Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Süleyman Hurma istifa etti - Trabzonspor Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / Haluk AYYILDIZ

        Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda oynanacak Rabotnicki maçı öncesi yaşanabilecek ne kadar olumsuz gelişme varsa hepsi gerçekleşti!.. Fırtına’da kriz önceki gün patlak verdi. İlk olarak sportif direktör Süleyman Hurma ile tartışan kaptan Onur Kıvrak, akşam idmanına katılmadı, daha

        sonra da kadro dışı bırakıldı.

        Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve Hurma’nın ortak aldığı kararın ardından İstanbul’a dönen Onur, havaalanında Bordo-Mavili hayranları tarafından adeta “Yeni transfer” gibi karşılandı, omuzlara alındı.

        NUMARASI TWITTER’A DÜŞTÜ!

        Onur krizi ile sona eren gecenin sabahında da sular durulmadı. Twitter’da telefon numarası yayınlanan sportif direktör Süleyman Hurma, taraftar baskısına dayanamadı ve görevi bıraktığını açıkladı. İstanbul’a dönen Hurma, havaalanında yaptığı açıklamada istifa ettiğini belirterek “Ben Trabzon için en doğru olan şeyi yaptım. Camia ve taraftar başka bir durumu arzu ediyorsa yapacak bir şey yok” diye sözlü olarak istifa etti.

        ŞOTA’NIN GİDİŞİNİ GÖZE ALAMADI

        Bu gelişmelerin ardından daha önce “Birlikte geldik, birlikte gideriz” diyen teknik direktör Şota da istifa sinyali verdi. Milli kalecinin kadro dışı bırakılmasına onay veren Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, krizin daha da büyüyeceğini görüp Hurma’nın istifasını kabul etmedi. Göreve getirdiği sportif direktöre sahip çıkan ve Onur’a tepki gösteren Başkan, “Süleyman Hurma istifa etmedi. Özel bir iş için İstanbul’a gitti. İşini halledip kampa dönecek. Biz takımı bir oyuncuya teslim etmeyiz. Herkes yerini bilecek. Hiyerarşi diye bir düzen olacak” çıkışı yaptı.

        BAŞKAN iKNA ETTI

        Başkan Hacıosmanoğlu, Hurma’yı arayıp “İstifanı kabul etmiyorum. İşinin başına dön. Biz senden memnunuz” diyerek sportif direktörünün gönlünü aldı. Hurma, bu görüşme sonrası ikna oldu ve dün akşam geç saatlerde tekrar Üsküp’e hareket etti.

        İŞTE KRİZİN ‘İLGİNÇ’ PERDE ARKASI: MERCEDES’TEN İN MİNİBÜSE BİN!

        Trabzonspor’daki dev krizin detaylarına HABERTÜRK ulaştı. Fırtına’da gerginlik önceki gün başladı... Trabzon’un eski kalecisi Milosevski’nin mezarını ziyaret etmek için Süleyman Hurma; iki Mercedes otomobil ve bir minibüs kiraladı. Başkan, yöneticiler, Şota ve Hurma Mercedes’e, Onur ile Mustafa Yumlu, minibüse binecekti. Ancak milli kaleci; Mercedes’e oturunca Hurma diğer araca geçmesini istedi. İşte o anda kıyamet koptu.

        Hurma, “Sizin ne özelliğiniz var” tepkisini gösteren Onur’a “Takımın sportif direktörüyüm. Yerini bil” dedi. Kıvrak’ın “Ben de kaptanım” yanıtı sonrası araya girenlerin çabasıyla tartışma yatıştırıldı.

        ‘KAMPTAN GÖNDERMEYİN’ DEDİ AMA DİNLETEMEDİ

        Ancak alacakları nedeniyle de Hurma’yla gerilim yaşadığı iddia edilen Onur, akşam idmanına katılmadı. Hurma ve Başkan’ın zirvesi sonrası kadro dışı kalan Kıvrak, “Kamptan göndermeyin yanlış anlaşılır. Maça çıkayım sonra isterseniz gönderin” dedi, fakat dinletemedi. Onur, ilk uçakla Türkiye’nin yolunu tuttu.

        ŞOTA, MİLLİ KALECİYE İSYAN ETTİ: GERÇEK SEBEBİ ONUR’UN KENDİSİ

        Onur Kıvrak krizinde ne tür bir tavır takınacağı merak edilen teknik direktör Şota Arveladze, Rabotnicki maçı için yapılan basın toplantısında olayların baş sorumlusu olarak milli kaleciyi gösterdi.

        Şota, “Onur’a resmi olarak izin verildi. Bugüne kadar bize soran yok ‘gerçek sebebi nedir?’ diye. Gerçek sebebi kendisi maalesef. Buraya Trabzonspor’un hocası olarak geldim. Eğer bu takımda hocaya, menajere, başkana ihtiyaç yoksa o zaman bizi niye getirdiniz! resmi olarak, davranıştan dolayı, o çizgileri, tekrar söylüyorum; etik ve sportif çizgileri özellikle hiçbir yerde geçmemeli kimse. Ne kadar uzun, ne kadar büyük, ne kadar başarılı ve ne kadar efsane olsa bile. Çünkü burasının efsanesi Trabzonspor.

        ETIĞI, KIRMIZI ÇIZGILERI GEÇMEYEN DEVAM EDECEK

        Alkışını, sevgisini, omuzlarda taşınmasına saygı gösteriyorum. Çünkü bunu ben de yaşamıştım. Kimsenin onları elinden alma amacı yok. Burada kimseyle kavga amacımız, taraftara, medyaya, camiaya karşı ne gücümüz ne niyetimiz var. Ne de istek var. Tam tersi. Onun için tekrar söylüyorum, etiği, kırmızı çizgileri geçmeyen devam edecek” ifadelerini kullandı. tekrar Üsküp’e hareket etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ