Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Bursaspor Serdar Aziz, Volkan Şen ve Ozan Tufan'ı bırakmıyor - Futbol Haberleri

        Ertuğrul Sağlam, kulübün resmi yayın organı Bursaspor TV'ye verdiği röportajda, yeşil-beyazlıların geçen sezon ofansif anlamda üretken, bol pozisyona giren, izleyene keyif veren bir görünümde olduğunu söyledi.

        O kadrodan birkaç önemli oyuncunun takımdan ayrıldığını anımsatan Sağlam, "Bursaspor'un ortaya koyduğu futbol gerçeklerini değerlendirerek, gelecek sezona bir şeyler koyabilirsek daha iyi olacağız. Çalışmalarımız halen devam ediyor. Bizden ne istendiğinin farkındayız" ifadelerini kullandı.

        Ertuğrul Sağlam, Bursaspor'a dönüşünü yeni bir sayfa olarak değerlendirdiğini anlattı.

        Çeşitli nedenlerle bazı oyuncularla alakalı geçmişte yaşananların bir kenara bırakılması gerektiğini dile getiren Sağlam, "Aydın Karabulut, Ozan İpek, Oğuz Han Aynaoğlu, Furkan Soyalp gibi arkadaşlarımızla burada çalışacağız. Onlara inanıp, güveniyoruz. Bunu boşa çıkarmazlarsa bizimle devam edecekler. Bu sezonki sorumluluğumuz üst seviyede. Bursaspor formasının değerini herkesin bilmesi gerekiyor ama suistimal içinde olan, işi boş verenleri ise affetmem" değerlendirmesinde bulundu.

        Transfer çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Sağlam, bir sağ bek oyuncusu alacakları bilgisini verdi.

        "MANCHESTER CİTY, ENES'İ BİR PROJE TRANSFERİ OLARAK RENKLERİNE KATTI"

        Ertuğrul Sağlam, yeşil-beyazlı takımın genç oyuncusu Enes Ünal'ın Manchester City takımına transferiyle ilgili ise şunları söyledi:

        "Bütçesi dev takımlardan Manchester City, Enes gibi 5-6 oyuncuyu kadrosuna katmıştır. Dört sene dışarıda olgunlaşmasını sağlıyor. Sonra kendi takımında oynayacak düzeye gelmişse kadrosuna katıyor, gelmemişse yollarını ayırıyor. Oradaki transfer politikasıyla bizimkini değerlendiremeyiz. Salih, Atınç ve Batuhan ile Enes'i aynı anda değerlendiremeyiz. Onlar Süper Lig'de oynamışlar ama Manchester City, Enes'i bir proje transferi olarak renklerine kattı. Bursaspor'dan dünya devine oyuncu gitmesi çok önemli. Gönül ister ki başarılı olsun, şehrimizi ve takımımızı güzel şekilde temsil etsin."

        Sağlam, son günlerde Bursaspor'un bazı oyuncularıyla ilgili transfer iddialarına da değindi. Bu oyuncuları kaybetmek istemediklerini bildiren Sağlam, "Volkan Şen, Serdar Aziz, Ozan Tufan, önümüzdeki sezon planlarımızda önemli yer tutuyor. Bu oyuncularımızla alakalı çıkan transfer haberleri, bize bakan tarafıyla gerçek dışıdır" açıklamasında bulundu.

        Teknik direktör Sağlam, geçen sezon Eskişehirspor'da iken transferi için irtibata geçtikleri ancak Bursaspor'u tercih eden Jouse'nin yeniden takıma kazandırılmasına olumlu baktıklarını anlattı. Josue'nin transfer görüşmesi için kulüp başkanı Recep Bölükbaşı'nın Portekiz'de bulunduğunu hatırlatan Sağlam, oyuncuyla birlikte Bursa'ya gelmesini umduğunu ifade etti.

        "SÖNMÜŞ YILDIZA İHTİYACIMIZ YOK"

        Transfer çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Ertuğrul Sağlam, şunları kaydetti:

        "İnşallah bu hafta içinde imza atacak oyuncu bekliyoruz. Anlaştığınız oyuncularda bazen pürüz çıkıyor. Bu işlerde imza atılmadan iş bitmiyor. Bu çok zor bu iş. Dengeyi iyi tutturmak lazım. Yıldız oyuncu herkesi mutlu ediyor. Sönmüş yıldızlar var. Sönmüş yıldıza ihtiyacımız yok. Bizim yıldızımızın takıma uyumlu olması lazım. Bazı oyuncular geldiği yere değer katar. Bazı oyuncular da geldiği yerde değer kazanır. İki türlü oyuncuyu da ihtiyacımız var. Güçlü kuvvetli, ön tarafta savunmayı rahatsız edecek bir golcü arıyoruz. Fernandao tarzında bir oyuncu bakıyoruz. Aslında komple bir santrfor önceliğimiz. Transfer gündemimizde olan iki futbolcuyu daha önceden takip ediyoruz. Arjantin ligi aralık ayında bitiyor. Oradan futbolcu çıkarmak kolay olmuyor. Brezilya'da da lig öyle bitiyor. Arjantin ve Brezilya ile alakalı görüşmelerimizi yaptık. Arjantin'in önemli takımından forvet oyuncusu ile görüşüyoruz. Fiyat konusunda sıkıntı var. Kendisi çok önemli bir futbolcu. Şu anda görüştüğümüz oyuncular da daha önceden izlediğimiz futbolcular."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ