Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım A Milli Futbol Takımı Türkiye 2016 Avrupa Şampiyonası kapsamındaki grup eleme maçında Letonya ile karşılaşacak - Futbol Haberleri
        MİLLİ MAÇ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... TÜRKİYE-LETONYA MAÇININ CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ...

        EURO 2016 elemelerine kabus gibi başladık.. Ancak Hollanda ve Kazakistan deplasmanlarından aldığımız 4 puanla hayata döndük. Artık sıra A Grubu’nda en azından ilk 3’ün içine adım atmaya geldi. Bunun yolu da önce Letonya, ardından Hollanda’yı devirmekten geçiyor. Haydi Milli Takım.. Bu gece Letonya galibiyetiyle ‘Şu biiir’ diyelim, gözümüzü Hollanda’ya dikelim...

        Bu kritik mücadele naklen ve sadece SHOW TV ekranlarında olacak. Karşılaşmaların golleri ve özeti ise sadece HABERTURK.COM'da olacak...

        TÜRKİYE-LETONYA

        STAT: Konya Büyükşehir

        HAKEM: Stefan Johannesson

        SAAT: 21:45

        YAYIN: Show TV

        MUHTEMEL 11'LER

        TÜRKİYE: Volkan Babacan, Caner, Hakan, Serdar Aziz, Şener, Ozan, Selçuk, Arda, Hakan, Gökhan, Burak

        TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

        LETONYA: Vanins, Maksimenko, Gorkss, Dubra, Freimanis, Visnakovs, Fertovs, Zjuzins, Ikaunieks, Tarasovs, Sabala

        TEKNİK DİREKTÖR: Marians Pahars

        GÜNÜN KAPAĞI

        Milli maçla ilgili HTSPOR'un yaptığı kapak yankı uyandırdı. Maçın yapılacağı Mevlana diyarı Konya'ya atıfta bulunan kapak beğeni topladı.

        A Milli Futbol Takımımız, Letonya ile önemli bir maça çıkmaya hazırlanıyor. Mutlak 3 puan parolası ile Konya Büyükşehir Stadı'nda Letonya'yı ağırlayacak olan A Milli Futbol Takımımız 3 puanı hanesine yazdırıp üst sıradaki takımların puan kaybını bekleyecek. Peki Türkiye-Letonya maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

        MORALLER DE YÜKSELECEK

        Teknik direktör Fatih Terim’in öğrencilerinin tek hedefi, ilk maçta 1-1 berabere kaldığı Letonya’yı bu kez iyi futbol ve farklı bir skorla mağlup etmek olacak. Diğer tarafta aynı gün Hollanda, İzlanda ile karşılaşacak. Bizim için buradan çıkacak en iyi sonuç, beraberlik. Çekler’in de, grupta sadece 1 puanı bulunan Kazakistan karşısında puan kaybı yaşamasını bekleyeceğiz. Biz kazanır, rakiplerimiz berabere kalırsa, kalan maçlar öncesi her açıdan moralimiz yükselecek.

        BURAK 1 GOL ATARSA

        Türkiye’nin, en önemli gol silahlarından biri olan Burak Yılmaz için Konya’daki Letonya sınavının ayrı bir özelliği olacak. A Milli Takım formasıyla şu ana kadar 40 karşılaşmada rakip fileleri 18 kez sarsan Burak, bugün gol atması halinde, birçok efsane ismi yakalamayı başaracak. Yıldız futbolcu, milli forma altında 19’ar golü bulunan Metin Oktay, Cemil Turan ve Nihat Kahveci’yi yakalamış olacak. Türkiye tarihinin en golcüleri ise sırasıyla Hakan Şükür (51), Tuncay Şanlı (22) ve Lefter Küçükandonyadis (21).

        LETONYA İLE 6. MAÇIMIZ

        A Milli Takımımız, Letonya ile 6. kez karşı karşıya gelecek. Milliler, Letonya ile yaptığı 3’ü resmi, 2’si özel 5 maçtan birini kazandı, üçünde berabere kaldı, birini de kaybetti. Letonya denince ise Türk futbolseverlerin aklına, Euro 2004 Play-Off eşleşmesi geliyor. Herkesin favori olarak gösterdiği Ay-Yıldızlılar, kağıt üzerinde zayıf halka olarak gösterilen rakibine 1-0 (d) ve 2-2’lik skorlarla elenmişti. Öte yandan milli takım, tarihindeki 527. (194 galibiyet, 210 yenilgi ve 122 beraberlik) randevusuna çıkacak.

        ARENA'DA İLK HEYECAN

        Euro 2016’da bu akşamki Letonya ve pazar günkü Hollanda maçlarına ev sahipliği yapacak olan Konya’daki Torku Arena, ilk kez bir milli maça ev sahipliği yapacak. Her iki maçın da biletleri satılırken, tribünlerde harika bir atmosferin yaşanması bekleniyor. 2014 Eylül ayında inşaatı tamamlanan 42 bin kişilik stadın, Ay-Yıldızlılar’a uğurlu gelmesi bekleniyor. Öte yandan karşılaşma öncesi TFF ve sporsor firmaların taraftarlara yönelik aktiviteler düzenleyeceği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ