Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink'in görevine son verildi - Futbol Haberleri

        Hollanda Futbol Federasyonu, Guus Hiddink'in sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini duyurdu..

        Hiddink’in yerine görevi yardımcısı Danny Blind’in üstlenmesi bekleniyor.

        KNVB, daha önce 2016 yılından itibaren milli takımda teknik direktörlüğe Danny Blind’in getirilmesinin planlandığını açıklamıştı.

        Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası’ndan hemen sonra Louis van Gaal’ın yerine ağustos ayında Hollanda Milli Takımı’nın başına geçen Hiddink, görev yaptığı 11 aylık süre zarfında sert eleştirilere maruz kaldı.

        Milli takımdaki ikinci dönemine İtalya yenilgisiyle başlayan Hiddink, özellikle EURO 2016 grup maçlarında aldığı kötü sonuçlardan sonra ülkede hedef tahtasına oturtuldu.

        EURO 2016 Elemeleri A Grubu’nda şimdiye kadar oynadığı 6 maçta 3 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan Hollanda, İzlanda ve Çek Cumhuriyeti’nin ardından 10 puanla 3. sırada bulunuyor. Türkiye ise 2’şer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyetle grupta 8 puanla 4. sırada yer alıyor.

        Hollanda Milli Takımı’nda daha önce 1994-1998 yıllarında da görev yapan Hiddink, Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Güney Kore ve Avustralya milli takımlarını da çalıştırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ