Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Gabon'da büyük öfke: "Burası hayvanat bahçesi değil Messi!" - Futbol Haberleri

        Lionel Messi ile Barcelona'dan eski takım arkadaşı Deco'nun, 2017 Afrika Milletler Kupası'na ev sahipliği yapacak Gabon'a ziyaretinin yankıları sürüyor. Ülkenin en büyük ikinci kenti Port Gentil'de yapılan 40 bin kişilik stadın ilk tuğlasını koyan Messi'nin 3.5 milyon Euro aldığı haberlerine Messi ve Gabon'dan yalanlama geldi.

        Gabon elçiliği France Football'un iddiasını yalanlarken, Messi de Fransız dergisinden tekzip yayınlamasını istedi. İspanyol Mundo Deportivo gazetesi Messi'nin bu ziyaret için tek kuruş bile almadığını öne sürdü ve ziyaretin Gabon Devlet Başkanı Ali Bongo ile yakın arkadaş olan Samuel Eto'o'nun ricası üzerine gerçekleştiğini savundu.

        Messi'nin bu iddialardan haberdar edildiğinde Arjantinlinin şok geçirdiği vurgulanırken, kendisine sorulmadan doğru olmayan iddiaları yayınlamasından dolayı rahatsız olduğu ve dergiden tekzip yayınlamasını beklediğini kaydedildi.

        MUHALEFET PARTİSİNDEN MESSI'YE BÜYÜK ÖFKE

        Messi'nin Gabon ziyaretinde traşsız olması ve tişört ile sort giymesi de ülke muhalefeti tarafından sert eleştirilere neden olmuştu. Muhalefet Partifi, UPG yaptığı açıklamada, "Eğer sen Lionel Messi isen, milyonersen, muz cumhuriyeti bile olsa devlet yetkililerinin karşısına şortla, ellerin cebinde çıkamazsın. Gabon, bir ülke hayvanat bahçesi değil. Arjantin'de Gabon'un nasıl anlatıldığını bilmiyoruz. Ancak kendisinin ihmalkarlığını, standart ve prensiplere karşı saygısızlığını kınıyoruz" ifadelerini kulanmıştı.

        (NTV Spor)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ