Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Arda'nın durumu iyi! - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR.COM

        Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Arda Turan, 77. dakikasında değiştirilmesini istedikten sonra bir anda yerde kaldı. Saha kenarında doktarların ilk müdahelesinden sonra genç yıldız, hiç vakit kaybedilmeden hastaneye kaldırıldı.

        HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

        Arda'nın sağlık durumunda endişe edilcek bi gelişme olmadığı, hastanede yıldız futbolcunun rutin kontrolleri yapıldığı bildirildi.

        MİLLİ TAKIMDAN ÇIKARTILDI!

        İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının son bölümünde kalp ritmindeki düzensizlik nedeniyle hastaneye kaldırılan Arda Turan, A Milli Takım aday kadrosundan çıkartıldı.

        -KENDİLİĞİNDEN NORMALE DÖNDÜĞÜ BİLDİRİLDİ-

        Galatasaray'ın İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yaptığı maçın 78. dakikasında fenalaşarak oyundan çıkan ve ambulansla Bakırköy Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılan sarı-kırmızılı futbolcu Arda Turan'ın ambulansta kalp hızının yüksek olduğu, acil servise alındığında ise kalp ritminin kendiliğinden normale döndüğü açıklandı.

        Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

        ''Bu akşam maç sırasında gelişen çarpıntı şikayeti sonrası ambulans ile Bakırköy Acıbadem Hastanesi acil servisine getirilen Arda Turan'ın, yapılan incelemelerinde ambulansta iken çekilen kalp grafilerinde kalp hızının yüksek olduğu tespit edilmiş, acil servise alındığında ise kalp ritminin kendiliğinden normale dönmüş olduğu saptanmıştır. Şu anda genel durumu normal seyreden hastanın, geçirmiş olduğu çarpıntı atağı hayati risk taşıyan bir hastalık olmayıp, gerekli tetkikler yapıldıktan sonra taburcu edilmesi planlanmaktadır.''

        -''AŞIRI YORGUNLUKLAR SADECE MAÇTAN DOLAYI OLMAZ. MESELA BİR HAFTADIR UYUYAMIYORMUŞ DİYORLAR''-

        İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Galatasaraylı futbolcu Arda Turan'ı ziyaret eden Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, milli futbolcunun sağlığının iyi olduğunu söyledi.

        Milli takım doktorları Cengiz Dinç ve Bülent Bayraktar ile birlikte Bakırköy Acıbadem Hastanesi'ne gelerek, Arda'yı ziyaret eden Terim, gazetecilere yaptığı açıklamada, milli futbolcunun doktorlarıyla görüştüğünü belirtti. Arda, ''Sağlığı gayet iyi. Biraz korkutmuştu doğal olarak. Bir ufak rahatsızlık, tatsızlık. Şu an neden olduğunu doktorlar araştırıyor. Kamp yaptığımız otel buraya yakın olduğu için merak edip geldik. Doktorlarla konuştuk. Yarın Avusturya'ya götürmemeye karar verdik'' dedi.

        Arda ve sakatlığı bulunan Semih'i milli takım aday kadrosundan çıkartıklarını açıklayan Terim, şöyle devam etti:

        ''Genç adam, İnşallah böyle şeyler olmasın, ama gördüğüm ve konuştuğum kadarıyla çok da önemli bir şey olmayacak. Çarşamba günü (A) Milli Futbol Takımı'nın Avusturya ile yapacağı özel maç için Arda'yı da Semih'i de götürmüyoruz. Doktorların hepsi başında. O da çok neşeli. Doktorlarla konuştuğum kadarıyla bu tür durumlar zaman zaman olabiliyor. Ben de çok bilimsel olarak bilmiyorum, ama doktorların söylediği bu. Yine de bir sebep olması gerekmiyor. Mühim olan sebebin oynamasına engel olmayacak olması. İnşallah öyledir. Böyle genç bir adama bir şey olacağını sanmıyorum.

        Yoğun maç trafiğinden kaynaklandığını düşünmüyorum. Bence az maç oynuyorlar. Fazla maç oynasalar olmaz. Aşırı yorgunluklar sadece maçtan dolayı olmaz. Mesela bir haftadır uyuyamıyormuş diyorlar. Uyuyamamak çok önemli bir yorgunluk ve hastalıktır. Dolayısıyla 'Maç oynadı ondan dolayı oldu' hayır, bunları bırakalım. Senede 70-80 maç oynayan birçok arkadaşı ve meslektaşı var dünyada. Dolayısıyla bu maç yorgunluğu değildir.''

        Fatih Terim, Arda'nın milli takım aday kadrosundan çıkarılmasıyla ilgili bir soru üzerine de ''Biz, oyuncularımızı riskten uzak tutmaya çalışıyoruz. Herhangi bir sakatlığa yol açmayalım diye. Arda zaten sakat değilse fazla dışarda duramaz. Semih de dizinden biraz rahatsız. Onu da çıkarttık. Kalp olduğu için herkes merak ediyor. Kimse merak etmesin çok iyi gördüm'' şeklinde konuştu.

        Terim, aday kadrodan çıkarılan Arda ve Semih'in yerine otelde değerlendirme yaptıktan sonra 2 oyuncu alacaklarını sözlerine ekledi.

        -DR. YÜCESİR: ''İLK MÜDAHALE YOLDA YAPILDI''-

        Galatasaray Kulübü doktoru İlker Yücesir, hastanede yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

        ''Maçta yorgunluğa bağlı bir fenalaşma olduğunu gördük. O an endişe edilecek bir durum olmamakla beraber yapılması gerektiği gibi hastaneye getirdik. Yolda ilk müdahalesi yapıldı. Burada da uzman arkadaşlarla, kardiyologlarla tekrar değerlendirdik. Önemli bir durum yok. Yani endişeye mahal bir durum yok. Bu geceyi burada kontrol altında geçirecek. Yarın çıkıp, birkaç günlük istirahatten sonra normal düzenine dönecek.''

        -ADNAN TURAN: ''ÇOĞU ŞEYİ KAFASINA TAKIYOR''-

        Arda'nın babası Adnan Turan da oğlunun durumunun iyi olduğunu belirterek, ''Doktorlar 'aşırı yorgunluktan' diyor. Şu an durumu iyi. Fatih hoca ve Hakan Şükür ile konuştu. Herhangi bir test yapılmadı'' dedi.

        Adnan Turan, ''Arda yapısı gereği çoğu şeyi kafasına takıyor. Ailede veya takımda olan herhangi bir sorunu çok takıyor'' diye konuştu.

        Bu arada, Galatasaraylı yöneticilerden Murat Yalçındağ, Haldun Üstünel, Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, futbolculardan Ümit Karan, Yaser, Aydın, Mehmet Güven de Arda'yı hastanede ziyaret etti.

        -TABURCU OLDU-

        İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının son bölümünde fenalaşarak hastaneye kaldırılan Arda Turan tedavi gördüğü Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nden bu sabah taburcu oldu. Arda yaptığı açıklamada durumunun iyi olduğunu, rahatsızlığının yaşadığı stresten kaynaklandığı söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ