Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Süper Lig kulüplerinin statları - Futbol Haberleri
        1

        Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunda taraftarlar, takımlarının ilk kez çıkacağı yeni statlarda futbol izleyecek.

        2

        Ligde geçen sezon hizmete giren Konya'daki Büyükşehir Belediyesi Torku Arena, İstanbul'daki Başakşehir Fatih Terim ve Mersin statlarının ardından bu sezon 6 takım daha yeni stadında ilk kez sahaya çıkmanın heyecanını yaşayacak.

        3

        Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor, Antalyaspor, Eskişehirspor ve Akhisar Belediyespor, sezon içinde yapımı tamamlanması planlanan yeni statlarında seyircisi önüne çıkmak için gün sayıyor, Ankara, Gaziantep ve Sivas'taki yeni statların inşaatları ise sürüyor.

        7

        Antalyaspor Yeni Antalya 33.000 (Tam daire şekliyle antik kentlerdeki arena görünümünü andıran, Türkiye'deki futbol sahalarından farklı bir özelliğe sahip stadın çatısındaki 13 bin metrekarelik bölümde yer alan güneş enerji panelleri elektrik üretecek. Kendi enerjisini üretecek stat, şehir merkezini de besleyecek.)

        8

        Beşiktaş Vodafone Arena 41.903 ("Türkiye'nin ilk akıllı stadı" sloganıyla yapımı süren 41 bin 903 seyirci kapasiteli stadın sezonun ilk yarısı bitmeden hizmete girmesi planlanıyor)

        9

        Atatürk Olimpiyat 76.092 (Beşiktaş'ın, yapımı süren Vodafone Arena bitene dek UEFA Avrupa Ligi ve derbileri oynayacağı Atatürk Olimpiyat Stadı, 76 bin 92 kişiyle geçici bir süre de olsa en çok seyirci alan stat unvanını alacak.)

        25

        Torku Konyaspor Büyükşehir Belediyesi Torku Arena 41.981

        26

        Trabzonspor Hüseyin Avni Aker 24.169

        27

        Akyazı 41.461 (Akyazı mevkisinde deniz dolgu alanının tamamlanmasının ardından 24 Kasım 2013'te temeli atılan 41 bin 461 seyirci kapasiteli stattaki çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Stat, sezonun ikinci yarısına yetiştirilmeye çalışılıyor.)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ