Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Türkiye Letonya maçı ne zaman, ne saat kaçta? | SHOW TV Canlı izle! - Futbol Haberleri

        Türkiye A Milli Futbol Takımı 2016 Avrupa Şampiyonası (Euro 2016) grup eleme maçında Letonya ile karşı karşıya geliyor. Türkiye Letonya maçı hangi kanalda yayınlanacak ve saat kaçta? Konya Büyükşehir Torku Arena'da oynanacak Türkiye-Letonya maçını İsveç Futbol Federasyonu'ndan Stefan Johannesson yönetecek.

        2016 Fransa yolunda kader maçı! Hedef mutlak galibiyet! Bu akşam Ay-Yıldızlı ekibimiz 3 pu an için sahaya çıkıyor. İddaasını sürdürmek isteyen ay-yıldız'lı ekibimizdeki tek hedef galibiyet. 2016 Avrupa Şampiyonası’na giden yolda Ay Yıldızlı ekibimiz kader maçına çıkıyor, Milli heyecanı Show TV naklen yayınlıyor. Nefesler tutulacak, kalpler Ay Yıldız için atacak. Milli heyecan SHOW'da.

        Türkiye-Letonya maçı 3 Eylül Perşembe(bugün) akşamı saat 21.45'te başlayacak. Mücadeleyi SHOW TV naklen yayınlayacak.

        MİLLİ MÜCADELEMİZ SHOW TV'DE, MÜCADELEYİ CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

        A Milli Futbol Takımı’mızın 2016 Fransa Avrupa Şampiyonası eleme maçlarının resmi yayıncısı SHOW TV, milli coşkunun adresi olmaya devam ediyor. Türkiye–Letonya karşılaşması, bugün saat 21.45'te; Türkiye-Hollanda karşılaşması ise 6 Eylül Pazar saat 19.00'da canlı yayınla SHOW TV’de! Öte yandan 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçları HABERTÜRK TV, BLOOMBERH HT, SHOW MAX VE 7/24 kanalında da yayınlanacak... Karşılaşmaların golleri ve özeti ise sadece HABERTURK.COM'da olacak...

        2016 AVRUPA ŞAMPİYONASI ELEMELERİ... TÜM MAÇLARIN ÖZETLERİ HABERTURK.COM'DA

        A Millî Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 7. maçında bugün Letonya ile karşılaşacak. Konya Büyükşehir Stadı'nda oynanacak ve saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İsveç Futbol Federasyonu'ndan Stefan Johannesson yönetecek. Johannesson'un yardımcılıklarını Fredrik Nilsson ve Magnus Sjöblom yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi Stefan Hallberg, ilave yardımcı hakemleri ise Andreas Ekberg ile Mohammed Al-Hakim olacak.

        Nefesler tutulacak, kalpler Ay-Yıldız için atacak. Milli heyecan SHOW TV'de.

        MUHTEMEL 11'LER

        TÜRKİYE: Volkan Babacan, Caner, Hakan, Serdar Aziz, Şener, Ozan, Selçuk, Arda, Hakan, Gökhan, Burak

        TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

        LETONYA: Vanins, Maksimenko, Gorkss, Dubra, Freimanis, Visnakovs, Fertovs, Zjuzins, Ikaunieks, Tarasovs, Sabala

        TEKNİK DİREKTÖR: Marians Pahars

        GÖKHAN GÖNÜL KADRO DIŞI

        A Milli Futbol Takımı'na Letonya ve Hollanda ile Konya’da oynayacağı maçlar öncesi kötü haber geldi. Fenerbahçe ve A Milli Takım'ın yıldızı Gökhan Gönül sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı.

        Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden şu açıklama yapıldı;

        "A Milli Takım'ın geçtiğimiz gün yaptığı antrenmana sağlık heyetinin gözetimi altında kontrollü bir şekilde katılan Gökhan Gönül'ün, çalışmayı takiben önceki yaralanması olan alanda ağrı hissettiğini ifade etmesi sebebiyle oyuncunun sağlık önceliği gözetilerek Letonya ve Hollanda maçları aday kadrosundan çıkarılmasına karar verildi."

        Fatih Terim yönetiminde 113. millî maç

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Millî Takımımızın Letonya ile oynayacağı 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu karşılaşmasıyla ay-yıldızlı ekibin başında 113. kez sahaya çıkacak.

        Terim, A Millî Futbol Takımı'nın başında ilk maçına, Alman Teknik Direktör Sepp Piontek öncesi 11 Nisan 1990'da Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 1-0 yitirilen özel karşılaşmada çıktı. Terim, bu tek maçlık görevinin ardından 27 Ekim 1993-19 Haziran 1996 tarihlerinde ay-yıldızlı ekibi çalıştırdı. Deneyimli teknik adam, daha sonra 17 Ağustos 2005-14 Ekim 2009 arasında ikinci döneminde Türk Millî Takımı'nın başında görev yaptı. 2013'ün sonbaharında A Millî Takım'ın başına yeniden geçen Fatih Terim, 6 Eylül'de Kayseri'deki Andorra karşılaşmasıyla bin 422 gün sonra ay-yıldızlı ekibimizin başında sahaya çıktı. A Millî Takımımız, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 112 maçta 56 galibiyet alırken, 28 kez berabere kaldı, 28 kez de mağlup oldu. Millîlerimiz bu maçlarda 170 gol atarken, kalesinde ise 122 gol gördü.

        A Millîlerimiz 527. maçına çıkıyor

        A Millî Takımımız, Letonya ile oynayacağı 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu karşılaşmasıyla 527. müsabakasına çıkacak. Millî Takımımız, 92 yıllık tarihinde 275'i resmi, 251'i özel olmak üzere geride kalan 526 maçta 194 galibiyet aldı, 122 kez berabere kaldı, 210 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekibimiz 226'sı deplasmanda, 224'ü iç sahada, 76'sı da tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda toplam 699 gol attı, kalesinde 777 gol gördü. A Millî Takım, bugüne kadar 84 farklı ülke millî takımıyla mücadele etti. Millîlerimiz, 526 karşılaşmanın 450'sini Avrupalılar, 28'ini Asyalılarla oynadı; Amerikalılarla 23, Afrikalılarla 22, Okyanusya kıtası temsilcileri ile de 3 maç yaptı.

        Letonya ile 6. maçımız

        İlk olarak 22 Haziran 1924 günü Riga'da oynanan özel maçta Zeki Rıza Sporel'in golleriyle 3-1 yendiğimiz Letonya karşısında o tarihten bu yana galibiyetimiz bulunmuyor. EURO 2004 play-off'unda bir kez yenilip bir kez de berabere kaldığımız Letonya ile 28 Mayıs 2013'te Almanya'daki özel maçta karşı karşıya geldik. 8. dakikada Olcay Şahan, 23. dakikada penaltıdan Selçuk Şahin ve 59. dakikada Veysel Sarı'nın golleriyle iki kez iki farklı üstünlükler yakalamamıza rağmen 53'te Edgars Gauracs, 68 ve 83'te de Valerijs Sabala'nın gollerine engel olamayarak sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldık. Letonya ile son maçımızı ise içinde bulunduğumuz EURO 2016 elemelerinde oynadık. 13 Ekim 2014 günü Riga'da sahnelenen maçın 47. dakikasında Bilal Kısa'nın golüyle öne geçsek de 54. dakikada Valerijs Sabala'nın penaltıdan attığı gole genel olamayınca 1-1'lik beraberlikle ağır bir yara aldık.

        2016 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI ELEME MAÇLARININ TÜM YAYIN HAKLARI CİNER MEDYA GRUBU'NA AİTTİR. HİÇBİR ŞEKİLDE KULLANILAMAZ...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ