 11.dakikada Arturo Vidal (Juventus) gördü.

        7

        Cüneyt Çakır maç boyunca 3 kez sarı kart gösterirken penaltı yada kırmızı kart kararı vermedi. Cüneyt Çakır bir golü de elle oynama ihlali nedeniyle iptal etti.

        8

        Cüneyt Çakır maç boyunca 36 faul çaldı. (Süper Lig Ortalaması 29,5 Faul)

        9

        Cüneyt Çakır final maçı boyunca 36 kez faul (elle oynamalar dahil) çaldı. Cüneyt Çakır böylece Süper Lig ortalamasını geçmiş oldu.

        10

        Cüneyt Çakır bu sezon 23 lig maçında 29,5 faul çalmıştı. Çakır sezon boyunca 11 kırmızı kart ve 6 penaltı kararı vermişti. Çakır maç boyunca sadece 1 ofsayt kararı verdi.

        11

        Cüneyt Çakır son 10 sezonda Şampiyonlar Ligi finalinde en az sarı kart gösteren üç hakemden biri oldu. (3 Sarı Kart)

        12

        Cüneyt Çakır son 10 sezonda oynanan Şampiyonlar Ligi final maçlarında en az sarı kart gösteren üç hakemden biri oldu.