Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Merkez Hakem Kurulu'nun yeni atanan Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, başlayan ligler, yeni oluşum ve gelecekten neler beklediğini açıkladı - Futbol Haberleri

        UEFA tarafından Saint Etienne (Fransa) - Milsami (Moldova) maçının gözlemciliği için görevlendirilen Müftüoğlu, "Yeni yüzler, yeni isimler, yeni gençleri görmeye devam edeceksiniz" diyerek, dönemi içinde yapmayı düşündüğü reform paketine değindi. İşte Kuddusi Müftüoğlu'nun açıklamaları:

        SORU : İlk haftadan itibaren genç hakemlere maç verdiniz. Bu devam edecek mi?

        KUDDUSİ MÜFTÜOĞLU : İlk haftadan itibaren genç hakemlere görev verdik. Bundan sonraki maçlarda da görev vermeye devam edeceğiz. Yeni yüzleri, yeni isimleri, yeni gençleri bu sezon ve bundan sonra görmeye devam edeceksiniz.

        SORU : Derbi maçlarda artık yeni isimlere görev verecek misiniz?

        KM: Son yıllarda derbi maçlar belirli isimler üzerinde yoğunlaştı. Bundan sonraki süreçte yeni isimleri derbi maçlarda görevlendirmek için şu andan itibaren etap çalışmalarımıza başladık.

        SORU: Hata yapan hakemlere verilen dinlendirmenin yanı sıra profesyonel oldukları için başka yaptırımlar da olabilir mi?

        KM: Hata yapan hakemleri dinlendiriyoruz. Burada profesyonel veya profesyonel olmayan hakemler arasında bir fark yok. Hakem hata yaptığında dinlenecek.

        SORU: Alttan gelen yeni gençler var mı? İsim verebilir misiniz?

        KM: Alttan yeni isimler geliyor. Özellikle ulusal kadroda takip ettiğimiz genç ve istikbal vaat eden hakemler var. Önümüzdeki süreçte, Ocak ayından itibaren, Süper lige veya ulusal klasman hakem olarak görevlendirdiğinizde göreceksiniz.

        SORU: Yeni göreviniz nedeniyle Alanya'dan, İstanbul'a odaklandınız. Tesislerde mi kalıyorsunuz?

        KM : Görev aldığımdan beri İstanbul'da Riva Tesisleri'nde kalıyorum. Gece-Gündüz çalışıyoruz. Görevlerimiz biraz azaldı. Bundan sonraki süreçte görev hakemlerimizin, performansları ile bizi mutlu edecekler inşallah.

        SORU: MHK'da sık sık Başkan değişmesi Türk hakemliğini nasıl etkiler?

        KM : Sık sık değişiklik doğru değil. Merkez Hakem Kurulları sürekli olmalı. Değişiklik hem hakemliği etkiliyor hem de UEFA nezdinde ülkeye bakış açısını olumsuz hale getiriyor. Süreklilik açısından MHK'da görev alan aynı isimlerin devam etmesinin doğru olduğunu düşünüyorum.

        SORU: Kurulunuzla çalışma uyumunuz nasıl?

        KM: Kurul çok iyi. Tabiri caiz ise her noktada eksiğimizi ve düşüncelerimizi paylaştığımız bir takım görüntüsünde. Bu kurul bence bugüne kadar Türkiye'ye gelmiş, "Takım görüntüsünde" olan kurullardan bir tanesi. Bütün arkadaşlarımız ile beraber başarılı olmaya odaklandık.

        SORU: Kulüp Başkanları ile bir araya gelmeyi düşünüyor musunuz?

        KM: Devre arası seminerde Kulüp Başkanları ve Teknik Direktörleri ile bir araya gelmeyi düşünüyoruz.

        SORU: Avrupa'da ve dünyada Türk hakemliğini nereye koyarsınız?

        KM : Türk hakemliği şu anda dünyada önde gelen hakemler arasında. Cüneyt Çakır Avrupa'da elit kategoride. Arkasından Halis Özkahya ve Hüseyin Göçek geliyor. FIFA kokartlı hakemlerimiz çok iyi performans sergiliyorlar. Saha içinde başarılıyız. Sadece fiziksel olarak biraz sıkıntılarımız var. Bu sorunu yeni bir departman kurarak çözeceğiz inşallah.

        SORU: Gözlemcilik mi?, hakemlik mi?, başkanlık mı? Hangi işiniz daha zor?

        KM : Merkez Hakem Kurulu'nu yönetmek zor. MHK Başkanlığı ateşten bir gömlek. Sadece Türk hakemlerinin değil dünyadaki tüm hakemlerin başarılı olmalarını temenni ediyoruz. Bu hem hakemliği geliştirir, hem de bize yansımaları olumlu olur.

        SORU : Hangi takım yenerse yensin fatura hakemlere kesiliyor. Holiganizm konusunda neler söylersiniz? Holiganizm kötü bir imaj vermiyor mu?

        KM : Size katılıyorum. Son yıllarda özellikle müsabakalardan sonra hakemlere yönelik iftiralar veya haksız eleştiriler oluyor. Bence centilmenlik çerçevesi içerisinde, seyircilerde hakeminde insan olduğunu ve oyuncuların hata yapabildiği gibi hakemlerinde hata yapabileceğine inanırlarsa bu sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum.

        (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ