Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Meriç Müldür yazdı: Bayern satsa Yıldırım Robben’i de alacak - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Fenerbahçe'de böylesine bir değişimi, kadronun silbaştan olmasını kimse beklemiyor olsa da ciddi bir takviye şarttı. Geçen sezon başkan da hata yaptı. Şampiyon takıma güvendi, özellikle de futbolculara. Bunun verdiği özgüvenle de İsmail Hoca ile sezona başladı. Ancak karşılığını alamadı. Bu sezon başka bir Aziz Yıldırım var. Kimsenin gözünün yaşına bakmayan bir başkan görüyoruz. Bu kez futbolcuya taviz yok. Saha içinde gereksiz agresif hareketlere, gereksiz görülen kartlara en ufak bir anlayış gösterilmeyecek. Her futbolcu profesyonelliğin karşılığını verecek.

        Bu değişim çoğunluk için sürpriz olsa da Aziz Yıldırım’ın planı aylar öncesinden hazırdı. Camiaya verdiği sözü de tuttu. Yeniden başkan seçildiği 1 Haziran günü beraberdik. “Dünya çapında 2 isim alacağız. 8 oyuncu transfer edeceğiz. Aralarında 2 stoper, dünya çapında bir yıldız orta saha ve dünya çapında bir forvet var” demiş, biz de 2 Haziran tarihli HABERTURK’te bu sözleri manşete taşımıştık. Gelelim bugünlere...

        Geçen sezon transfer yapılmadığı için eleştiri getirenler bugün transferlerin maliyetini gündeme getiriyor. Başkana göre takımın silbaştan değişmesinin maliyeti 15 milyon Euro. Bunu tek tek futbolcu bazında, rakam vererek açıkladı, basında da yer aldı. Detayına girmeyeceğim, yazılmayanları aktaracağım.

        Van Persie’nin maliyetini özellikle Galatasaraylılar inandırıcı bulmuyor, niye gerçekleri yazmıyorsun diye mesaj atıyor. Bu maliyet gerçek. Sadece 1.2 milyon Euro bonusu var. F.Bahçe Şampiyonlar Ligi’ni kazanırsa Manchester United’a ödenecek rakam bu. Yönetim dünden razı. “O kupayı kazanalım da daha fazlasını da veririz!” diyorlar. Van Persie’nin bir de İngiltere’de kalsaydı Manchester’dan alacağı brüt 14 milyon Euro sadakat bonusu vardı. Onun bir bölümünü de alacak ama bu F.Bahçe’nin değil İngilizler’in ödemek zorunda olduğu ücret. Van Persie için sözleşmenin cazip yanı üç yıllık olması.

        Transfer şimdilik kapandı gibi gözükse de her an bir gelişme olabilir. Sağ kanata bugünlerde olmasa da devre arasında bir takviye gelebilir. Örneğin Arjen Robben. Bugünler için imkansız da ara transferdeki durumu kestirmek zor. Bayern Münih satmıyor. Satsa Aziz Yıldırım hemen alacak.

        ARDA’NIN YILLIK ÜCRETİ 8 MİLYON EURO

        Arda için yapılan teklif de geçerliliğini koruyor. Yıldırım, Arda’ya “Ocak’a kadar gel Fenerbahçe’de oyna” dedi, 5 ay için 5 milyon Euro teklif etti. “Barcelona sigortasını yaptırsın, onun ücretini de biz karşılarız” diyor. Teklif tabii Galatasaray’ın kulağına gitti. Meğer onlar da Arda’yı aramış, 2.5 milyon Euro önermiş. Fenerbahçe’nin teklifini duyunca da 3.5 milyona çıkmışlar.

        Yeri gelmişken Arda’nın Barcelona’dan alacağı ücret de çok ciddi bir rakam. Yıllık tam 8 milyon Euro. Hem de net.

        ‘3.KÖPRÜ’NÜN ORADA GANİMET VAR!’

        Bir de F.Bahçe’nin bu kaynağı nasıl yarattığı konusu var. Sponsorluk deniyor, Ali Koç deniyor, zengin işadamları deniyor. Hiçbiri doğru değil. Hatta “gömü buldular” deniyor. Başkana en çok sorulan soru da bu. İlk yanıtı espri ile veriyor: “3. köprünün yapıldığı yerde ganimet bulduk, gitsin herkes kazsın, oradan fışkırıyor!”...

        Sonra da işin aslını açıklıyor: “Ben ezbere bir şey yapmam. Bu paralar 5 sene sonra ödenecek paralar değil. Hesabını kitabını yapmadan hareket etmem. Ayrılan oyuncuların geçen sezon kulübe yıllık maliyeti 17-18 milyon Euro’ydu. Geçen sene 42 milyon garanti ücret ödeniyordu, bu sezon 51 milyon ödenecek. Herkesin atıp tuttuğu gibi değil gerçekler. 15 milyona yepyeni bir takım kuruldu. Kombineler 40 bini bulursa aradaki o fark da kapatılır. Şampiyonlar Ligi’ne girersek de ekstrası olur.”

        Hedef de zaten öncelikle Şampiyonlar Ligi’nde iyi bir derece, olmazsa da Avrupa Ligi finali değil, kupası.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ