Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe, Nani transferinde mutlu sona ulaştı - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | Ahmet SELİM KUL

        Fenerbahçe bir dünya yıldızını daha kadrosuna kattı... Sarı-Lacivertliler, teknik direktör Vitor Pereira, Simon Kjaer ve Şener Özbayraklı’dan sonra uzun süredir peşinden koştuğu tam adı Luis Carlos Almeida da Cunha olan Nani ve kulübü Manchester United’la anlaştı. Sportif Direktör Giuliano Terraneo yönetiminde transferde dev adımlar atan Fenerbahçe, Portekizli yıldızla sürdürdüğü yoğun transfer görüşmeleri sonrasında mutlu sona ulaştı. İngiliz basınının da gündemini uzun süredir meşgul eden dev transferde Sarı- Lacivertliler, 2007’de 25 milyon Euro’ya Sporting Lizbon’dan Manchester United’a geçen Nani için Kırmızı Şeytanlar’la 6 milyon Euro’ya el sıkıştı. Kanarya, geçen sezon kiralık olarak oynadığı eski kulübü Sporting’de 35 maçta 12 gol, 8 asistle göz dolduran Portekiz’de tatilde olan 28 yaşındaki forvetle ise kıran kırana bir pazarlığa girişti. Yıllık 3 milyon 750 bin Euro garanti paraya ikna edilen Nani’yle imza parasında çıkan pürüz de 1 milyon Euro’da anlaşılarak çözüldü.

        EN GEÇ BIR HAFTAYA ISTANBUL’DA

        Başkan Aziz Yıldırım’ın da bu sabah Londra’ya giderek Nani’yle 3 yıllık resmi sözleşmeye imza atacağı öğrenildi. Fenerbahçeli taraftarların dört gözle beklediği Nani’nin geliş tarihi netleşmezken, en geç bir hafta içinde İstanbul’a ayak basacağı ifade edildi. Fenerbahçe’nin Nani’yi önümüzdeki günlerde KAP’a bildirmesi bekleniyor.

        SHAKHTAR DONETSK’E ADRİANO RESTİ

        Luiz Adriano transferinde Fenerbahçe, yıldız oyuncunun kulübü Shakhtar Donetsk’e resti çekti... 5 yıllığına 30 milyon euro verilecek olan Adriano’ya bu paranın 10 milyon Euro’su peşin, geri kalan 20 milyon Euro’su ise 4’er milyon Euro olarak 5 yılda ödenecek. Önündeki en büyük engeli aşan Sarı-Lacivertliler, Adriano’nun kulübü Shakhtar Donetsk ile vakit geçirmeden masaya oturdu. Aralık ayı sonunda sözleşmesi sona erecek olan oyuncu için 2.5 milyon Euro bonservis bedeli teklif edildi.

        SABIRLA BEKLENİYOR Bu teklif karşısında ise Ukrayna kulübü 8 milyon Euro bonservis bedeli istedi. Fenerbahçe bu isteğe ise restle karşılık verildi: 1 Ocak 2016’da serbest kalacak bir oyuncu için 8 milyon Euro vermeyiz. Ya bizim önerdiğimiz 2.5 milyon Euro’yu kabul edersiniz ya da ocak ayında bedava alırız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ