Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş, Mario Gomez ile anlaştı - Beşiktaş Haberleri
        1

        HABERTÜRK SPOR | KARTAL YİĞİT

        Van Persie, Dzeko, Chicharito, Loic Remy, Dame N’Doye derken Beşiktaş golcüsünü buldu. 1 haftadır Fiorentina’nın golcüsü Mario Gomez üzerinde duran Siyah-Beyazlılar, transferi imza aşamasına getirdi.

        2

        Flaş transferde ilk müjde Fiorentina kanadından geldi. Ekonomik sıkıntı içinde olan ve Gomez’in vergilerle birlikte 11 milyon Euro’yu bulan yıllık maliyetinden kurtulmak isteyen İtalyan ekibi, alacaklarına karşılık oyuncunun bonservisini vermeyi kabul etti.

        3

        Bu gelişme Beşiktaş’ı bonservis ödeme yükünden de kurtarmış oldu.

        4

        Ardından Mario Gomez ile bir süredir devam eden görüşmelere nokta koymak için harekete geçildi. Kartal, 4.5 milyon Euro’dan başladığı pazarlıklarda bonuslarla birlikte 5.5 milyon Euro’ya çıktı.

        5

        30 yaşındaki yıldız, 3 yıllık sözleşme teklifine ‘Evet’ derken transfer de imza aşamasına geldi. Mario Gomez’in salı ya da çarşamba günü Beşiktaş ile sözleşme imzalaması bekleniyor.

        6

        Böylelikle Kartal, Demba Ba’nın boşluğunu tarz olarak Senegalli yıldıza benzeyen bir isimle doldurmuş olacak.

        7

        Stuttgart forması altında sergilediği futbol ve attığı gollerle Bayern Münih’e transfer olan 1.89 boyundaki Gomez, Alman devinde de eleştirilere karşın kendisi için ödenen 30 milyon Euro’nun hakkını verdi.

        8

        Münih formasıyla çıktığı 115 maçta 75 gole imza koyan yıldız forvet, Temmuz 2013’te 15.5 milyon Euro karşılığında Fiorentina’nın yolunu tutmuştu.

        9

        Yani Gomez için bugüne dek toplam 45.5 milyon Euro bonservis ödendi