Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Rubin Kazan sıtmayla sarsıldı - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM

        Rusya liginde mücadele eden ve temsilcimiz Gökdeniz Karadeniz'in de formasını giydiği Rubin Kazan'da 36 futbolcu ve çalışan sıkı bir gözetim altında tutuluyor.

        Rubin Kazan'ın Ganalı oyuncusu Mübarek Wakaso, ağrı ve boğazındaki tahriş sebebiyle gittiği kulüp doktoru tarafından yapılan muayene sonucunda sıtma teşhisi konularak hastaneye kaldırıldı.

        Tataristan Sağlık Bakanı Basın Sözcüsü Aigul Salimzyanova da durumu doğrularken, yoğun bakımda tecritte tutulan Ganalı futbolcunun durumunun iyiye gittiğini belirtti. Tataristan'daki Bulaşıcı Hastalıklar Hastanesi'nde tedavi altına alınan Wakaso, hastalığın tam olarak geçtiğinden emin olunmadan ve Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün talimatı olmadan taburcu edilmeyecek.

        Öte yandan Salimzyanova, 2007 yılından beri Rusya'nın Tataristan bölgesinde sıtma vakasına rastlanmadığını, Wakaso'nun yakalandığı türün oldukça güçlü ve tropik sıtma kategorisinde olduğunu belirtti. Hastalığın bu türünün her ne kadar insandan insana bulaşma ihtimali olmasa da oyuncuyla temasta olan 36 Rubin Kazan personelinin durumlarının her ihtimale karşı günlük olarak izleniyor.

        Rubin Kazan, iki gün sonra, 30 Temmuz akşamı UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Sturm Graz ile Avusturya'da karşılaşacak.

        Read more at: http://www.modernghana.com/sports/632500/2/exclusive-36-players-of-russian-side-rubin.html

        Aigul Salimzyanova

        Aigul Salimzyanova

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ