Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor'da başkan-sportif direktör arasında sabah 04.00'e kadar süren toplantıda çok önemli hükümler alındı - Trabzonspor Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / Haluk AYYILDIZ

        Karadeniz ekibinde Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve Sportif Direktör Süleyman Hurma önceki gün İstanbul’da sabahın ilk ışıklarına kadar süren bir zirve gerçekleştirdi. Stephane Mbia transferindeki fiyasko dahil masaya yatırılan 3 ana konu hakkında yeni yol haritası belirlendi. İşte o görüşmede konuşulan kritik konular:

        4-5 OYUNCU YETER

        Zirvenin ana maddesini kulübün mali yapısı oluşturdu. Daha önce 7-8 transfer istediğini ileten Ersun Yanal, 4-5 oyuncuya razı edilmeye çalışılacak. Geçen sezonun transfer şampiyonu olan, ancak şimdi eldekileri çıkarma konusunda sorun yaşayan Trabzon bu kez ince eleyip sık dokuyacak.

        MBİA’YI İKNA EDELİM

        Trabzon’a iki kez gelmesine rağmen sözleşme maddelerinde sorun çıkaran Mbia, kulübün itibarı da düşünülerek yeniden iknaya çalışılacak. Başkan, Kamerunlu yıldıza ne pahasına olursa olsun resmi imzanın attırılmasını istedi. Hurma haftasonuna kadar bu işi bitirmeye çalışacak.

        SÜLEYMAN HURMA’YA GENİŞ YETKİ

        Toplantının sonuna doğru Süleyman Hurma’nın, Hacıosmanoğlu’ndan daha fazla yetki istediği öğrenildi. Başkanın da Trabzon’a geldiğinde yapılacak olan ilk yönetim kurulu toplantısından sonra bütün sportif birimleri kendisine bağlama sözü verdiği bildirildi.

        YANAL 'YOKUM' DERSE ROTA ŞOTA ARVELADZE

        Hacıosmanoğlu-Hurma görüşmesinde Ersun Yanal’la kapsamlı bir toplantı yapılması kararı da alındı. Amerika’dan dönüş tarihini uzatan ve 25 Haziran’da Türkiye’ye gelecek olan Yanal ile çok detaylı bir toplantı yapılarak alınan kararlar tebliğ edilecek. Yanal’ın, transferin 4-5 oyuncuyla sınırlandırılmasına ne tepki vereceği merak konusu oldu. Bir süredir yaşananlardan rahatsız olduğu ileri sürülen Yanal’ın, “Bu şartlarda yokum” demesi halinde ise yönetimin kafasında B planı olarak Şota Arveladze’nin bulunduğu öğrenildi. Bu durumda teknik direktörlüğe Süleyman Hurma’yla birlikte Kayseri’de başlayan Şota’ya teklif götürülmesi bekleniyor. Şota daha önce “Çalışmak istemediğim tek kulüp Trabzonspor. Orada bana karşı sevginin kaybolmasını istemiyorum” demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ