Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe Santos'tan Gabriel'in peşinde - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR.COM / Alper ÖCAL

        Golcü arayışını sürdüren Fenerbahçe ile ilgili Brezilya'dan flaş bir haber geldi. Santos'un 19 yaşındaki yıldız golcüsü Gabriel Barbosa'nın menajeri Wagner Ribeiro, Fenerbahçe'nin oyuncuyu transfer etmek için kulübüne 20 milyon Euro'luk bir teklif yaptığını duyurdu.

        Brezilya'dan gelen son haberlere göre; Fenerbahçe, Santos ve bonservisin diğer kısmına sahip olan şirketle anlaşmaya vardı. Ancak Gabriel, Santos'ta mutlu olduğunu söyleyerek takımdan ayrılmak istemediğini belirtti.

        Daha önce Rusya ve Çin'den gelen teklifleri reddeden Gabigol'ün transferiyle ilgili son nokta henüz koyulmadı. Menajer Wagner Ribeiro'nun Gabriel ve babasıyla yemekte buluşup Fenerbahçe'nin projesini ve teklifini oyuncuya ileteceği öğrenildi. Bu görüşmenin ardından transferini gidişatı belirlenecek.

        Brezilya'nın yeni süperstarlarından olması beklenen Gabriel, Santos formasıyla 106 maçta 33 gol kaydetti ve 3 asist yaptı. Gabigol lakaplı oyuncunun 2019'a kadar sözleşmesi bulunuyor, serbest kalma bedeli ise 50 milyon Euro. Gabriel Barbosa, Santos'tan yılda yaklaşık 600 bin Euro alıyor.

        Oyuncunun menajeri Ribeiro, kış aylarında Wolfsburg'un Gabriel için 10 milyon Euro civarında bir teklif yaptığını açıklamıştı.

        BONSERVİSİNİN YÜZDE 40'I SANTOS'TA

        Brezilyalı futbolcunun bonservisinin yüzde 40'ı Santos'ta, yüzde 40'sı Doyen Sports isimli bir şirkete ait. Kalan yüzde 20 ise oyuncuda.

        Öte yandan futbolcuyla ilgili Barcelona'nın öncelik hakkı bulunuyor. Katalan ekibi, Neymar'ı aldığı süreçte Santos'un 3 gelecek vaadeden oyuncusu Andrade, Giva ve Gabriel'in transferlerinde 8 milyon Euro karşılığında öncelik hakkını da almıştı.

        FENERBAHÇE'DEN "20 MİLYON" YALANLAMASI

        Fenerbahçe, resmi internet sitesi "20 milyon Euro'yu" yalanladı. Sarı-lacivertli siteden yapılan açıklama şöyle:

        "Brezilya’da yayın yapan spor siteleri ve sosyal medya aracılığı ile yapılan paylaşımlarda, Santos kulübünde forma giyen Gabriel Barbosa Almeida adlı futbolcuya Kulübümüzün 20 Milyon Euro teklif yaptığı yönünde çıkan haberler gerçek değildir.

        Bu tip haberlere itibar edilmemesini kamuoyundan rica ederiz.

        FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ