Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Telles'e Roberto Carlos benzetmesi - Futbol Haberleri

        La Gazzetta dello Sport gazetesi, transfer sezonunun son gününde dün Felipe Melo ile birlikte, satın alma opsiyonlu olarak Inter'e kiralanan 22 yaşındaki sol bek Telles hakkında olumlu değerlendirmelerde bulundu.

        Gazete, internet sitesinde görüntülü yer verdiği kısa haberine, "Telles, Roberto Carlos'un mirasçısı" başlığını kullandı.

        Haberde, sol bek olmasına karşın, hücum yeteneğinin de oldukça güçlü olduğu vurgulanan genç oyuncunun, vatandaşı Roberto Carlos ile benzer bir oyun karakteri ortaya koyduğu belirtildi.

        INTER BAŞKANINDAN ÖVGÜLER

        Inter Başkanı Erick Thohir yaptığı açıklamada, Felipe Melo, Alex Telles ve Roma'dan kiralanan Adem Ljajic transferlerini değerlendirdi. "Onlara hoş geldin diyorum" dedi.

        Thohir, "Karakteri, muhteşem azim ve güçten oluşan Melo'nun, orta sahamıza daha fazla rekabet getireceğine inanıyorum. Onu çok iyi tanıyan Roberto Mancini'nin, onun teknik kalitesini, kanıtlanmış deneyimini ve güçlü mücadeleci ruhunu değerlendirmeyi bileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

        "Genç ve hızlı" diye nitelediği Telles'in ise, takıma kalite ve yenilik katacağını ifade eden Thohir, ayrıca hem defansif hem de ofansif olarak takım arkadaşlarına önemli oranda destek vereceğini belirtti.

        Sırp oyuncu Ljajic'in ise lige aşina olduğunu vurgulayan Thohir, onun hücum gücünün de takımı olumlu yönde etkileyeceğini dile getirdi.

        "MANCİNİ İSTEDİĞİ DEVRİMİ YAPTI"

        Bu arada La Gazzetta dello Sport, bugün bayilerde yer alan sayısının birinci sayfasını da Serie A'daki transferlere ayırdı.

        Burada ise, bu sezon toplam 10 oyuncuyu renklerine katan Inter ile kadrosunu daha da güçlendiren Roma'nın, "transfer sezonunun kraliçeleri" olduğu ifade edildi.

        "Siyah-mavililer (Inter) coştu: Felipe Melo, Ljajic ve Telles'i de aldı" diye yazan gazete, bunun bir devrim olduğunu kaydetti.

        Tuttosport ise, geçtiğimiz sezon bitmeden önce takımın güçlendirilmesi ve 8-9 oyuncu alınması gerektiğini söyleyen Inter teknik direktörü Roberto Mancini'nin artık mutlu olduğuna, çünkü nihayet takımda istediği devrimi gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

        Galatasaray'ın eski antrenörü Mancini'nin, uzun süredir Felipe Melo'yu istediği biliniyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ