Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş, Bayrampaşa ile işbirliği protokolü imzaladı - Beşiktaş Haberleri

        Orman, törende yaptığı açıklamada, hayırlı günlerde çok önemli ve arzu ettikleri bir protokol imzaladıklarını belirterek, ''Bayrampaşa Kulübü ile Beşiktaş'ı bir araya getirip kardeş kulüp ilan ediyoruz'' ded. Karşılıklı menfaatler içerisinde gelecek yıldan itibaren beraber çalışacaklarını vurgulayan Fikret Orman, "Beşiktaş tüm gücüyle Bayrampaşa'nın ve kendisine gönül verenlerin yanında yer alacak. Vereceği oyuncularla, dışarıdan transfer edeceği futbolcularla hedef PTT 1. Lig olacak" diye konuştu.

        Uzun zamandan beri çok istedikleri bir işbirliğini gerçekleştirdiklerini anlatan Orman, şunları kaydetti:

        "Bir türlü doğru ortamı ve doğru partneri bulamıyorduk. Belediye başkanını ziyaret ettik, projelerden bahsettik. Yerlerini gördük. Bayrampaşa'da inanılmaz tesisler, sahalar ve salonlar yapılmış. Kendisi Beşiktaş camiasına güvendi. Netice itibarıyla burada çocuklar yetişecek. O bölgede yaşayan insanlar yetişecek. Sadece futbol açısından değil, basketbol, voleybol ve tüm spor branşları açısından yatırım yapacağız."

        Futboldaki işbirliğin farklı olacağını dile getiren Fikret Orman, "Ortaklaşa bir şirket kurulacak. Bu sezondan itibaren Beşiktaş, Bayrampaşa'nın bir parçası olacak. Bu işe çok zaman harcadık. Adanaspor ile yapmaya kalktık, olmadı. Zihniyetlerimiz ve şekillerimiz uymadı. Bayrampaşa uzlaştığımız kulüp oldu" ifadelerini kullandı.

        ''HİÇBİR ZAMAN VAMPİR POZİSYONUNA GİRMEYİZ''

        Fikret Orman, Bayrampaşa Kulübü ile karşılıklı işbirliği yapacaklarını ve kazan-kazan anlayışıyla hareket edeceklerini dile getirdi.

        "Hiçbir zaman vampir pozisyonuna girmeyiz" diyen Orman, "Beşiktaş, kazan-kazan şeklinde olmayan işin içine girmez. Sadece veren taraf da olmak istemez. Karşılıklı menfaatin olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

        Bayrampaşa'nın daha önce uzak bir yer düşünüldüğünü ancak artık İstanbul'un merkezi olduğunu anlatan Fikret Orman, "Şimdi İstanbul'un tam göbeği oldu. Eğitimli kitle ve taraftarlarımız var. Tesisleri muhteşem, camiamızın sahip çıkacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

        Arda Turan, Hidayet Türkoğlu ve Semih Erden gibi önemli isimlerin Bayrampaşa'dan yetiştiğinin hatırlatılarak, bu yıldızlara benzer oyuncuların Beşiktaş'ta olup olmayacağı yönündeki soruya Orman, "Temenni öyle olsun. Bu tür oyuncuların olmasını istiyoruz" diye yanıtladı.

        Bayrampaşa Kulübü'ne kendi altyapılardan oyuncular dışında transfer edecekleri isimleri de vereceklerini belirten Orman, şunları söyledi:

        "Sadece altyapı oyuncuları olmaz, kıymetli futbolcularımızı da orada oynatacağız. Bayrampaşa Kulübü'nün bünyesinde de oyuncular var. Bunlar sadece Bayrampaşa Kulübü için mücadele edecekler. Oyuncularımızın oynamasına paralel olarak hızlı bir şekilde PTT 1. Lig'e çıkmak hedef olacak."

        AYDINER: ''BİZE EN YAKIN KULÜP BEŞİKTAŞ''

        Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ise altyapıdan yetiştirecekleri değerleri Beşiktaş'a ve tüm dünyaya transfer edeceklerini dile getirdi.

        Kendilerine en yakın kulübün Beşiktaş olduğunu belirten Aydıner, "Bu bir kardeşlik protokolü. İki kulübün genel kurulları toplanacak ve görüşecekler. PTT. 1 Lig vaatlerim arasındaydı. İnşallah Beşiktaş'ın bize vereceği oyuncularla bu hedefi gerçekleştiririz" ifadelerini kullandı.

        Aydıner, Bayrampaşa'nın Avrupa'dan gelen insanların rağbet ettiği bir yer olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Yüzde 42'si Balkan orijinli bir yerden bahsediyoruz. Arda Turan, Necip Uysal gibi büyük değerlerin yetiştiği, basketbolda marka olmuş bir ilçeden bahsediyoruz. Arda Turan'ın ismini tesislerde yaşatıyoruz. Hidayet Türkoğlu ve Semih Erden gibi iki basketbol ustasının isimlerine tesisler yaptık. Toprak sahadan yetişen çok sayıda yıldız var."

        Bayrampaşa Kulübü Başkanı İsmail Hocaoğlu ise Beşiktaş'dan Sinan Kurumuş, Muhammed Demirci, Berat Çetinkaya, Koray Yıldız, Hasan Türk, Oğuz Aksoy, Recep Akkemik, Muhammed Raşit Şahingöz gibi isimleri talep ettiklerini ve bunun onayını aldıklarını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ