Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Shakhar Donetsk - Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda? - Fenerbahçe Haberleri

        F.Bahçe, 6 yıllık Devler Ligi hasretini bitirmek için ilk engel olan Lucescu’nun Shakhtar’ı ile Ukrayna’da kozlarını paylaşacak. 0-0’ın rövanşında gollü beraberlikler de işimize yarayacak... 21:45’te hayat duracak, kalpler F.Bahçe için çarpacak.

        SHAKHTAR DONETSK - FENERBAHÇE

        STAT: Lviv Arena

        SAAT: 21.45

        YAYIN: Digiturk Kanal 203 / 81

        HAKEM: Felix Zwayer

        Ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden Fenerbahçe, üçüncü ön eleme turu rövanş maçında Ukrayna’da Shakhtar Donetsk ile kozlarını paylaşacak, 21:45’te başlayacak mücadele, Digitürk’ten naklen yayınlanacak. Karşılaşmada Alman hakem Marc Zwayer düdük çalacak. Kadıköy’de geçen hafta oynanan ilk maç 0-0 bitmişti. Kanarya; her türlü galibiyet ve gollü beraberliklerde adını bir üst tura yazdıracak. 0-0’da maç uzayacak. Shakhtar’ın da her türlü galibiyet işine yarayacak. Sarı-Lacivertli ekipte Gökhan Gönül sakatlığı sebebiyle kadroda yok. Ukrayna’ya götürülen Mehmet Topal’ın durumu ise belirsiz. Van Persie’nin ilk maçta olduğu gibi kulübede başlaması bekleniyor. ELENİRSE AVRUPA LİGİ PLAY-OFF TURUNA Fenerbahçe, Shakhtar’ı elerse 6 yıllık Şampiyonlar Ligi hasretini bitirmek için önünde bir engel kalacak. Ancak Kanarya’yı play-off turunda güçlü Manchester United, Valencia, Leverkusen gibi güçlü rakipler bekliyor. Kanarya elenirse yoluna Avrupa Ligi’nde devam edecek. Orada da gruplara kalmak için play-off turunu geçmek zorunda. Sarı-Lacivertliler, Shakhtar’ı eleyip Devler Ligi playoff turunda elenirse; Avrupa Ligi’nde gruplara doğrudan katılacak.

        FENERBAHÇE'NİN SİFTAHI YOK

        Fenerbahçe Avrupa arenasında bugüne kadar Ukrayna takımları ile 5 maçta karşılaştı. Bu beş maçta da Sarı-Lacivertliler galibiyet yüzü göremedi. 2006-07 sezonunda Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda deplasmanda Dinamo Kiev takımına 3-1 kaybeden sahasında 2-2 berabere kalan Kanarya, 2008-09 sezonunda Şampiyonlar Ligi grup aşamasında deplasmanda 1-0 kaybetmiş sahasında 0-0 berabere kalmıştı. Fenerbahçe bu sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Shakhtar Donetsk karşısında sahasında 0-0 berabere kaldı.

        DEPLASMANDA GÜLMEK HARAM

        UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Shakhtar Donetsk ile karşılaşacak Fenerbahçe’nin, Avrupa kupalarında deplasman karnesi çok iyi değil. Tarihinde deplasmanda 96 Avrupa kupası maçına çıkan Sarı-Lacivertliler, bu maçların sadece 22’sinde galip gelebildi. Dış sahada 18 kez rakipleriyle yenişemeyen Fenerbahçe, 56 kez de sahadan üzgün ayrıldı.

        KANARYA NASIL TUR ATLAR?

        Fenerbahçe ile Shakhtar Donetsk, Şampiyonlar Ligi’ndeki yollarına devam edebilmek için bugün kapışacaklar. Sarı- Lacivertli ekip, alacağı her türlü galibiyet ve gollü beraberliklerde adını bir üst tura yazdıracak. Maçın 90 dakikası 0-0 sona ererse, karşılaşma 15’er dakikalık iki devre halinde oynanacak uzatmalara gidecek. Uzatmalarda da galibiyetin dışında gollü beraberlikler Fenerbahçe’yi üst tura çıkartırken, 120 dakika sonunda gol olmazsa tur atlayan tarafı seri penaltı atışları belirleyecek.

        KANARYA DÖRT KEZ GRUPLARA UÇTU

        Şampiyonlar Ligi’nde 10. kez ön eleme turlarında mücadele eden Fenerbahçe, daha önce 4 kez eleme turlarını geçip gruplara kalırken 5 kez de elenen taraf oldu. Sarı- Lacivertliler, Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme turlarında toplam 27 maçta 11 galibiyet, 9 beraberlik ve 7 yenilgi alırken 43 gol atıp kalesinde 28 gol gördü. Fenerbahçe bu sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi 3.Ön eleme turu ilk maçında Shakhtar Donetsk karşısında sahasında golsüz berabere kaldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ