Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Rıza Çalımbay resmen Kasımpaşa'da - Kasımpaşa Haberleri

        Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, teknik direktör Rıza Çalımbay ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Kasımpaşa Kemerburgaz Tesisleri'nde yapılan imza törenine Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz de katıldı.

        Öksüz, 2015-2016 sezonun bir önceki sezona göre daha başarılı bir dönem olmasını temenni ederek, "Takıma yapacağımız takviyelerle daha iyi bir sezon geçireceğimizi inanıyorum. Hocamıza tekrardan hoş geldin diyorum" dedi.

        İmza töreninde açıklamalarda bulunan teknik direktör Çalımbay ise Mersin İdmanyurdu'ndan ayrıldıktan sonra Kasımpaşa'yla dün net bir görüşmede bulunduklarını belirterek, "İşin zor olduğunu biliyoruz. Kadronun yarısı yok, eksik yerlere çok çabuk takviyeler yapmamız lazım. Ligin de erken başlamasıyla kısa sürede transferlerimizi bitireceğiz. Buraya başarı için geldik. İlk 10 içerisinde iyi bir konumda yer almayı hedefliyoruz, Kasımpaşa büyük bir camia. İyi şeyler yapacağımız inanıyorum" diye konuştu.

        MERSİN İDMANYURDU'NDAN AYRILIŞI

        Açık kalp ameliyatı edilen Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı'ya "geçmiş olsun" dileklerinde bulunan Çalımbay, geçen yıl takımda bir çok sıkıntılar yaşadıklarını ancak bunları dert etmediğini dile getirdi.

        Çalımbay, en düşük bütçeli takım iken başarılarıyla takımın değerinin harcanan bütçenin üstüne çıktığını ifade ederek, şunları kaydetti:

        "Mersin İdmanyurdu'nda 'transfer yasağı devam ederken, kadroyu korursanız devam ederim' dedim. Kamp sırasında Servet, Sinan ve Nihat'a verilen sözler yerine getirilmemiş. Özellikle transfer yasağı varken, belli bir şeyden dolayı oyuncular kadroya alınmazsa olmaz. Tekrardan aynı sıkıntıları yaşayacağımız için devam etmek istemedim. Servet ve Sinan'ın kadro dışında kalmalarına çok üzüldüm. Onlara sahip çıkılması gerektiğine inandım. Onlar olmazsa olmayacağını düşündüğüm için böyle bir karar aldım."

        Rıza Çalımbay, Mersin İdmanyurdu kadrosunda yer almayan 3 oyuncuyu Kasımpaşa'ya getirmesi halinde olayın farkı boyutlara gideceğini ancak Kasımpaşa yönetiminin onaylaması halinde hiç düşünmeden de bu oyuncuları getirmek istediğini söyledi.

        ARDA TURAN'IN BARCELONA'YA TRANSFERİ

        Arda Turan'ın Barcelona'ya transferinin, gururlandıran bir transfer olduğunu belirten Rıza Çalımbay, "İnşallah Arda daha da ileriye gider. Bu iş çalışmaktan geçiyor. Arda Galatasaray'da oynarken, Manisaspor'a gitti ve sağ bek oynadı. Hiçbir zaman da kendini bırakmadı. Pes etmeden çalışırsan, başarıdan başka şansın yok. Arda'nın Barcelona'ya gitmesi, bütün menajerlerin gözlerini Türkiye'ye çevirmiştir" ifadelerini kullandı.

        Başkanvekili Hasan Hilmi Öksüz de yaptığı açıklamada, "Yeni sezon öncesi Rıza Çalımbay ile anlaştık. Kendisine aramıza hoş geldin diyor ve başarılar diliyorum. Hocamızın kariyerini biliyoruz. İyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum" diye konuştu.

        3 BAŞLIKTA ÇALIMBAY

        İŞİNE ADETA AŞIK

        Kasımpaşa’nın yeni hocası için mesai gibi bir kavram söz konusu değil. 24 saat boyunca futbolu düşünen, takımı için neler yapabileceğini kurgulayan 52 yaşındaki çalıştırıcı, bunun da karşılığını alıyor. Rıza Çalımbay, Süper Lig’i en iyi tanıyan teknik adamlar arasında yer alıyor.

        BÜTÇE FARK ETMİYOR

        Rıza Çalımbay’ın en büyük özelliklerinden birisi, bütçelere takılmadan oluşturduğu takımlar. Göztepe’de soyunma odasına haciz geldiği sezonu 7. bitiren, Denizlispor’u aynı zorluklarla UEFA 4. turuna taşıyan Çalımbay, Eskişehir, Rize, Sivas ve Mersin’de de sıkıntılara meydan okudu.

        TRANSFERDE BAŞARILI

        Özellikle son dönemde takımlarına kazandırdığı isimlerle dikkat çekti. Mersin’de Welliton ve Nakoulma, Çaykur Rizespor’da Kweuke, Sivasspor’da Eneramo gibi takımlarına önemli katkı sağlayan oyuncuları seçen Çalımbay, özellikle son dönemde Orta Avrupa hakimiyetiyle dikkat çekiyor.

        DENİZLİ'DE TARİH YAZDI

        Futbolu bıraktıktan sonra ilk olarak 2000-2001 sezonunda Beşiktaş’ta Christoph Daum'un yardımcılığını yapan Rıza Çalımbay, daha sonra Göztepe’nin başına geçerek teknik direktörlük kariyerine başladı.

        İzmir ekibinde soyunma odasına haciz memurlarının geldiği sezonu 7. sırada tamamlama başarısı gösteren Çalımbay’ın parlattığı isimler de dikkat çekti. Polonya’dan getirdiği kaleci Majdan’ın yanı sıra Kartalspor’dan transfer edilen Servet Çetin, Çalımbay’ın Göztepe’deki başarısında önemli rol oynadı. İzmir ekibinden ayrıldıktan sonra bir diğer Ege temsilcisi olan Denizlispor’un başına geçen Çalımbay, burada tarihi bir başarıya imza attı. 2002-2003 sezonunda Çalımbay’ın Horoz’u, tarihinde ilk kez katıldığı UEFA Kupası’nda 4. tura kadar yükseldi.

        MOURINHO DURDURDU

        Lorient (Fransa), Sparta Prag (Çek) ve Olimpik Lyon’u dize getiren Denizlispor, Jose Mourinho yönetimindeki Porto’ya elendi. O Porto aynı sezon UEFA Kupası’nı havaya kaldırdı, bir sonraki yılda Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. Çalımbay, Denizlispor’un ardından Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Beşiktaş, Ankaraspor, Eskişehirspor, Sivasspor ve Mersin gibi ekiplerde görev aldı.

        BEŞİKTAŞ’TA EFSANE OLDU

        Futbolculuk kariyeri boyunca sadece Beşiktaş forması giyen Çalımbay, futbola Kartal’ın altyapısında başladı. 1980-81 sezonunda A takım’a yükselen ve orta alanın sağında görev alan Rıza Çalımbay, 16 sezonda 494 lig maçına çıktı. Süper Lig tarihinde en çok forma giyen Beşiktaşlı oyuncu olan ve çalışkanlığı nedeniyle ‘Atom karınca’ lakabını alan 52 yaşındaki teknik adam 16 sezonda 6 lig, 3 Türkiye Kupası, 4 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık Kupası ve 6 TSYD Kupası kazandı. Beşiktaş’ın efsane isimleri arasına giren Çalımbay, 1996’da jübile yaptıktan sonra başarısını teknik adam olarak da devam ettirdi.

        HABERTÜRK SPOR YAZARLARI YORUMLADI

        FAİK ÇETİNER: 24 SAATİNİ TAKIMINA VERİR

        Kasımpaşa, Türk futbolunu en iyi bilen, ligimizde hem uzun yıllar futbol oynamış hem

        de çalıştırıcılık yapmış Rıza Çalımbay’da karar kıldı. Tahmin ediyorum çok doğru bir karar verildi. Ligde bilhassa yerli oyuncuları çok yakından tanıyan Rıza Çalımbay, transferde de başarılı hamleler yaptıracaktır. Kasımpaşa’nın bu sezon ligde iddia taşıyacağını ilk defa söyleyebilirim. Çünkü Çalımbay 24 saatini futbola adayan, futbolla yatıp, futbolla kalkan bir teknik adamdır. Çalışkanlığıyla bilinen, futbolculuğunda ‘atom karınca’ lakabı takılan Çalımbay, Kasımpaşa’nın başarısı için vargücüyle hizmet edecektir. Bekleyeceğiz ve de göreceğiz. Rıza Çalımbay’a, Kasımpaşa’nın başında başarılar dilerim.

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: ‘AYMAZLIK’ VİRÜSÜNÜ TEMİZLEYECEKTİR

        Rıza Çalımbay, futbol dünyasında, ‘defansif zihniyet’e önem veren, üretmek yerine üretimi baltalamak olarak tabir edeceğimiz oyun sistemi ile yer etti. Ama Beşiktaş macerasının ardından kendini dönüştürmeye başladı. Rize ve özellikle Eskişehir dönemlerinde 3 forvet, 1 hücumcu orta saha oyuncusu ile oynama cesareti gösterip kendini dönüştürmeyi başardı. Her takımı disiplinli ve hücum da edebilen yaratıcı da olabilen kimliklerde görüntü verdi. Sivas, Eskişehir, Mersin gibi taraftarı olan şehir takımlarından Kasımpaşa’ya geldi. Burada yeterli seyirci desteği olmayacak. Bu durum, baskı olmayacağı anlamına geleceği gibi motivasyon sorununu da beraberinde getiriyor. Kasımpaşalı oyuncular da Şota döneminde rahatlığı aymazlığa çevirmişti. Çalımbay bu ‘aymazlık’ virüsünü temizleyecektir. Ama ondan asıl beklentim ‘savunmacı sıradan’lığından ‘oynatmaya çalışana dönüştürdüğü’ kimliğini daha da geliştirmesi, bol gol pozisyonu üreten, ama takım disiplinini de ihmal etmeyen ekip oluşturması...

        ATİLLA TÜRKER: ÇALIMBAY BAZI FUTBOLCULARA PATLAMA YAPTIRIR

        Futbol tarihimizde Rıza Çalımbay’ın çok özel ve güzel bir yeri bulunuyor. Tırnakları ile kazıya kazıya bugünlere geldi. Sürekli çalıştı ve çıtayı hep yüksek tuttu. Ama burada asıl göz önünde bulundurulması gereken nokta şu: Kasımpaşa’nın çok iyi bir kadrosu bulunuyor. İşte bu şansı şimdi Rıza Çalımbay yakaladı. İyi bir kadro, iyi bir teknik adamla bütünleşeceği için, başarı da kendiliğinden gelecektir. Rıza Çalımbay çalışan futbolcuya forma verir. Kasımpaşa’da geçmişte sırt üstü yatan ve günü kurtarmaya çalışan bazı futbolcular, yeni dönemde aynı sorumsuzluğu gösteremezler. Çalımbay izin vermez. Göz yummaz. Kül yutmaz. Futbolcunun dilinden çok iyi anlayan Rıza Çalımbay, başarının peşinde koşan gerçek emekçilerle kader birliği yapacaktır. Şu da var: Çalımbay’la birlikte bazı futbolcular gerçek kimliğine kavuşacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ