Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Barcelona'ya transfer olan Arda Turan manşetlerde - Futbol Haberleri
        1

        Arda Turan'ın Barcelona'ya transferi İspanya'da manşetlerden verildi...

        2

        Ülkenin önde gelen spor gazeteleri günün en önemli spor haberi olarak Arda'nın transferine yer ayırırken Barcelona kulübünde devam eden başkanlık seçimi nedeni ile transferine konulan özel anlaşmaya dikkat çektiler.

        3

        Arda transferi Katalan medyası ile Madrid medyasını da karşı karşıya getirdi. Katalanların ünlü spor gazeteleri Sport ve El Mundo Deportivo Arda'ya kapaktan tam sayfa yer ayırırken Real Madrid taraftarı Marca ve As gazeteleri ise küçük başlıklarla bu transferi okuyucularına duyurmayı yeğledi.

        4

        Sport gazetesi "Arda Turan artık Barcelona'nın oyuncusu" başlığını kullanırken bu oyuncuyu transfer edilirken bulunan özel şartlı formülü akıl ötesi olarak niteledi.

        5

        El Mundo Deportivo gazetesi "Transfer edildi" başlığında bu oyuncuyu alınırken idari yönetimin seçilecek yeni başkana sunduğu alternatifleri yazdı.

        6

        Gazete ayrıca Arda'nın bu hafta içinde taraftarlara tanıtılacağı ve Pazartesi gününden itibarende takmla idmanlara çıkacağı vurgulandı.

        7

        Öte yandan El Mundo Deportivo, Arda Turan'ı "Ronaldinho'nun Türk gülüşü" başlığıyla tanıtarak, "Çim sahada yaydığı neşe ile Türk Ronaldinho gibi. Gol atmaktan çok attırmayı seviyor. Oyunun ritmini istediği gibi değiştiriyor. Çocukluk idolü Emre Belözoğlu olsa da İniesta'ya hayran" ifadelerini kullandı.

        8

        Marca gazetesi "İdari Yönetim Arda'yı transfer etti" manşeti ile verdiği haberinde Ardaturanizmin Atletico de Madrid'den sonra bu kez de Barcelona'da devam edeceğini savundu.

        9

        As gazetesi de "Maçı Bartomeu kazandı ve İdari Kurul, Arda'yı transfer etti" başlığını atarak, diğer tüm gazeteler gibi Türk futbolcunun yeni kulüp başkanı tarafından 3,4 milyon avroluk ceza ödenmesi karşılığında Atletico Madrid'e geri gönderebileceğini vurguladı.

        10

        Gazete Barcelona'nın 20 Temmuz tarihine kadar geri gönderme opsiyonuna da işaret ederek bu durumda Katalan ekibinin Atletico de Madrid kulübüne 3.4 milyon Euro ödeyeceğini hatırlattı.

        11

        Barcelona Kulübü'yle resmen anlaşan Arda Turan'ın transferini İsveç'in resmi haber ajansı TT, flaş haber olarak abonelerine geçti.

        12

        İsveç'in en büyük gazetelerinden Aftonbladet, ''Barcelona'dan yılın transferi'', Expressen gazetesi de ''Barcelona'dan bomba transfer'' başlığını kullanarak söz konusu haberi okuyucularına duyurdu.

        13

        Haberlerde, 2011'den beri Atletico Madrid'de forma giyen Arda'nın 34+7 milyon avro karşılığında Barcelona ile 5 sezon için anlaştığı bilgisi de yer aldı.

        14

        El Pais: "Arda Turan, şartlı bir evet"

        15

        Barcelona'da, yeni seçilecek kulüp başkanına, transfer edilen Arda Turan'ı Atletico Madrid kulübüne geri göndermesine imkan veren bir maddenin sözleşmeye eklenmesi tartışmalara neden oldu.

        16

        Barcelona kulübünün İdari Kurul'u Atletico Madrid ile vardığı anlaşma gereği, 34 milyon Euro ve sezon içindeki başarılarına bağlı olarak değişen artı 7 milyon Euro'luk opsiyonla Arda Turan'ı transfer etti.

        17

        Ancak, transfere karşı çıkılabileceği olasılığı düşünülerek, yeni başkanın Türk futbolcuyu Atletico Madrid'e geri göndermesine olanak tanıyan bir opsiyon sözleşme maddesine ekledi.

        18

        Maddeye göre 18 Temmuz'dan sonra Barcelona kulüp başkanı seçilecek aday bu transfere karşı çıkarsa Arda Turan'ı 20 Temmuz gecesi saat 24.00'te Atletico Madrid kulübüne geri satabilecek.

        19

        Ancak böyle bir durumda Barcelona kulübü 34 milyon Euro'ya transfer ettiği Arda'yı Atletico Madrid'e geri verirken 3,4 milyon Euro kaybedecek.

        20

        Öte yandan Arda Turan'ın transferine ilk olarak "yeni kulüp başkanı karar versin" diyerek karşı çıkan ancak pazartesi günkü toplantıda onay veren İdari Kurul Başkanı Ramon Adell, "Turan'ın transferi için daha fazla bekleyemezdik" dedi.

        21

        Barcelona kulübünün 18 Temmuz'da yapılacak başkanlık seçimlerinde 5 aday yarışırken, Arda Turan'ın hemen transfer edilmesini isteyen tek aday, son kulüp başkanı Josep Maria Bartomeu olmuştu.

        22

        Mevcut durumda en güçlü aday olarak gözüken Bartomeu, Arda'nın transferi için Atletico Madrid ve menajer Ahmet Bulut ile yapılan müzakereleri yürütmüştü.

        23

        Atletico Madrid Kulübü, Barcelona’ya transfer olan milli futbolcusu Arda Turan için resmi twitter hesabından bir veda mesajı yayımladı. Ispanyol kulüpten yapılan açıklamada, “Unutulmayacak 4 yıl yaşadık. Elveda sihirbaz... Teşekkürler Arda” ifadeleri kullanıldı.

        24

        Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu, Idari Kurul’un Arda Turan’ın transfer edilmesi kararını almasından sonra sosyal medyada milli yıldızı yere göğe sığdıramadı. Bartomeu, “Arda Turan’ın transferi Barcelona camiası için büyük bir haber. Luis Enrique’nin projesine destek olmalıyız” diye yazdı.

        25

        Arda Turan, İspanya’da verdiği bir röportajda yeni takım arkadaşı Lionel Messi’nin Ronaldo’dan iyi olduğunu vurgulamış, “Messi, bu dünyadan değil, bir uzaylı. Benim için futbol tarihinin en iyi oyuncusu. Messi’ye büyük saygım var” demişti. Milli yıldız şimdi hayranı olduğu ‘Uzaylı’ ile Barcelona’nın başarısı için çalışacak.

        26

        Barcelona’nın transfer yasağı nedeniyle 2016 Ocak’a kadar Katalan devinde oynayamayacak Arda Turan için G.Saray’a kiralanacağı iddiaları yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Menajeri Ahmet Bulut da bu konu hakkında, “Arda’nın kiralanacağını düşünmüyorum ama teknik olarak mümkün” değerlendirmesini yaptı.

        27

        Barcelona’nın resmi sitesi Arda Turan’ı tanıtırken övgü dolu sözler kullandı. Galatasaray ile ön plana çıkan Arda’nın Atletico Madrid’in başarısında anahtar olduğunu yazan site, “Orta sahadaki başarısını ve gücünü göstermek için Barça’ya geliyor” ifadelerini kullandı.

        28

        Arda Turan’ın sözleşmesinde yer alan bir detay da dikkatlerden kaçmadı. Barcelona’nın yeni başkanı 18 Temmuz’da seçileceği için, yeni başkanın milli yıldızı istememesi durumunda, Barcelona Arda Turan’ı 20 Temmuz günü saat 24.00’e kadar 30.6 milyon Euro bonservisle Atletico Madrid’e geri satabilir.

        29

        Barcelona, 28 yaşındaki oyuncuya karşılık Atletico Madrid’e ilk etapta 34 milyon Euro ödeyecek. 7 milyon Euro bonusla rakam sözleşme fesih bedeli olan 41 milyon Euro’ya çıkacak.

        30

        Barça, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nde en az çeyrek final oynaması, La Liga’da da şampiyon olması halinde Atletico bonus ödemeleri almaya hak kazanacak. 5 yıllık anlaşma karşılığında Arda’nın alacağı yıllık ücret 8 milyon Euro civarında olacak.