Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig "Savaşa gitmiyoruz!" - Futbol Haberleri

        Bakan Başesgioğlu, Karabük'ün Balıklarkayası mevkisinde inşası devam eden olimpik yüzme havuzunda incelemelerde bulundu ve çalışmaların tamamlanabilmesi için 15 milyon YTL ödenek gerektiğinin tespit edildiğini söyledi.

        Bakan Başesgioğlu, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ tarafından 3 Nisan 2008'de temeli atılan ve şirket ile Kardemir Karabükspor yönetim kurulunun aldığı kararla geçirdiği kalp krizi sonucu 5 Temmuz'da yaşamını yitiren eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın isminin verildiği tesisin açılışını yaptı.

        Başesgioğlu, burada yaptığı konuşmada, kulüp başkanlığının çok zor bir iş olduğunu, taraftarların her zaman onlara sahip çıkması gerektiğini söyledi.

        Futbol müsabakasının 90 dakika olduğunun hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini, gol yenildiğinde ise aleyhte tezahürat yapılmamasını isteyen Başesgioğlu, şöyle devam etti:

        ''Karşılaşmada yenilseniz bile bunun dünyanın sonu olmadığını unutmayın. Spor centilmenlik demektir, kazanmak da var, kaybetmek de var. Ama önemli olan kurumsallaşmış müesseseler ve kulüplerin alt yapıdan yeni yıldızlar yetiştirecek tesisleri kurması. Bu bence şampiyonluktan daha önemlidir. Onun için sabırlı olun, sahalarımızda şiddet, sportmenliğe aykırı davranış görmek istemiyoruz. Her türlü şiddetin karşısındayız. Çağdaş ülkelerde olduğu gibi takımımızı teşvik edelim, alkışlayalım. Yenildikleri zaman asla üzülmeyelim. Centilmen, barışçıl olacak, sportmenlik ruhuna uymayan, spor ahlakı ile bağdaşmayan davranışlarda bulunmamalıyız. Biz sahalarımızın, statlarımızın anarşi yeri olmasını istemiyoruz. Zaten sporun mantığında şiddet yok, savaşa gitmiyoruz. Sporda centilmenliğin, güzelliğin, kardeşliğin ve Fair Play kurallarının uygulandığı güzellikler yaşansın. Yöneticilerinize sahip çıkın, başkanlarınızı üzmeyin, sporcularınızı destekleyin.''

        Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Ferudun Tankut da Hasan Doğan Tesisi'nin 1 milyon 400 bin YTL'ye, Metin Türker Tesisi ek binasının da 600 bin YTL'ye mal olduğunu belirterek, ''Altyapıya büyük önem veriyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan ile eski Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Metin Türker'in isimleri, Karabük'teki tesislerde ebediyen yaşayacak'' diye konuştu.

        Konuşmaların ardından tesisleri gezen Bakan Başesgioğlu'nun yanına gelen Anadolu Ajansı Muhabiri Halim Kaya, halı sahada topla birlikte kendisinin fotoğrafını çekmek istediğini söyledi.

        Bakan Başesgioğlu, getirilen topu alarak, ''Bu böyle olmaz, sen kaleye geç, ben penaltı atacağım'' dedi.

        Kaya'ya, ''Penaltıyı kurtaramazsan ajansla sözleşmen gider'' şeklinde espri yapan Bakan Başesgioğlu, penaltıyı gole çevirdi.

        Metin Türker ek tesislerin açılışını yaparak bir süre gezen Bakan Başesgioğlu, Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda Kardemir Karabükspor ile Kasımpaşa arasında oynanan karşılaşmayı izledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ