Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Şenes Erzik ifade verecek - Futbol Haberleri

        Şenes Erzik'in FIFA'da ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşvet skandalları ile ilgili ifade vermek üzere İsviçre savcılığına çağrılması kesinleşti.

        İspanyol As gazetesi, İsviçre Başsavcılığı'nın, "2018-2022 FIFA Dünya Kupası'nın hangi ülkelerde düzenleneceğinin oylaması sırasında, suç teşkil edecek şekilde kötü yönetildiği gerekçeleriyle açtığı davanın tamamladığını ve bazı üyelere ifade vermek üzere çağrı yazısı gönderdiğini belirtti.

        Gazete bu bağlamda aralarında FIFA İcra Kurulu üyesi Şenes Erzik de olmak üzere İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Angel Villar ile birlikte FIFA İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Issa Hayatou (Kamerun), 2018 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı ve Rusya'nın Spor Bakanı Vitaly Mutko, Michel D'Hooghe (Belçika), Marios Lefkaritis (GKRY) ve Hany Abo Rida da (Mısır)'nın İsviçre Başsavcışığı'nın karşısına çıkacağını yazdı.

        2010 yılının Aralık ayında gerçekleşen ve FIFA'ya bağlı 10 icra kurulu üyesinin katıldığı oylamada 2018'deki Dünya Kupası'nın Rusya, 2022'dekinin ise Katar'da düzenlemesi kararlaştırılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ