Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'a İbrahimovic fikri Cem Uzan'dan - Galatasaray Haberleri

        G.SARAY yöneticisi Ural Aküzüm, Paris’te Cem Uzan ile buluşur. Uzan, Aküzüm’e; “Paris Saint Germain’in başı FFP izlemesi ile belada. Di Maria’ya 65 milyon Euro verebilmeleri için ellerindeki bir iki oyuncuyu çıkarmaları lazım. İbrahimoviç’i ikna etsem alır mısınız?” der.

        Aküzüm, teklifi Dursun Özbek’e iletir. İbrahimoviç’in yaklaşık 20 milyon Euro civarında bonservisi olacağı ve yıllık 14 milyon Euro kazanan (Vergiden bağımsız. Fransa’da vergi çok yüksek ama Ibra’nın özel anlaşması var. Vergisini kulüp ödüyor) bir oyuncunun şu anki mali yapıyla transfer edilemeyeceği öngörülüyor. Bunun üzerine Cem Uzan’ın “Benim G.Saray başkanlığı dönemimde İbrahimoviç yaşlı; Robben hafif kalır” sosyal medya mesajı gelir. G.Saray yönetimi bu transferin ancak bir sponsor vasıtası ile olabileceğine kanaat getirir. Peki sponsor ile olabilir mi?

        Alttaki yazıya buyurunuz.

        ROBBEN DE İBRA DA ANCAK SPONSORLA OLUR

        İbrahimoviç’in şu anki kazancını yukarıda yazdım. Robben için Bayern 20 milyon Euro bonservis istiyor. Robben’in kalan 2 yıllık kontratı süresince yıllık kazancı 10 milyon Euro. Net kazancı 5.7 milyon Euro. Bu oyuncuya son sahibi olmayı göze alıp 3+1 yıllık 4.5 milyon net ücret verirseniz anlaşabilirsiniz. Ama bonservisi ne yapacaksınız? Dolayısıyla İbrahimoviç’i de Robben’i de bu maliyetleri ile hiçbir Türk kulübü alamaz. Ancak bir şirket alıp; bonservis dahil en azından ilk yıllık maliyeti karşılayıp hediye edebilir. Transfer ancak bu şekilde sağlanabilir. Peki Digitürk’ün yeni sahibi olduğu söylenen El Bein Sports Grup’un G.Saray’a İbrahimoviç’i alması mümkün mü? Eğer El Bein böyle bir ‘güzellik’ yapacaksa F.Bahçe’ye de Beşiktaş’a da Trabzonspor’a da ‘güzellikler’ yapması şart olur. “1.4 milyar dolar ile Digitürk’ü alması beklenen grup böyle bir ‘güzelliği’ neden yapsın?” sorusu ise havada kalıyor. Ben sordum; “Öyle bir fikrimiz yok” yanıtını aldım.

        ÖZBEK'TEN BÜYÜK SPONSOR YOK

        G.Saraylı bazı taraftarlar “Vizyon” diye yönetimi eleştiriyor. Ama hiçbiri Dursun Özbek’in nelerle uğraştığını bilmiyor. Açık söyleyeyim ben de yeni öğrendim. Başkan Özbek’i hiç tanımam. Hiç karşılaşmadım. Ama UEFA’nın FFP izlemesindeki kulübün başının ağrımaması için çok uğraştığını biliyorum. Yönetici olduğu günden bu güne kadar cebinden çıkarıp verdiği para 14 milyon Euro’yu aşmış. Herkesin ‘vizyoner’ sevgilisi Aysal, verdiği 3.5 milyon Euro’yu da geri aldığı düşünülürse Özbek’in daha 1 yılı dolmadan kulüp için kendi cebinden 14 milyon Euro’yu aşan bir meblağ ödemesi ancak takdir edilmelidir. Şu anda G.Saray’ın en büyük sponsoru Özbek. Yani durum vizyonsuzluk değil; mali dengeler, UEFA izlemesi altında olunması v.s

        FENERBAHÇE TRANSFERİ DURDURDU

        F.Bahçe’de transfer kapatılmadı, donduruldu. Hoca ilk başlarda bir merkez orta alan oyuncusu daha istiyordu. Şu an fikri değişmiş. Topal-Josef-Raul ve Alper dörtlüsünün merkez için yeterli olacağını düşünüyor. Belki Holmen de kalacak. Pereira şu anda sağ kanat oyuncusuna meyletmiş durumda. (Nani’yi sol öne düşünüyor) F.Bahçe ilk turu geçip Avrupa kupaları vizesi alırsa 1 sağ kanat oyuncusu alacak. Şampiyonlar Ligi’ne de kalınırsa bir yıldız isim beklenebilir. Olmaz, UEFA’da devam edilirse sağ kanat transferi ile kadro tamamlanacak.

        Tüm okurlarımın Ramazan Bayramı’nı kutlarım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ