Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Yıldırım Demirören delegelerden 240 imza aldıysa TFF başkanlığına başka birisi aday olamıyor - Futbol Haberleri

        Ankara’daki genel kurul öncesi önemli detaylar dikkat çekti. Şu ana kadar 4 isim adaylığını koydu. Ancak Yıldırım Demirören dün TRT Spor’da, “Ben şu an 240’a yakın imzanın sözünü aldım” dedi. 295 kişinin oy hakkının olduğu seçime herhangi 1 kişinin başkan adayı olabilmesi için delege tam sayısının 5’te 1’inin, yani 59 kişinin imzalı desteğini alması gerekiyor. 1 delege aynı anda 2 kişiyi başkan adayı olarak gösteremiyor. Yıldırım Demirören 240’ı bulduysa, asgari 59 imza şartı düşünüldüğünde, mevcut başkan dışında başka bir aday çıkmıyor. Diğer isimlerin matematiksel olarak 59 imzayı bulması mümkün olmuyor.

        126 OY SÜPER LİG’DE

        295 kişinin oy hakkının bulunduğu seçimde Süper Lig’de bulunan her bir kulübün 7’şer oy hakkı var. Bu da 18 takımlı ligde 126 oy ediyor. PTT 1. Lig’deki 18 kulübün de 2’şer oy hakkı var. Ayrıca 2. Lig’deki 36 kulübün ve 3. Lig’deki 54 kulübün de başkan düzeyinde 1’er oy hakkı bulunuyor. Tüm liglerdeki oy hakkı 252 ediyor. Kulüp temsilcilerinin yanı sıra Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun 10, Profesyonel Futbolcular Derneği’nin ise 1 oy hakkı var.

        TERİM'E GÖREV ENGELİ

        Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı İsmail Dilber ve en uzun süre A Milli Takım Teknik Direktörlüğü yapmış 5 isim de sandık başına gidecek. TFF’de görevli olanlar delege olamayacağı için Fatih Terim oy hakkını kaybetti. Türkiye Futbol Hakemleri Derneği Abdurrahman Arıcı ile uluslararası alanda en fazla maç yönetmiş faal olmayan 5 hakem de oy kullanacak. Ayrıca engelli spor federasyonlarının başkanları, FIFA ve UEFA icra kurullarında görev yapmış kişiler ve TFF Başkanlığını asaleten yapmış isimler de oy atabilecek.

        EMRE'NİN OYUNU ALPAY KAPTI!

        En fazla A milli olmuş ve faal futbolcuğu bırakmış 5 isim de seçimde oy atabilecek. Rüştü Reçber, Hakan Şükür, Bülent Korkmaz ve Tugay Kerimoğlu sandık başına gidecek. 93 kez A Milli Takım formasını giyen F.Bahçeli Emre Belözoğlu, faal futbolcu olduğu için hakkını Alpay Özalan’a kaptırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ