Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Benfica ile sözleşmesi sona eren Maxi Pereira için Porto'dan sonra Beşiktaş da devreye girdi - Beşiktaş Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / Kartal YİĞİT

        Beşiktaş, geçen sezon da gündeme gelen, ancak yüksek bonservis bedeli nedeniyle alınamayan Maxi Pereira için yeniden devreye girdi. Teknik direktör Şenol Güneş’in “Öncelikle sağ bek ve stoper transferini bitirelim” demesi üzerine listedeki isimleri yeniden gözden geçiren Siyah-Beyazlılar, Portekiz’de ortaya çıkan ‘Maxi’ fırsatını değerlendirmeye karar verdi. Daha önce ismi Galatasaray’la da anılan, ancak kulübü Benfica’yla nikah tazelediği belirtilen Uruguaylı yıldızın sözleşmesindeki ‘özel madde’ kilit hale geldi. Pereira’nın kulübü Benfica’ya 1 Temmuz 2015’e kadar vazgeçme şartıyla imza attığı ortaya çıktı.

        İMZA PARASINA EVET

        Oyuncunun ikna edilmesi halinde bonservis ödenmeyeceğini öğrenen Beşiktaşlı kurmaylar da Uruguaylı sağ bekin menajeri Paco Casal’ın yanı sıra Türkiye haklarını elinde bulunduran Ersoy Dicle ile temasa geçti. Dış ilişkiler sorumlusu Erdal Torunoğulları, Porto’nun da istediği 31 yaşındaki oyuncu için şartları sordu. Benfica’nın 1.5 milyon Euro’dan 3 yıllık sözleşme teklifini ‘cebinde tutan’ Pereira’nın menajeri Casal, “2 milyon Euro’dan 3 yıllık sözleşme ve 1 milyon Euro da imza parası isteriz” dedi. Beşiktaş’ın imza parası ödemeyi kabul ettiği, buna karşın yıllık ücrette indirim istediği belirtildi. Buna karşın 2 milyon Euro’dan 3 yıllık sözleşmeye ‘Evet’ diyen Porto, imza parası ödemeye karşı çıkıyor. Pereira’nın Porto ile Beşiktaş arasında bir seçim yapması bekleniyor.

        AMERİKA'YA VEDA, TRANSFERE MERHABA

        Uruguay Milli Takımı’nda Galatasaraylı Muslera ile birlikte Kupa Amerika’da ter döken Maxi Pereira, önceki gece Şili karşısında aldıkları 1-0’lık yenilgiyle dev organizasyona nokta koydu. 31 yaşındaki oyuncunun şimdi 1 Temmuz’a kadar yeni sezonda hangi kulüpte forma giyeceğine karar vermesi gerekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ