Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig UEFA'ya göre Türk futbol tarihinin en iyi 10 yabancısı - Futbol Haberleri
        1

        GHEORGHE HAGI (GALATASARAY: 96-2001)
        Barcelona'dan Galatasaray'a transfer olarak başarıları berebarinde getiren Karpatlar'ın Maradona'sı, 5 sezon boyunca Galatasaray'da forma giydi. Olağanüstü tekniği ve duran toplardaki hakimiyeti mest ediyordu. Hagi, 4 lig kupasıyla beraber, Galatasaray'a UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası kazandırdı.

        2

        ALEX (FENERBAHÇE : 2004/12)
        Bir orta sahaya göre olağanüstü bir skorer olan Alex, Fenerbahçe'de forma giydiği 245 lig maçında tam 136 gol attı. Asist Kralı olarak da bilinen Alwex, 2006/07 ve 2010/11 sezonlarında gol kralı oldu. Gelmiş geçmiş en büyük istatiklere imza atan yabancı oyuncu oldu. Brezilya oyuncu, Fenerbahçeli taraftarların büyük sevgisinin yanında, doğru karakteri ile en büyük rakiplerin taraftarlarının bile saygısını kazanmayı başardı.

        3

        GHEORGHE POPESCU (GALATASARAY: 97/2001)
        Hagi ile aynı dönemde Galatasaray'da forma giyen Gica Popescu, 2000 UEFA Kupası finalinde Arsenal'e karşı son penaltıyı gole çeviren isimdi. Barcelona kaptanı olarak Galatasaray'a gelen Popescu, Bülent Korkmaz ile birlikte sarı kırmızılıların savunmasını ayakta tuttu.

        4

        DIEGO LUGANO (FENERBAHÇE : 2006/11)
        Agresif stoper, Fenerbahçe'nin 100. yılında şampiyonluğu kazanan kadrosunun en önemli parçalarından biriydi. İstanbul devinde 5 sezon forma giydi. Duran toplarda büyük bir tehlikeydi ve böyle birçok gol attı. Güney Amerikalı oyuncu, şu an Paraguay takımı Cerro Porteno'da forma giyiyor.

        5

        DIDIER DROGBA (GALATASARAY : 2012/14)
        Ocak 2013'te Galatasaray'a gelişi büyük olay yaratan Drogba, henüz ilk maçında büyük bir etki bıraktı. Geçen hafta Montreal'e imza attı. Geldiği sezon Galatasaray'a şampiyonluk kazandırdı.

        6

        TOMAS SIVOK (BEŞİKTAŞ : 2008/15)
        Harika bir savunmacı ve duran toplarda büyük tehlike olan Tomas Sivok, Beşiktaş'ta geçirdiği süre boyunca her maç kabul edilebilir performanslar sundu. Yaşadığı büyük sakatlığın ardından sahalara dönmeyi başaran Sivok, bu sezon Bursaspor forması giyecek.

        7

        PIERRE VAN HOOIJDONK (FENERBAHÇE : 2003/05)
        Hollandalı yıldız, Fenerbahçe'nin üstüste kazandığı iki şampiyonlukta en önemli katkıyı sunan isimlerden biriydi. Ölümcül frikiklerin sahibi, Süper Lig'de oynadığı 53 maçta 32 gol attı. Fenerbahçeli taraftarların büyük saygısını kazandı ve 'Aziz Pierre' olarak anıldı.

        8

        SHOTA ARVELADZE (TRABZONSPOR : 1993/97)
        Gürcistan'ın en önemli yeteneğiydi ancak Trabzonspor'a transfer olduğunda beklentiler çok düşüktü. Ancak, kısa sürede çok büyük bir etki yarattı. 1995'te Türkiye Kupası'nı takımına kazandıran Shota, Süper Lig'de 25 golle kral olmayı başardı.

        9

        MARIO JARDEL (GALATASARAY : 2000/01)
        Jardel, Türk futbol tarihinin en pahalı transferi olmuştu. Porto'dan geldi ve üyük bir etki yarattı. 2000 UEFA Süper Kupası finalinde ltın golü attı ve Galatasaray'a kupayı kazandırdı. 24 lig maçında 22 gol attı. Brezilyalı oyuncu, geçirdiği tek sezonun ardından Sporting Lizbon'un yolunu tuttu.

        10

        CLAUDIO TAFFAREL (GALATASARAY : 98/2001)
        Galatasaray'ın UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası kazanan kadrosunun önemli isimlerinden biri olan Taffarel, 2 lig şampiyonluğu kazandı. 101 kez Brezilya forması giyen başarılı kaleci, Karadağlı Zoran Simovic sonrası taraftarın büyük kaleci hasretini dindiren isim oldu. Hala, Galatasaray tarihinin en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ