Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray - Inter maçının yazar yorumu - Galatasaray Haberleri

        Avusturya kampında Galatasaray’ı yakından takip ettiğim için açıkçası Bilal’in bu performansı benim için sürpriz olmadı. Ama Hamza Hoca’nın yapılan onca eleştiriye ve tepkiye karşın, Bilal Kısa transferinde ne kadar haklı olduğu, dün gece oynanan İnter maçında ortaya çıktı.

        Bilal’e geldiği ilk günden beri ön yargılı bir şekilde yaklaşan çoğu Galatasaray taraftarının tüm bakış açısı, daha ilk 45 dakikada değişti. Bilal, kalitesi ile neden kendisine ‘Pirlo Bilal’ lakabının takıldığını herkese gösterdi. 40 metreden terse attığı isabetli paslar, araya saldığı toplar ve sorumluluk alan lider oyuncu görüntüsü ile ‘Helal olsun’ dedirtti. Sakatlanıp oyundan çıkana kadar da, sahanın tartışmasız en iyi oyuncusuydu...

        Yalnız burada bir parantez açıp, Bilal’in Melo’nun yerini doldurmadığını, tam aksine aslında Bilal’in pozisyon icabı Selçuk’un yerini doldurduğunu söyleyelim. Selçuk bu maçta Melo’nun görev yaptığı bölgede, yani daha çok savunmaya yakın bir rol üstlendi. Bu durum, bu maçta olmasa bile ilerideki diğer maçlarda arıza vermeyecek diye bir durum yok! Zaten dünkü maçta da görüldü ki rakip zaman zaman orta sahayı rahat bir şekilde geçti.

        Dünkü maça genel olarak bakacak olursak, Hamza Hoca artık elindeki kadrodaki ideal 11’ini bulmuş gibi. Nice maçındaki ağır mağlubiyetin ardından karşılarında İnter gibi ciddi bir takım bulan Galatasaraylı oyuncular da, gerekli uyarıyı almış gözüküyorlar. Podolski’nin ise sağ kanatta değil de sol kanatta ne kadar faydalı olacağı Sneijder’ın attığı golde açıkça görüldü. İkinci yarıda oyuna giren Sinan Gümüş, Tarık Çamdal ve Lionel Carole gibi oyuncular ise ayrı bir heyecan verdi. Özellikle geçtiğimiz sezon transferi en çok eleştirilen isimlerden biri olan Tarık Çamdal, performansı ile beni de şaşırtmayı başardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ