Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe: 0 - Shakhtar Donetsk: 0 | MAÇ ÖZETİ - Futbol Haberleri
        DEVLER LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA! FENERBAHÇE SHAKHTAR DONETSK MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        700 gün sonra Avrupa kupalarında sahne alan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme turunda Shakhtar Donetsk ile 0-0 berabere kaldı. Karşılaşmanın rövanşı 5 Ağustos Çarşamba günü Ukrayna'da oynanacak. Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Pereira, sarı-lacivertli takımın başında ilk kez resmi maça çıktı. Nani mücadeleye ilk 11'de başlarken, Robin van Persie 78. dakikada Sow'un yerine oyuna dahil oldu.

        FENERBAHÇE: 0 - SHAKHTAR DONETSK: 0

        STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

        HAKEMLER: Manuel De Sousa, Bertino Miranda, Alvaro Mesquita (Portekiz)

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Hasan Ali Kaldırım, Kjaer, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal (Dk. 64 Meireles), Souza, Nani, Diego (Dk. 84 Stoch), Sow (Dk. 68 Persie), Fernandao

        SHAKHTAR DONETSK: Pyatov, Srna, Ordets, Rakitskiy, Shevchuk, Stepanenko, Fred (Dk. 90 Malyshev), Marlos (Dk. 77 Eduardo), Teixeira, Taison (Dk. 79 Kovalenko), Gladkiy

        SARI KARTLAR: Dk. 3 Alves, Dk. 84 Stoch (Fenerbahçe)

        Topa sahip olma: 42% / 58%

        Şut: 14/10

        Kaleyi bulan şut: 4/4

        Korner: 3/5

        Kurtarış: 4/4

        Ofsayt: 0/2

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        5. dakikada Nani'nin ceza alanı dışı sağ çaprazdan çıkardığı sert şutta, kaleci Pyatov topu güçlükle çeldi.

        16. dakikada konuk ekip Shakhtar Donetsk, Teixeira ile net bir pozisyondan yararlanamadı. Sağ bek Srna'nın savunma arkasına gönderdiği uzun topla buluşan Teixeira, uygun durumda sağdan ceza alanına girdi. Brezilyalı oyuncu, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topa vuruşunu yaptı, ancak meşin yuvarlak uzak direğin dibinden auta çıktı.

        19. dakikada Marlos'un ceza alanı içinde sağ çaprazdan topa vuruşunda, kaleci Volkan meşin yuvarlağı kale sahasında kontrol edemedi. Son anda araya giren Kjaer, Gladkiy'den önce topa ayak koyarak meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

        24. dakikada soldan ceza alanına giren Teixeira, Gladkiy ile duvar pası yaparak kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Ancak son anda topa müdahale eden Caner, mutlak bir golü önledi.

        28. dakikada organize gelişen Shakhtar Donetsk atağında sağ kanatta topla buluşan Srna, bekletmeden ortasını yaptı. Yerden penaltı noktası üzerine gelen topa Taison sert ve düzgün vurdu, ancak kaleci Volkan soluna gelen topu şık bir kurtarışla önledi.

        35. dakikada Nani'nin sağdan ortasında savunma arkasına sarkan Fernandao, ön direkte topa kafa vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        50. dakikada Diego'nun uzun pasıyla ceza alanında sağ çaprazda topla buluşan Sow'un bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Pyatov'da kaldı.

        51. dakikada sağ kanattan atağa katılan Hasan Ali'nin orta şut karışımı vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

        55. dakikada Mehmet Topal'ın rakip yarı alanda kaptırdığı topla etkili çıkan Shakhtar Donetsk'te Taison, Kjaer'i de geçtikten sonra hızla soldan ceza alanına girdi. Bu oyuncunun dar açıdan yaptığı vuruşta, kaleci Volkan'ı geçen top kaleye paralel giderek, taca çıktı.

        70. dakikada Diego'nun ceza alanı dışından sert şutunda, yerden seken top az farkla auta gitti.

        71. dakikada kaptığı topla Shakhtar Donetsk ceza alanına giren Fernandao, soldan son çizgiye indikten sonra pasını içeri çevirdi. Kaleci Pyatov'u da geçerek boşta kalan topa Nani ve Robin van Persie hareketlendi, ancak bu oyunculardan önce araya giren Ordets topu uzaklaştırdı.

        73. dakikada Meireles'in ceza alanı yayı gerisinden sert şutunda, top üstten auta gitti.

        88. dakikada Stoch'un savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Robin van Persie, sağ çaprazda uygun durumda sol ayağının dışıyla vurmaya çalıştı. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ıskalayan Hollandalı futbolcu, takımını mutlak bir golden etti.

        MAÇTAN NOTLAR

        STOCH GİRER GİRMEZ KART GÖRDÜ

        Fenerbahçe'nin Slovak futbolcusu Miroslav Stoch, oyuna girdikten saniyeler sonra sarı kart gördü.

        Maçın 84. dakikasında oyuna giren Stoch, aynı dakikada rakibine yaptığı faul sonrası maçın Portekizli hakemi Manuel de Sousa tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Fenerbahçe'de ayrıca 3. dakikada Portekizli savunma oyuncusu Bruno Alves de sarı kart gördü.

        HASAN ALİ SAĞ BEK OYNADI

        Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz'un sakatlığı ile Şener Özbayraklı'nın cezalı olması nedeniyle Fenerbahçe'de sağ bekte sürpriz bir isim forma giydi. Sol bek oyuncusu Hasan Ali Kaldırım, Shakhtar Donetsk maçında sağ bekte oynadı. Milli futbolcu, 90 dakika sahada kalırken, sağ bekte oynamaya alışık olmadığı ve sol ayaklı olduğu için zaman zaman bu bölgede hata yaptı.

        SOW VE FERNANDAO'DAN VAZGEÇMEDİ

        Teknik direktör Pereira, hazırlık maçlarının golcü isimleri Sow ve Fernandao'dan vazgeçmedi. Tam hazır olmayan Van Persie'yi yedek kulübesinde bekleten Pereira, sezon öncesi hazırlık maçlarında 7 gol atan Sow ile 5 gol kaydeden Fernandao'yu Shakhtar Donetsk maçında ilk 11'de gol silahı olarak kullandı.

        TARAFTARLAR STADI DOLDURDU

        Fenerbahçeli taraftarlar uzun bir aradan sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tamamına yakınını doldurdu. Geçen sezon maçlara fazla ilgi göstermeyen ve sadece Galatasaray derbisinde tribünlerin tamamına yakınını dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, takımlarını Shakhtar Donetsk maçında yalnız bırakmadı.

        Taraftarlar maç öncesi futbolcuları ve teknik direktör Pereira'yı tribüne çağırarak moral verdi. Stadın çok az bir bölümünde boşluklar kalırken, maçı yaklaşık 45 bin sarı-lacivertli taraftar takip etti. Takımlar seremoniye çıktığı anda iki kale arkasında da üst tribünleri kaplayan Fenerbahçe bayrakları açıldı. Migros Tribünü'nde ise büyük bir "Teröre Hayır" pankartı açıldı. Yaklaşık 100 kadar Ukraynalı taraftar da kendilerine ayrılan bölümde takımlarına destek verdi.

        PEREİRA İLK RESMİ MAÇINDA

        Fenerbahçe'ni yeni teknik direktörü Pereira, sarı-lacivertli takımın başında ilk kez resmi maça çıktı.

        Sezon öncesi hazırlıklarında 8 maçta 7 galibiyet elde eden Pereira'nın Fenerbahçe'si, ilk resmi sınavını Shakhtar Donetsk karşısında verdi.

        Vitor Pereira ayrıca, Avrupa kupalarında teknik direktör olarak 20. maçına çıktı. Daha önce Portekiz'in Porto takımıyla 1 UEFA Süper Kupa, 14 UEFA Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Avrupa Ligi maçına çıkan Pereira, Olympiakos'la ise 2 UEFA Avrupa Ligi maçı oynamıştı.

        Portekizli teknik adam kariyerinde Avrupa kupalarında ilk kez ön eleme turu maçına Fenerbahçe'nin başında Shakhtar Donetsk'e karşı çıktı.

        LUCE 11 YIL SONRA FENERBAHÇE KARŞISINDA

        Shakhtar Donetsk Teknik Driektörü Mircea Lucescu, 11 yıl aradan sonra Fenerbahçe'nin karşısına resmi bir maçta çıktı.

        Tecrübeli teknik adam, en son Beşiktaş'ı çalıştırırken 25 Nisan 2004'te Fenerbahçe'yle karşılaştı. Bu karşılaşmayı Fenerbahçe, deplasmanda 3-1 kazanmıştı.

        Lucescu, Shakhtar Donetsk'in başında hazırlık maçı için 3 kez Kadıköy'e gelmişti. Bu maçlardan ilki 2007 yılında 1-1 biterken, 2008'de Fenerbahçe, Lucescu'nun öğrencilerini 2-1 yenmişti. İki takım arasında Kadıköy'de 21 Temmuz 2011'de oynanan hazırlık maçı ise Fenerbahçeli taraftarların neden olduğu olaylar nedeniyle ilk yarıda iptal edilmişti.

        Öte yandan Shakhtar Donetsk, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 2009 yılında UEFA Kupası'nı kazandıktan sonra ilk kez Kadıköy'de resmi bir maça çıktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ