Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Para mı yok, Terraneo’ya kumpas mı var? - Serdar Ali Çelikler yazıları - Fenerbahçe Haberleri

        Aslında bugün Fenerbahçe’de ‘yeni dönemi’ ve bu yeni döneme direnen belli başlı yönetici-profesyonel ve futbolcuları yazmayı planlıyordum. Ama son 1 haftadaki transfer listesi savrulması dolayısıyla yazımda iki konuyu birleştirmeye karar verdim.

        * Sportif Direktörlük müessesesine mesafeliyim. Bu pozisyonu dünyada Almanlar’dan başka iyi uygulayabilen olduğunu düşünmüyorum. Bence doğru model İngilizler’in her şeye hakim olan 1 kişiye ait menajerlik sistemi.

        * Ama Fenerbahçe Başkanı, aslında kendi özeleştirisini de içinde barındıran bir karar alıp, en başta kendisini geri çekip bir sportif direktör atadı. Bu modele uygun ve olması gerektiği gibi teknik adamı da sportif direktör seçti.

        * Terraneo ve Pereira işe Samandıra hakimiyetiyle başladı. Geçmişte Samandıra’yı komşu kapısı yapmış birkaç yöneticinin ayağı kesildi. Birkaç profesyonelin görev tanımları değişti. Bazısının görevine son verildi, kimi başka pozisyonlara kaydırıldı.

        * Takımda gelecek yıl düşünülmeyen futbolcular gönderildi. Kendilerini vazgeçilmez sanan bazı oyunculara da alternatif isimler alındı-alınacak. Böylece Kocaman’ın sportif direktörlükten teknik direktörlüğe geçişiyle başlayan; önce Daum’u sonra Alex’i ‘yiyerek’ zirve yapan; Yanal’ın gidiş sürecinde ayyuka çıkan “Futbolcuya Dayalı Düzen” büyük darbe aldı.

        * Bu ‘olması gereken’ hamleler sonrası yerini kaybeden ve ‘sıra bana geldi’ diyen belli profesyoneller ile oyuncu hamisi pozisyonundaki bazı yöneticiler, Terraneo’yu yeme operasyonunu başlattılar. Daha ilk idmanda Türk oyuncuların Pererira’yı sevmediğine dair haberler sızdırdılar. “Nani olmuyor çünkü Terraneo beceremedi” fitillemeleri yaptılar. Emre’yle yolların ayrılma kararı üzerinden karışıklık çıkarmaya çalıştılar. Koskoca başkan, yönetim kurulu varken Emre’yi, Kazım adlı menajer-tercümanın yediğini ima ettiler. Ama iyi bir Fenerbahçeli olan Emre konuşmayıp; taraftar da bu yaşananların farkına varıp sağanak halinde tepki yağdırınca geri çekildiler.

        * Ancak tamamen kaybetmiş değiller. Terraneo’nun güvendiği tercüman-menajer Kazım’ı yediler. “Volkan Demirel’i Kurtarma Timi” olup Terraneo ve Pereira’nın 1. Kaleci isteğini gerilettiler. Anlaşılan ve kendisi de gelmek isteyen Ospina gibi bir yıldız yerine işi Volkan’a yedek isim arayışına döndürdüler.

        * Görülüyor ki Guarin’lerle Obi Mikel’lerle Ozan Tufan’larla konuşulan orta alan oyuncusu vizyonu; Luka’lara kadar geriledi.

        * Neredeyse Guarin kadar bonservis maliyeti olan Josef De Souza’ya 8 milyon Euro verebilen kulübün; Ospina için “Arsenal çok para istiyor” demesi mantıklı değil. Demek ki bir şekilde “Volkan 1. kaleci olur” ekibi, başarılı olmuş. Casillas’lardan Ospina’lardan Fabiano Ribeiro’ya düşüşler; Guarin’lerden Josef’lere kayışlar soru işaretlerimi artırdı.

        A- Ya Terraneo’ya yapılan eleştiriler doğru; adam çok da becerikli çıkmadı.

        B- Ya Terraneo, operasyonlar sonucunda toprak kaybetti ve ‘reklamsever yöneticiler’ ile ‘huzursuz profesyoneller’ toprak kazandı. Böylece vizyon geriledi.

        C- Ya da para bitti.

        ***

        Fenerbahçe isterse Nani’den başka transfer yapmasın. Kulüp için en önemli adım artık net olarak görülen bu ‘ikilik’in ortadan kaldırılmasıdır. Madem Aziz Bey bir karar alıp Terraneo’yu getirmiş; en başta kendi yönetim kurulu üyeleri ile maaşlı çalışanlarının bu kararın akasında durması ve vizyonun yeniden yukarı kaldırılması lazım. Ya da Terraneo’nun beceriksiz olduğu kanıtlanıp kovulması.. Yoksa bu ‘ikili delilik’ huzuru, dolaysıyla sezonu bozar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ