Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Ve Şili finalde - Futbol Haberleri

        Copa America'ya ev sahipliği yapan Şili, Peru'yu 2-1 yenerek 28 yıl sonra finale çıktı.

        Şili, ev sahipliğini yaptığı Copa America'da Peru'yu 2-1 yenerek 28 yıl aradan sonra finale yükselmeyi başardı. Mücadelede Perulu futbolcu Zambrano 7 ve 20. dakikalarda gördüğü sarı kartlarla oyundan atılarak takımını 10 kişi bıraktı.

        Mücadelenin 42. dakikasında Alexis Sanchez'in şutunda top direkten döndü. Dönen topu iyi takip eden Vargas'ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu ve ev sahibi ekip 1-0 öne geçti.

        54. dakikada Advincula'nın sağ kanattan ortasında Farfan'ın kafa vuruşunda kaleci Bravo son anda topa müdahale etti. 60. dakikada Peru'nun sağ kanattan geliştirdiği atakta Şilili futbolcu Gary Medel'in ters vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Peru bu dakikada eşitliği sağladı.

        Eşitlikten sadece 4 dakika sonra Gary Medel'in ceza sahası dışından sert vuruşunda top savunmaya çarparak ağlarla buluştu. Bu dakikadan sonra başka gol olmazken, Şili kendi evinde 28 yıl sonra finale yükseldi.

        Şili, finalde Arjantin ve Kolombiya arasında oynanacak diğer yarı final mücadelesinin galibiyle karşılaşacak. Şili, 1987 finalinde Uruguay'a 1-0 mağlup olmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ