Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Mersin İdman Yurdu Beşiktaş, Süper Lig'de sezonun ilk maçında Mersin İdmanyurdu deplasmanında şov yaptı ve maçı 5-2 kazandı - Futbol Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... MERSİN İDMANYURDU - BEŞİKTAŞ MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Beşiktaş deplasmanda Mersin İdmanyurdu'nu 5-2 mağlup etti. Siyah-Beyazlılar bu 3 puanla lig tarihindeki 1000. galibiyetini elde etti.

        Maça fırtına gibi başlayan Siyah-Beyazlılar 9. dakikada Cenk Tosun'un golüyle 1-0 öne geçti. 20. dakikada savunmada hata yapan Beşiktaş'ta kaleci Tolga Zengin, Nakoulma'yı durduramayınca durum 1-1 oldu.

        Beşiktaş gol yemesine rağmen maçta üstün oyununu sürdürdü ve Cenk Tosun'un 44. dakikadaki sayısıyla soyunma odasına 2-1 önde gitti.

        Maçın 65. dakikasında ikinci sarı kartını görerek oyundan atılan Mehmet Taş, Beşiktaş'ın deyim yerindeyse ekmeğine yağ sürdü. Siyah-Beyazlılar, 1 kişi eksik mücadele eden rakibi karşısında 68'de Cenk Tosun ve 73'te Olcay'ın golleriyle durumu 4-1'e getirdi.

        89'da Nakoulma Mersin'in ve kendisinin 2. golünü atsa da son sözü Kerim Frei söyledi ve Beşiktaş mücadeleden 5-2'lik galibiyetle ayrıldı. Maçın yıldızları 3 asist yapan Oğuzhan Özyakup ve 3 gol atan Cenk Tosun oldu.

        MERSİN İDMANYURDU: 2 - BEŞİKTAŞ: 5

        STAT: Mersin

        HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz

        MERSİN İDMANYURDU: Mihaylov, Sadiku, Vederson, Tita (Dk. 46 Efe Özarslan), Welliton, Oktay Delibalta (Dk. 69 Pedriel), Mitrovic, Nakoulma, Mehmet Taş, Serkan Balcı, Khalili (Dk. 82 Güven Varol)

        BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Gülüm, Tosic, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 64 Mario Gomez), Gökhan Töre, Olcay Şahan, Quaresma (Dk. 46 Necip Uysal), Cenk Tosun (Dk. 80 Kerim Frei)

        GOLLER: Dk. 9, Dk. 44 ve Dk. 68 Cenk Tosun, Dk. 74 Olcay Şahan, Dk. 90+2 Kerim Frei (Beşiktaş), Dk. 19 ve Dk. 89 Nakoulma (Mersin İdmanyurdu)

        KIRMIZI KART: Dk. 65 Mehmet Taş (Mersin İdmanyurdu)

        SARI KARTLAR: Dk. 72 Vederson (Mersin İdmanyurdu), Dk. 50 Oğuzhan Özyakup, Dk. 87 Tolga Zengin (Beşiktaş)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        3. dakikada Oğuzhan Özyakup'un serbest vuruştan kaleye gönderdiği topu Mihaylov elleriyle kornere çeldi. Paslaşılarak kullanılan kornerin ardından atağı sürdüren Quaresma, topu kale sahasına ortaladı. Defansın arasından sıyrılan Hutchinson'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak, direkten geri döndü.

        9. dakikada Beşiktaş aradığı golü buldu. Oğuzhan Özyakup'un pasıyla hızla ceza sahasına giren Cenk Tosun, şık bir çalımla defanstan sıyrılarak, topu kalenin uzak köşesinden ağlara gönderdi: 0-1. Golün ardından, Quaresma'nın da aralarında bulunduğu Beşiktaşlı oyuncular, Mersinli taraftarlara dönerek asker selamı verdi.

        19. dakikada Mersin ekibi, maça dengeyi getiren golü attı. Khalili'nin ara pasıyla defansın arkasına sarkan Nakoulma, karşı karşıya kaldığı kaleci Tolga Zengin'i de geçerek, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-1. Nakoulma, gol sonrasında tribünlere koşarak, asker selamı verdi.

        27. dakikada Beşiktaş etkili geldi. Gelişen organize atakta topla buluşan Oğuzhan Özyakup'un vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

        33. dakikada siyah-beyazlılar Mersin İdmanyurdu atağında eksik yakalandı. Hızla ceza sahasına giren Nakoulma, vuruşunu yapamadan Beck araya girerek, topu kornere çeldi.

        39. dakikada ceza sahasının dışında kazanılan serbest vuruşta Quaresma, topa çok sert vurdu. Kaleci Mihaylov, köşeye giden meşin yuvarlağı güçlükle kornere çeldi.

        44. dakikada Beşiktaş, yeniden öne geçti. Orta sahayı hızla geçen Olcay Şahan, meşin yuvarlağı Cenk Tosun'a gönderdi. Bu oyuncunun pasıyla kalabalık Mersin defansı arasında kalan Oğuzhan Özyakup, topu tekrar Olcay'a kazandırdı. Kale önüne kadar giren Olcay'ın pasıyla boş pozisyonda kalan Cenk, rahat bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek, hem kendisinin, hem de takımının ikinci golünü kaydetti: 1-2.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        52. dakikada Beşiktaş, gole çok yaklaştı. Hutchinson'un derinleme pasıyla bir anda kale sahasına giren Cenk Tosun, kaleci Mihaylov'u geçip, vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

        56. dakikada hızlı paslarla ceza sahasına giren konuk ekipte Hutchinson, meşin yuvarlağı Oğuzhan Özyakup'a aktardı. Bu oyuncunun kale önünde yaptığı vuruşta top, Sadiku'ya çarparak kornere gitti.

        60. dakikada Beşiktaş yine etkili geldi. Olcay Şahan'ın pasıyla topla buluşan Oğuzhan Özyakup'un vuruşunda, kaleci Mihaylov uzanarak topu kornere çeldi.

        68. dakikada siyah-beyazlılar, farkı ikiye çıkardı. Olcay'ın pasında topla buluşan Oğuzhan Özyakup, meşin yuvarlağı Cenk Tosun ile buluşturdu. Bu oyuncu da ceza alanı içerisinden yaptığı iyi vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-3.

        73. dakikada Beşiktaş, 4. golü buldu. Sol kanattan ilerleyen Olcay, Oğuzhan ile yaptığı verkaçın ardından ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaparak, farkı 3'e çıkardı: 1-4.

        75. dakikada Mersin İdmanyurdu etkili geldi. Nakoulma'nın sert şutunda kaleci Tolga Zengin, sert gelen topu iki hamlede kontrol edebildi.

        88. dakikada Tolga Zengin, meşin yuvarlağı ceza sahasının dışında tutunca, sarı kart gördü. Kazanılan serbest atışı kullanan Vederson'un vuruşunda, top direkten döndü.

        89. dakikada Tosic'in kaptırdığı topla hızla kale sahasına giren Welliton'un vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Tolga Zengin'den döndü. Pozisyonu takip eden Nakoulma rahat bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-4.

        90+2. dakikada Olcay Şahan'ın ara pasında topu önünde bulan Kerim Frei, meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla kalecinin yanından ağlara gönderdi: 2-5.

        MAÇTAN NOTLAR

        Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunun ilk haftasında deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile yapacağı maçta lig tarihindeki bininci galibiyetini almak için sahaya çıktı. Siyah-beyazlılar, Süper Lig'de geride kalan 57 sezonda yaptığı 1872 maçta 999 galibiyet alırken, 525 kez berabere kalıp, 348 kez de sahadan yenilgiyle ayrıldı. Mersin İdmanyurdu kuruluşunun 90'ncı yıldönümünde Beşiktaş ile 29'uncu randevusuna çıktı. Maça büyük önem veren Mersin İdmanyurdu taraftarları stadyum dışında meşaleler yakıp havai fişekle takımlarının 90'ıncı yıldönümünü kutladılar.

        LİGDE BEŞİKTAŞ 14 GALİBİYET ALDI

        İki ekip arasında oynanan maçlarda Beşiktaş'ın 14, Mresin İdmanyurdu'nun ise 6 galibiyeti bulunuyor. 8 maçta ise eşitlik bozulmadı. 1973-74 sezonunda Mersin'de Beşiktaş'ın 4-2'lik galibiyetiyle biten karşılaşma rekabetteki 28 maç içinde en gollü müsabaka olarak kayıtlara geçti.

        TARİHİ MAÇ

        1980-81 sezonundaki iki takım arasında oynanan maç tarihe geçti. 31 Ağustos 1980'de İnönü Stadyumu'nda oynanan maçta Beşiktaş 3-0 öndeyken, 62'nci dakikada Mersin İdmanyurdu'nun sahadan çekilmesi üzerine karşılaşma tatil edildi. Sonuç Beşiktaş lehine daha sonra 3-0 olarak tescil edildi. 2 puanı silinen Mersin İdmanyurdu böylece puanı silinen ilk takım olarak kayıtlara geçti.

        SICAKLIK 30 DERECE

        Güneyde günlerdir hayatı olumsuz etkileyen aşırı hava sıcaklığı ve yüksek nem oranı maça damgasını vurdu. Deniz seviyesinden yüksekte olan Kocavilayet Mahallesi'ndeki Mersin Stadyumu'nda sıcaklık 30 derece oldu. Nem oranı yüzde 79'i bulurken hissedilen sıcaklık ise 36 derece oldu. Her iki takımın geçen sezon karşılaştığı ve zeminin gevşekliği nedeniyle 'Patates tarlası' eleştirilerine neden olan 25 bin seyirci kapasiteli Mersin Stadyumu'nda zeminin bu kez mükemmel olmasıyla dikkat çekti.

        "SEBA'NIN ASKERİLERİYİZ"

        Mersin Stadyumu'nun kuzey kale arkasında bulunan Beşiktaş taraftarları "Süleyman Seba'nın evlatlarıyız" pankartı astı. Lig tarihinde 2987 golü bulunan Beşiktaş, yeni sezonda 3000. gol heyecanını da yaşayacak. Siyah-beyazlıların lig tarihinde oynadığı 1872 maçta kalesinde gördüğü gol sayısı ise 1557 oldu.

        GÜNEŞ'İN YÜZÜ GÜLECEK Mİ?

        Teknik Direktör Şenol Güneş'in ise açılış maçlarında yüzü gülmüyor. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in çalıştırdığı takımlar, ligin ilk haftasında oynadığı son 3 karşılaşmada galibiyet sevinci yaşayamadı. Siyah-beyazlıların tecrübeli çalıştırıcısı, 27 yıllık teknik direktörlük kariyerinde Süper Lig'de 10 kez ilk hafta maçlarında saha kenarında yer alırken, bu maçlardan 6'sını başında bulunduğu takımlar kazandı, 3'ünde berabere kaldı ve 1 kez de sahadan yenilgiyle ayrıldı.

        Ligin ilk hafta maçlarında son galibiyetini Trabzonspor'u çalıştırdığı 2010-2011 sezonunda deplasmanda MKE Ankaragücü'ne karşı 2-0'lık skorla alan Güneş, daha sonraki 3 ilk hafta maçını da kazanamadı. Siyah-beyazlı çalıştırıcı, son olarak geride kalan sezon görev yaptığı Bursaspor'la, sahasındaki ilk hafta maçında Galatasaray'a 2-0 mağlup olmuştu.

        MURAT CEYLAN CEZALI

        Mersin İdmaryurdu' nun orta alandaki beyni Murat Ceylan, geçen sezonun son maçında Mersin'de oynanan Başakşehir maçında gördüğü kırmızı kart cezası nedeniyle takımdaki yerine alamadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ