Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Timsah Arena'daki çalışmalar, son aşamaya geldi - Futbol Haberleri

        Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın yaklaşık 185 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan yeni stadında incelemelerde bulundu. Başkan Recep Altepe, Türkiye'de ilk kez takımının sembolüyle tasarlanan bir stadyumdaki inşaatın sonuna yaklaştığını belirtti.

        Başkan Altepe, UEFA kriterlerine uygun olarak yapılan yaklaşık 45 bin kişi kapasiteli yeni stadın en kısa sürede tamamlanmasını istediklerini vurgularken şöyle dedi:

        "Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bu dönemde yaptığımız en büyük inşaat olan yeni stadyum, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi tarihinde yapılan en büyük eser. Stadı Ağustos ayında yapılacak müsabakalara hazırlıyoruz."

        BURSA'NIN SİMGESİ

        Başkan Altepe, yeni stadın artık Bursa'nın simgelerinden biri olduğunu anlatırken şunları söyledi:

        "Yeni sezonda yeni maçların burada yapılması için büyük heyecanla çalışıyoruz. Artık sahada tüm düzenlemeler bitti. Çimler yerlerine yerleşti. Son eksiklerin tamamlanmasıyla çalışmalar, önümüzdeki hatalarda bitmiş oluyor. Kısa bir süre sonra saha maç yapılır hale gelecek. Tribünler daha önce tamamlanmıştı, soyunma odaları ve diğer birimlerde de çalışmalar yapıldı."

        Başkan Altepe, yeni stadyumun görüntü olarak muhteşem olduğunu, çatısıyla, tüm ambiansıyla çok etkileyici, güzel bir tesis olduğunu belirtti, "Bunu daha da güzelleştirmek için çabalıyoruz. Futbolcu figürleriyle de stadı donatıyoruz. Şampiyon takımdan izler de burada olacak. Bursaspor'un armaları, timsahlar ve diğer armalarla birlikte farklı bir stat olacak."

        "STAT HERKESİ ETKİLEYECEK"

        Stada gelenlerin çok etkileneceği güzel bir eser olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Altepe, "Buraya gelecek takımlar da çok etkilenecek. Eksiklikler tamamlandıkça artık bu güzellikler ortaya çıktı. Detaylar tamamlanıyor, protokol tribünü montajları da bitiyor. Işıklandırma ve ses sisteminin son montajları yapılıyor. Bayramdan sonra son testleri yapılacak" diye konuştu.

        Son düzenlemelerin stadın dışındaki kaplamalar ve çevre düzenlemeleri olduğunu, lig maçlarına yetişmesinde engel kalmadığını vurgulayan Başkan Altepe, son olarak ağustos ayında açılış yapılacağını hatırlattı, "Yeni stat, Bursa'ya ve Bursaspor'a güzellikler getirsin. Yeni şampiyonlukları, Avrupa zaferlerini burada yaşayalım" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ