Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Arda Turan'ın Barcelona'ya transfer olmasını HABERTÜRK TV'de değerlendirdi - Futbol Haberleri

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, HABERTÜRK TV'de yayınlanan Güne Bakış programına bağlanarak Arda Turan'ın Barcelona'ya transfer olmasını değerlendirdi. Fatih Terim'in açıklamaları şöyle:

        "Son yılların en önemli transfer olayı. Dünyanın en iyi takımına isterek, beğenilerek gitmek her futbolcunun hayalini süsleyen bir hadisedir. Orayı denemek isteyen her oyuncuma bu anlayışı gösterdim. Arda'nın Avrupa'ya gidişi beklenmedik bir anda olmuştu ama çok önemli değil, 4 yıla baktığımız zaman doğru bir kararmış. Başarılı olmuş ve en önemlisi devamlılık arz etmiş. Çok büyük bir rakam oynamış. Sonunda da böyle başarsını böyle bir transferle taçlandırdı.

        10-15 gündür biliyordum. Benimle paylaşmıştı. 15 gündüm içim içime sığmıyor. Bu haberin Türkiye ile dünya ile paylaşılmasını istedim. Gurur duyulacak bir olay. Neden? Ülkemizde her dakika biri Real Madrid'e Barcelona'ya gitmiyor. Bir ülke insanı olarak tebrik etmemiz, sevinmemiz, gurur duymamız gereken bir olay. Benim de, ailemin de içimiz kıpır kıpır. Futbolun içinde olan bunu daha iyi anlayacaktır."

        "KİMSE GİDERKEN KORKMAMALI"

        Programın konuklarından Serdar Ali Çelikler'in "Arda Turan'ları, Enes Ünal'ları hemen hemen her sene bir oyuncumuzu böyle liglere göndereceğimiz sistemi ne kadar sürede kurmamız lazım? Arda Turan'ın Milli Takım'a daha fazla katkısı olacağını düşünüyor musunuz?" diye sordu.

        "Genç futbolcularıma verdiğimi beyanlar, deklarasyon belli; dışarın gidin! Hatta takıma bakmaksızın gidin diye. 80 milyonluk ve futbolu bu kadar seven bir ülkede dışarıda oynayan oyuncu sayısı daha fazla olmalı. Yeni yabancı kuralı ile bereber bu sayının daha da fazla olacağını düşünüyorum. 7-8'i bulduk, beklentim daha da artması."

        "Arda Turan'ın çizdiği rota, Türk genç futbolcularına çok önemli bir örnek olacaktır. Daha net anlaşıldı ki; buradan giderken kimse korkmamalı. Kimse endişe taşımamalı. Mühim olan, bu tercihi yapmaları ve oynamaları. Bu sisteme geçmek için geç kaldığımızı düşünüyorum. Avrupa'ya en çok oyuncu yollamış bir hoca olarak böyle düşünüyorum. En kısa zaman içinde kuracağız, yapmak zorundayız. Önemli kulüp yapıları oturmalı ki akademi ligleri de otursun. Kaybettiğimiz zaman çok fazla."

        "Arda'nın Milli Takım'daki coşkusu çok açık. Tek sorun Eylül-Ekim'e kadar bizim maçlarımıza kadar oynamayacak olması. Barcelona kulübü de biz de düşüneceğiz. Bir formul bulacağız. İnsan Barcelona'ya gitmek için böyle risklere rahat rahat girer."

        "Oyuncularımızın da tercihi çok önemli. Hedefe varabilmek için bazı kulüpleri araç olarak kullanmalıdır. Türk futbolcusunun Avrupa'nın çeşitli elit futbol ülkerinde 3-4'er olması futbolumuzu üst tarafa çekeceği gibi daha farklı şeyler de getirecektir. Kimse korkmasın... Orada oynayacak oyuncu sayımız var. Bana kim sorarsa da gerekli referansı veriyorum. Benim tavsiyem; Asya tarafına da yüzümüzü oraya dönmeliyiz. Bu bir vizyon meselesi. Orayı denemek görmek lazım, sonra geri döneriz. Rakibimiz İzlanda grubun lideri, kadroyu açıklıyor; 25 oyuncusu dışarıda oynuyor. Belki bilmediğimiz takımlar ama dışarıda oynuyor. Dışarıyı gidip görmek lazım."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ